Ogródek AGNESS cz. 10

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Beata T
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 18 sie 2007, o 18:40

Re: Ogródek AGNESS cz. 10

Post »

Przepiękne widoczki i ta chryzantema cudna :D Aga to u Ciebie jeszcze słabo przymroziło bo hosta się uchowała i ciągle zielono- biała nawet nie pożółkła :P
x-U-ie
---
Od: 23 cze 2009, o 16:09
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

W ogóle to ciekawe jakie moje reakcje będą późniejszą wiosną :):)
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Beatko oj pomroziło, pomroziło....sama się dziwię, ze jakimś cudem część host przetrwała, bo wiele już ześlimaczałych.....a po daliach czy hortensjach pozostały zbrązowiałe badylki....

Ula jak to jakie :?: :?: :?: takie jak zawsze .....z turbodopalaniem ;:224 :;230
Awatar użytkownika
lora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2010, o 13:43

Post »

...dzięki Aguś śliczny ten jałowiec...
...a moje migdałki nie przebarwiają listków.. :( może to zależy też od ziemi...czyli od kwasowości... :!:
pozdrawia Misia

Ogrodowe wątki Misi
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 19 paź 2006, o 08:52
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Aguś, ta biała chryzantema ma u Ciebie takie żółte pączki? :shock:
U mnie ma raczej pomarańczowe ... Twoja ładniejsza! ;:63
Widoczki wciąż piękne, a skalniaczek do samej zimy będzie wielką ozdobą Twojego ogrodu. Jest urzekający! :D
Awatar użytkownika
artam
1000p
1000p
Od: 26 paź 2008, o 00:10

Post »

Aguś, liście na trawniku...Ach, jaki piękny widok! :wink: :;230 Nie ustaję w zachwycie nad tą chryzantemą!
A nie próbowałaś ukorzeniać tego jałowca wiosną w ukorzeniaczu? Mi się kiedyś udało....Wszystko ponoć zależy od uchwyceniu odpowiedniego terminu, ale to już wiedza tajemna...
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Izuniu i u mnie ona ma bardziej pomarańczowe pąki.....ta fotka robiona w ostrym słońcu i one jakoś takie rozświetlone i wyzłocone były :D
Skalniaczek nieźle jeszcze wygląda dzięki żurawkom.....bo inne roślinki to same zielepaszki :lol:

Martuś powiem Ci szczerze, ze ja też bardzo lubię widok liści na trawniku 8-) :lol: Chryzantemka czeka ;:196
Z tym iglaczkiem nie próbowałam ukorzeniania, kiedyś ukorzeniałam całkiem sporo, większość tui rosnących w moim ogródku przy ogrodzeniu to moje wyhodowane z gałązeczek :D
kajbar
200p
200p
Od: 16 lut 2011, o 12:03

Post »

Agnieszko witam w nowym wątku zdjęcia są bajeczne CUDNE
Zapraszam
Moj Ogrod
Awatar użytkownika
Olusia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 gru 2007, o 21:38

Post »

Dla ukorzeniania iglaków to ponoć najlepszy miesiąc to sierpień .
Awatar użytkownika
JacekP
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2007, o 13:10

Post »

Właśnie, a ja w tym roku nie ukorzeniłem żadnego iglaka :( Mam już sprzed dwóch lat swoje tuje. Czytam, że i Tobie to dobrze idzie. Tak, termin to raz a cierpliwość to dwa przy ukorzenianiu iglaków. One przez rok stały jak zaklęte. Ale póki zielone to znaczy że żyją i budują korzeń.
Agnieszko, pisałbym się też na chryzantemę różową z żółtym środkiem :)
Dziwnie to się układa - tyle zieloności u Ciebie pomimo mocnych przymrozków ;:224
Awatar użytkownika
AgaNet
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 sie 2010, o 11:00

Post »

Aga, zieloności piękne u Ciebie ;:63 doczytałam, że sama ukorzeniłaś sporą część swoich iglaczków ! Wielkie barwa ;:63 Ja w tym sezonie zrobiłam parę sadzonek z thuji 'Teddy' - ciekawa jestem efektu. Na razie wyglądają nieźle :D
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Haniu witaj :wit Bardzo się cieszę, że znów jesteś na Forum :D

Olu przyznam się , ze ja już chyba wygodna się zrobiłam.....a może powoduje to ciasnota na ogrodzie.....kiedyś uwielbiałam sadzonkować różne roślinki, mam naprawdę sporo iglaków ze szczepeczek, które są już większe ode mnie , sporo płożących i mnóstwo różnych krzewów .....teraz już raczej tergo nie robię.....chociaż takie ciągotki pozostały....mimo, że naprawdę do ogródka nic już nie wcisnę......właśnie dziś wyrzuciłam ukorzenione badylki hortensji ogrodowej :roll: ......bo z nawyku jak kwiaty przekwitły w wazonie zostawiłam badylki do ukorzenienia :roll: :lol:

Jacku faktycznie przy ukorzenianiu iglaków cierpliwość jest bardzo ważna....bo to naprawdę długo trwa .....ale jaka potem satysfakcja :lol:
U mnie rzeczywiście zielono jest cały czas....to aż niesamowite......już odrobinę zaczął zmieniać barwę migdałek....ale tak minimalnie dopiero....Poza chryzantemkami i marcinkami nic już nie kwitnie......więc wkoło tylko zieloność....aż nudno 8-) :lol: ......dobrze, że chociaż troszkę żurawek wprowadza odrobinkę kolorku :D
Chryzantemki zapisane :D

Aguś na pewno uda Ci się z tują....tylko niestety to potrwa......one bardzo długo się ukorzeniają, ale poza tym, to naprawdę nie jest trudne :D
Moje czasami miewały naprawdę drastyczne warunki :oops: kiedyś nawet zdarzyło mi sie zapomnieć o świeżo ukorzenionych maleństwach i zostawić je na zimę z potężnymi mrozami niczym nie zabezpieczone w maleńkich doniczusiach......nie powinnam się tym chwalić....bo wstyd :oops: .....ale też nic im się nie stało i są już większe ode mnie :lol:
Awatar użytkownika
AgaNet
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 sie 2010, o 11:00

Post »

Aga, ja tak sobie myślę, że to żaden wstyd, tylko że twoje sadzonki dostały porządną "szkołę życia" już za młodu i dlatego tak pięknie potem rosły :D
A każdemu z nas się zdarza zapmonieć o jakiś roślinkach czy cebulach, a potem je znajdujemy wiosną ;:224
Awatar użytkownika
imwsz
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 lip 2011, o 19:39

Post »

Pomimo coraz zimniejszych dni Twój ogród wygląda super ;:108 . I nie ma dla mnie znaczenia, że niektóre roślinki zrobiły jesienne ap. Taka pora
hutkow
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 sty 2011, o 16:47

Post »

Witaj Agnieszko!
Muszę Ci przyznać,że robisz piękne fotki z takimi głębokimi kolorami,aż się chce oglądać.Większość fotek na forum jest z szarym odcieniem.
Pozdrowienia Edward :wit
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”