Mój ci on część 3

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Miriam
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lip 2011, o 12:31
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Mój ci on część 3

Post »

Oświadczam, że żadne facebooki nie zastąpią Forum, gdzie tyle ciepła płynie z wpisów i odwiedzin w wątku. Tej atmosfery nie do podrobienia. Gdzie poznajemy, wyczuwamy klimat ogrodu, który odwiedzamy. To chyba normalne, że na jakiś czas tracimy zapał do pisania, ja przez ten czas nawet nie zaglądałam, ale myślami byłam w wątkach i wiedziałam, że nadrobię te zaległości. Ten sezon to u mnie wyjątkowa susza, czułam się pokonana, mimo to kupowałam rośliny, jakby na przekór. I" odkryłam " podlewanie kropelkowe ! No taki mosiek ze mnie ! Teraz muszę na nowo rozgryźć prowadzenie wątku, zgrać zdjęcia, ale gdzie tu znaleźć Fotosik ;:209
Wandziu twój wpis sprowokował mnie, żeby nie czekać do wiosny, ale zacząć pisać :) Jak to wszystko rozgryzę to wrzucę kilka zdjęć z sezonu bo coś tam uwieczniłam. Cierpliwości :wink:
Helenko troszkę się rozczarowałam, bo sądziłam, że dajesz zaproszenie do nowego wątku tym wpisem :D Co tam u Ciebie?
Kasiu różnorodny i bogaty mówisz ? Dobrze, że nie nazwałaś tego "męczącą zbieraniną" jak to ciekawie nazwała Lisica :wink: mając na myśli inny ogród ale ja bym się nie obraziła, gdyby to o mój chodziło, bo z faktami się nie dyskutuje :D Do ciebie jeszcze nie dotarłam, ale nadrobię na pewno :)
Olu wiesz jak to jest, najdzie człowieka to nie zastanawia się czy pora, po prostu działa :D Ta czarna trawa to konwalnik, bardzo polecam, bezproblemowa, daje piękny kontrast przy jasnych nasadzeniach.
Halszko dziękuję, okręt płynie równo i trzeba to dostrzegać i cieszyć się. A do morsowania gorąco namawiam ;:215 Tylko te zimy teraz takie nie zimowe :D Ale wierzę, że zapodam jakieś zdjęcie w przerębli lub na śniegu ;:173
Uprzejme donoszę zainteresowanym cebulkami, że w Biedronce można kupić po 0.99 groszy różne gatunki. Ja ucieszyłam się z kamasji, mam nadzięję, że w nowym sezonie pokażę pokaźną kępkę tych pięknych kwiatów.
Idę sukcesywnie nadrabiać zaprzyjaźnione wątki i poznawać nowe, bo widzę mnóstwo nowych nicków :)
Każdy człowiek potrzebuje stale nawet pewnej ilości trosk,cierpień lub biedy,tak jak okręt potrzebuje balastu,by płynąć prosto i równo.(Arthur Schopenhauer) Pozdrawiam Mirka
Mój ci On, Mój ci On cz.2,
Mój ci on cz. 3
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17

Post »

Kamasje kupiłam w zeszłym roku. Niebieskie. Bardzo byłam zadowolona. Kwitły wiosną przepięknie. Mirko, odbierz pw.
Awatar użytkownika
marta64
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 kwie 2018, o 19:35
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Miriam, " napawająca radością" - takie znaczenie tego imienia wybrałam, bo, po przeczytaniu Twoich wątków, ono najbardziej mi pasuje. :tan Twoje wpisy wprost tryskają radością ogrodowania i życia ;:138 , chociaż los nie szczędzi Ci trudnych chwil ;:168 .
Późno odkryłam forum, a kiedy już tutaj weszłam, to Ciebie nie było, albo pojawiałaś się na krótko i dopiero teraz odkryłam Twoje wątki.
Wiele bylin miałyśmy takich samych, ale ciekawe krzewy, w moich szkółkach, pojawiły się niedawno. Moja kalina angielska czy koreańska, to jeszcze małe krzaczki, kiedy Twoja, od dawna obsypana pachnącym kwieciem :heja .
Przepiękna róża na wejściu, a może już teraz przepleciona powojnikiem górskim, zachwycająca. ;:215
Podziwiam determinację w kwestii wprowadzenia do ogrodu tulipanowca, a morsowanie ;:oj , to już dla mnie szczyt szaleństwa! Za nic nie weszłabym do wody zimą, dla mnie tylko termy! ;:306
Jeśli pozwolisz, będę zaglądać z ciekawością, jak też aktualnie wyglądają Twoje rabaty. ;:196
Pozdrawiam! Marta
Ogród pod wierzbą 3
Awatar użytkownika
marta64
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

11 grudnia
Trochę zimy, korzystając z wcześniejszego pozwolenia. :wit
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Pozdrawiam! Marta
Ogród pod wierzbą 3
Miriam
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lip 2011, o 12:31

Post »

No i tu muszę przerwać milczenie :lol: Lubię, gdy ktoś mnie słucha :wink: Żartuję Martusiu ;:196 ,bardzo się cieszę z twoich odwiedzin i serdecznie zapraszam w nowym sezonie.
Bardzo dziękuję Ci za te zdjęcia, to tegoroczne? Ten bałwanek to taki wesołek :) U nas dzisiaj ładnie padało ale przy plusowych temperaturach nic nie zostało ;:185 A czas, naprawdę czas na śnieg ! Nadal zaglądam do znanych wątków, poznaję nowe i cieszę się, że mam ogród. Nie ponaglam przyjścia wiosny, cieszę się z okresu oczekiwania na nowy sezon. Nadal kupuję przecenione cebulowe ale już nie do gruntu idą, obsadzam donice.
Każdy człowiek potrzebuje stale nawet pewnej ilości trosk,cierpień lub biedy,tak jak okręt potrzebuje balastu,by płynąć prosto i równo.(Arthur Schopenhauer) Pozdrawiam Mirka
Mój ci On, Mój ci On cz.2,
Mój ci on cz. 3
Awatar użytkownika
marta64
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Miruś, bałwanek jak najbardziej świeżutki, dzisiejszy! ;:333
Wiem, że lubisz zimę, a ja niekoniecznie, zdecydowanie wolę wiosnę! Wprawdzie cieszy mnie śnieg, bo wtedy się uspokajam, bo już nic nie da się robić w ogrodzie, ale wolałabym, żeby było tak jak kiedyś, jak śnieg spadł, to leżał do marca, a potem przychodziła wiosna ciepła i miła! Takich "epizodów zimowych", jak ostatnimi laty, nie znoszę, bo nie wiadomo jak to wytrzymają rośliny, które praktycznie nie zasypiają, a zawsze może przyjść spory mróz bez śniegu! ;:223
Życzę Ci miłego, zimowego odpoczynku ;:168 , a może jednak się złamiesz i jakieś wspomnieniowe obrazki pokażesz z racji braku śniegu?
Pozdrawiam! Marta
Ogród pod wierzbą 3
Awatar użytkownika
Bufo-bufo
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 lip 2009, o 20:31

Post »

Nie rozpoznałam tej roślinki a mam ją, mój ma czarne liście.
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31

Post »

Miriam, jak miło znowu powitać doświadczoną forumkę. ;:168
Już niewiele nas zostało. ;:173
Dobrego, spokojnego roku. ;:196
Awatar użytkownika
Arkadius121
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 kwie 2011, o 13:34
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witam :wit
Na zdjęciach piękna zima czy tak jest u Ciebie nadal czy już po zimie?
Pozdrawiam i życzę miłego świątecznego wieczoru.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”