Ogródek AGNESS cz. 10
Re: Ogródek AGNESS cz. 10
Przepiękne widoczki i ta chryzantema cudna
Aga to u Ciebie jeszcze słabo przymroziło bo hosta się uchowała i ciągle zielono- biała nawet nie pożółkła :P
W ogóle to ciekawe jakie moje reakcje będą późniejszą wiosną
:)
- AGNESS
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Beatko oj pomroziło, pomroziło....sama się dziwię, ze jakimś cudem część host przetrwała, bo wiele już ześlimaczałych.....a po daliach czy hortensjach pozostały zbrązowiałe badylki....
Ula jak to jakie
takie jak zawsze .....z turbodopalaniem

Ula jak to jakie
- lora

- Od: 25 maja 2010, o 13:43
...dzięki Aguś śliczny ten jałowiec...
...a moje migdałki nie przebarwiają listków..
może to zależy też od ziemi...czyli od kwasowości... 
...a moje migdałki nie przebarwiają listków..
- chatte
- Przyjaciel Forum

- Od: 19 paź 2006, o 08:52
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Aguś, ta biała chryzantema ma u Ciebie takie żółte pączki?
U mnie ma raczej pomarańczowe ... Twoja ładniejsza!
Widoczki wciąż piękne, a skalniaczek do samej zimy będzie wielką ozdobą Twojego ogrodu. Jest urzekający!
U mnie ma raczej pomarańczowe ... Twoja ładniejsza!
Widoczki wciąż piękne, a skalniaczek do samej zimy będzie wielką ozdobą Twojego ogrodu. Jest urzekający!
Aguś, liście na trawniku...Ach, jaki piękny widok!
Nie ustaję w zachwycie nad tą chryzantemą!
A nie próbowałaś ukorzeniać tego jałowca wiosną w ukorzeniaczu? Mi się kiedyś udało....Wszystko ponoć zależy od uchwyceniu odpowiedniego terminu, ale to już wiedza tajemna...
A nie próbowałaś ukorzeniać tego jałowca wiosną w ukorzeniaczu? Mi się kiedyś udało....Wszystko ponoć zależy od uchwyceniu odpowiedniego terminu, ale to już wiedza tajemna...
- AGNESS

Izuniu i u mnie ona ma bardziej pomarańczowe pąki.....ta fotka robiona w ostrym słońcu i one jakoś takie rozświetlone i wyzłocone były
Skalniaczek nieźle jeszcze wygląda dzięki żurawkom.....bo inne roślinki to same zielepaszki
Martuś powiem Ci szczerze, ze ja też bardzo lubię widok liści na trawniku
Chryzantemka czeka
Z tym iglaczkiem nie próbowałam ukorzeniania, kiedyś ukorzeniałam całkiem sporo, większość tui rosnących w moim ogródku przy ogrodzeniu to moje wyhodowane z gałązeczek
Skalniaczek nieźle jeszcze wygląda dzięki żurawkom.....bo inne roślinki to same zielepaszki
Martuś powiem Ci szczerze, ze ja też bardzo lubię widok liści na trawniku
Z tym iglaczkiem nie próbowałam ukorzeniania, kiedyś ukorzeniałam całkiem sporo, większość tui rosnących w moim ogródku przy ogrodzeniu to moje wyhodowane z gałązeczek
Agnieszko witam w nowym wątku zdjęcia są bajeczne CUDNE
Zapraszam
Moj Ogrod
Moj Ogrod
- Olusia

- Od: 23 gru 2007, o 21:38
Dla ukorzeniania iglaków to ponoć najlepszy miesiąc to sierpień .
- JacekP

- Od: 5 mar 2007, o 13:10
Właśnie, a ja w tym roku nie ukorzeniłem żadnego iglaka
Mam już sprzed dwóch lat swoje tuje. Czytam, że i Tobie to dobrze idzie. Tak, termin to raz a cierpliwość to dwa przy ukorzenianiu iglaków. One przez rok stały jak zaklęte. Ale póki zielone to znaczy że żyją i budują korzeń.
Agnieszko, pisałbym się też na chryzantemę różową z żółtym środkiem
Dziwnie to się układa - tyle zieloności u Ciebie pomimo mocnych przymrozków
Agnieszko, pisałbym się też na chryzantemę różową z żółtym środkiem
Dziwnie to się układa - tyle zieloności u Ciebie pomimo mocnych przymrozków
- AgaNet

- Od: 26 sie 2010, o 11:00
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Aga, zieloności piękne u Ciebie
doczytałam, że sama ukorzeniłaś sporą część swoich iglaczków ! Wielkie barwa
Ja w tym sezonie zrobiłam parę sadzonek z thuji 'Teddy' - ciekawa jestem efektu. Na razie wyglądają nieźle 
- AGNESS

