Jolu jeśli Tom Thum gold taki delikatny i nie lubi zimy to trafił znów do doniczki, pod dachem będzie bezpieczniejszy a ja do wiosny się dokształcę odnośnie jego wymagań

i dobiorę bardziej optymalne stanowisko . Myślę że Marta szybko się przekona do tych świerczków.
Marto witam w moim ogódku,

no to ja podczytywałem u Ciebie, Ty u mnie, a teraz będziemy czytać i pisać

wszak zima temu sprzyja.
Pygmaea ładniutki i zdrowiutki

ale latek to juz trochę ma. Mój Golden Spreader rośniejuz z 4 lata i ma się dobrze rośnie w lekkim cieniu na zimę zawsze go śniegiem obsypuję, lub lekko cieniuję jak nie ma śniegu a jest ostry mróz i słońce.
Kasiu ja już od dawna przeglądałem ofertę tej szkółki miałem jechać ale nie mogłem się dogadać co mają dostępne a co nie

i jakoś tak zeszło, ale po Twoich zakupach widzę że warto.
Jacku róże mając nawet po jednym kwiatku są piekne, a o tej porze roku to już i jesienne astry się poddały a one trwają
Gosiu sucho, strasznie sucho

ostatnio deszcz był na początku września, bardzo źle się przez to przedstawia moja sytuacja, nie wszystko mozna podlać
Dziś rozbierałem skalniak, to ziemia znaczy glina rozsypywała się w drobną kosteczkę, zeschnięta niesamowicie, niby słoneczna pogoda sprzyja pracy na dworze równiez tej w ogrodzie, więc zabrałem się za realizację już wiosennych planów

, chociaż jesienna lista jeszcze nie zrealizowana, kopczyki nie zrobione nawet jeden, a dużo ich trzeba

ale z tym jeszcze zdążę, a skalniak rozebrany, jutro robię go od nowa nie będzie już żadnych skalniakowych bylinek tylko górka, same kamienie i kulki.
Jacku Rh na szczęście mam tylko jednego, wiosną dopiero kilka planuję, bo znalazłem dość blisko szkółkę produkującą tylko RH i wrzosowate

ale do podlewania i tak mam całe mnóstwo.