Wandziu twój wpis sprowokował mnie, żeby nie czekać do wiosny, ale zacząć pisać
 Jak to wszystko rozgryzę to wrzucę kilka zdjęć z sezonu bo coś tam uwieczniłam. Cierpliwości
 Jak to wszystko rozgryzę to wrzucę kilka zdjęć z sezonu bo coś tam uwieczniłam. Cierpliwości 
Helenko troszkę się rozczarowałam, bo sądziłam, że dajesz zaproszenie do nowego wątku tym wpisem
 Co tam u Ciebie?
 Co tam u Ciebie?Kasiu różnorodny i bogaty mówisz ? Dobrze, że nie nazwałaś tego "męczącą zbieraniną" jak to ciekawie nazwała Lisica
 mając na myśli inny ogród ale ja bym się nie obraziła, gdyby to o mój chodziło, bo z faktami się nie dyskutuje
  mając na myśli inny ogród ale ja bym się nie obraziła, gdyby to o mój chodziło, bo z faktami się nie dyskutuje  Do ciebie jeszcze nie dotarłam, ale nadrobię na pewno
  Do ciebie jeszcze nie dotarłam, ale nadrobię na pewno 
Olu wiesz jak to jest, najdzie człowieka to nie zastanawia się czy pora, po prostu działa
 Ta czarna trawa to konwalnik, bardzo polecam, bezproblemowa, daje piękny kontrast przy jasnych nasadzeniach.
  Ta czarna trawa to konwalnik, bardzo polecam, bezproblemowa, daje piękny kontrast przy jasnych nasadzeniach.Halszko dziękuję, okręt płynie równo i trzeba to dostrzegać i cieszyć się. A do morsowania gorąco namawiam
 Tylko te zimy teraz takie nie zimowe
  Tylko te zimy teraz takie nie zimowe  Ale wierzę, że zapodam jakieś zdjęcie w przerębli lub na śniegu
 Ale wierzę, że zapodam jakieś zdjęcie w przerębli lub na śniegu  
 Uprzejme donoszę zainteresowanym cebulkami, że w Biedronce można kupić po 0.99 groszy różne gatunki. Ja ucieszyłam się z kamasji, mam nadzięję, że w nowym sezonie pokażę pokaźną kępkę tych pięknych kwiatów.
Idę sukcesywnie nadrabiać zaprzyjaźnione wątki i poznawać nowe, bo widzę mnóstwo nowych nicków

Twoje wpisy wprost tryskają radością ogrodowania i życia
  Twoje wpisy wprost tryskają radością ogrodowania i życia  ,  chociaż los nie szczędzi Ci trudnych chwil
 ,  chociaż los nie szczędzi Ci trudnych chwil  .
 . .
 . , to już dla mnie szczyt szaleństwa! Za nic nie weszłabym do wody zimą, dla mnie tylko termy!
 , to już dla mnie szczyt szaleństwa! Za nic nie weszłabym do wody zimą, dla mnie tylko termy!  

Lubię, gdy ktoś mnie słucha
 Lubię, gdy ktoś mnie słucha  A czas, naprawdę czas na  śnieg ! Nadal zaglądam do znanych wątków, poznaję nowe i cieszę się, że mam ogród. Nie ponaglam przyjścia wiosny, cieszę się z okresu oczekiwania na nowy sezon. Nadal kupuję przecenione cebulowe ale już nie do gruntu idą, obsadzam donice.
 A czas, naprawdę czas na  śnieg ! Nadal zaglądam do znanych wątków, poznaję nowe i cieszę się, że mam ogród. Nie ponaglam przyjścia wiosny, cieszę się z okresu oczekiwania na nowy sezon. Nadal kupuję przecenione cebulowe ale już nie do gruntu idą, obsadzam donice.