Haniu witaj
Bardzo się cieszę, że znów jesteś na Forum
Olu przyznam się , ze ja już chyba wygodna się zrobiłam.....a może powoduje to ciasnota na ogrodzie.....kiedyś uwielbiałam sadzonkować różne roślinki, mam naprawdę sporo iglaków ze szczepeczek, które są już większe ode mnie , sporo płożących i mnóstwo różnych krzewów .....teraz już raczej tergo nie robię.....chociaż takie ciągotki pozostały....mimo, że naprawdę do ogródka nic już nie wcisnę......właśnie dziś wyrzuciłam ukorzenione badylki hortensji ogrodowej
......bo z nawyku jak kwiaty przekwitły w wazonie zostawiłam badylki do ukorzenienia
Jacku faktycznie przy ukorzenianiu iglaków cierpliwość jest bardzo ważna....bo to naprawdę długo trwa .....ale jaka potem satysfakcja
U mnie rzeczywiście zielono jest cały czas....to aż niesamowite......już odrobinę zaczął zmieniać barwę migdałek....ale tak minimalnie dopiero....Poza chryzantemkami i marcinkami nic już nie kwitnie......więc wkoło tylko zieloność....aż nudno
......dobrze, że chociaż troszkę żurawek wprowadza odrobinkę kolorku
Chryzantemki zapisane
Aguś na pewno uda Ci się z tują....tylko niestety to potrwa......one bardzo długo się ukorzeniają, ale poza tym, to naprawdę nie jest trudne
Moje czasami miewały naprawdę drastyczne warunki
kiedyś nawet zdarzyło mi sie zapomnieć o świeżo ukorzenionych maleństwach i zostawić je na zimę z potężnymi mrozami niczym nie zabezpieczone w maleńkich doniczusiach......nie powinnam się tym chwalić....bo wstyd
.....ale też nic im się nie stało i są już większe ode mnie 
Olu przyznam się , ze ja już chyba wygodna się zrobiłam.....a może powoduje to ciasnota na ogrodzie.....kiedyś uwielbiałam sadzonkować różne roślinki, mam naprawdę sporo iglaków ze szczepeczek, które są już większe ode mnie , sporo płożących i mnóstwo różnych krzewów .....teraz już raczej tergo nie robię.....chociaż takie ciągotki pozostały....mimo, że naprawdę do ogródka nic już nie wcisnę......właśnie dziś wyrzuciłam ukorzenione badylki hortensji ogrodowej
Jacku faktycznie przy ukorzenianiu iglaków cierpliwość jest bardzo ważna....bo to naprawdę długo trwa .....ale jaka potem satysfakcja
U mnie rzeczywiście zielono jest cały czas....to aż niesamowite......już odrobinę zaczął zmieniać barwę migdałek....ale tak minimalnie dopiero....Poza chryzantemkami i marcinkami nic już nie kwitnie......więc wkoło tylko zieloność....aż nudno
Chryzantemki zapisane
Aguś na pewno uda Ci się z tują....tylko niestety to potrwa......one bardzo długo się ukorzeniają, ale poza tym, to naprawdę nie jest trudne
Moje czasami miewały naprawdę drastyczne warunki
- AgaNet

- Od: 26 sie 2010, o 11:00
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Aga, ja tak sobie myślę, że to żaden wstyd, tylko że twoje sadzonki dostały porządną "szkołę życia" już za młodu i dlatego tak pięknie potem rosły
A każdemu z nas się zdarza zapmonieć o jakiś roślinkach czy cebulach, a potem je znajdujemy wiosną
A każdemu z nas się zdarza zapmonieć o jakiś roślinkach czy cebulach, a potem je znajdujemy wiosną
- imwsz

- Od: 22 lip 2011, o 19:39
Pomimo coraz zimniejszych dni Twój ogród wygląda super
. I nie ma dla mnie znaczenia, że niektóre roślinki zrobiły jesienne ap. Taka pora
Pozdrawiam - Ilona
Moje wątki: Moje wątki-spis treści
Na glinie malowane - 2014 - aktualny Gdy ?odpoczywam? od ogrodu - m.in. robótki ręczne - aktualny
Moje wątki: Moje wątki-spis treści
Na glinie malowane - 2014 - aktualny Gdy ?odpoczywam? od ogrodu - m.in. robótki ręczne - aktualny
-
hutkow

- Od: 24 sty 2011, o 16:47
Witaj Agnieszko!
Muszę Ci przyznać,że robisz piękne fotki z takimi głębokimi kolorami,aż się chce oglądać.Większość fotek na forum jest z szarym odcieniem.
Pozdrowienia Edward
Muszę Ci przyznać,że robisz piękne fotki z takimi głębokimi kolorami,aż się chce oglądać.Większość fotek na forum jest z szarym odcieniem.
Pozdrowienia Edward