Moje różne zakątki.... cz.2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
kania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2009, o 10:09
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Moje różne zakątki.... cz.2

Post »

Aniu, właśnie o ten sztapelek drewna mi chodziło przy którymś tam wcześniej zdjęciu :D . Teraz widzę, że nie jest oparty o ścianę ale w oddaleniu. Lubię tak ładnie poukładane drewienka. Są jak ozdoba działki.
Niby nie mieszkamy tak daleko od siebie a klimat zupełnie inny. Ja w tym roku jeszcze ani razu nie podlewałam roślin. Deszczu mamy od wiosny sporo a i temperatury poniżej tych, których można oczekiwać w lipcu.
Liliowce masz śliczne ;:138 .
Krzaczki Kani
Krzaczki Kani(2)
Pozdrawiam :) - Kasia
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Dziś od 14 jestem bardzo Happy. Córcia dostała się na wymarzoną uczelnię.Po raz wtóry.Ale tym razem jest w Kraju, i zamierza iść na te swoje studia Akademii Sztuk Wojennych,.Tak to się teraz nazywa. :D

kropelka-Mariolu Dziękuję .Ale u ciebie też pięknie i jest co podziwiać.
A liliowce, śliczne.Szkoda,że tylko mniej więcej w lipcu kwitną.Czyli zaraz będzie ich coraz mniej. :roll:
Ale masz rację dużą konkurencje mają. i róże, i lilie i hortki , które teraz będą nas długo cieszyć. ;:173
Pysznogłówki
Obrazek
Obrazek

Beaby-Beatko Nachyłek zagreb mam chyba ze czy 4 lata.Coraz większy z roku na rok.I coraz piękniejszą plamę tworzy w ogrodzie.Oczywiście,że on zimuje.Bezproblemowo.
Obrazek
Obrazek

ewelkacha88-Ewelinko Póki kwitną liliowce i lilie, to fakt w ogrodach jest szaleństwo pięknych kolorów., które ja tak bardzo uwielbiam ;:173
Doniczkowe, to takie umilacze.
A za dobre słowa dziękuję ci bardzo ;:196
O tak pogoda u mnie cały czas jest dobra, słoneczna, ciepełko.I znowu idą upały.A dziś wieczorem znowu musiałam wszystko podlewać,.Ale miałam córcię do pomocy. znowu sucho :roll:
Obrazek
Obrazek

Iwonko1 Bardzo dziękuję za pochwałki. Lubię i fotografowanie roślin, kwiatów,Ale i owadów odwiedzających mój ogród, rośliny.
Liliowce są cudne.I nie wszystkie falbaniaste są piękne.Dużo takich innych , prostych czy to kształtem , czy też zwykłym kolorem sa piękne. Serene Madonna jest wyjątkowa, tak subtelna. :)
Na rzie na działeczce ciągle coś robię, a to malowanie huśtawki, bramy, a to podcinanie, przycinanie iglaków,plewienie, ogórki tez do przerobienia,A to podlewanie, gotowanie itp.Ale i tak fajnie,z dala od miasta,Cisza, patrzysz na nowe, młode i już duże bociany jak kołują codziennie nad działką.Chyba się ćwiczą w lataniu.Już niedługo nas opuszczą.
Ale i tak fajnie, bo wszyscy jesteśmy razem.Z starszym synem i córcia.Tylko bez młodszego syna, który w niedzielę po urlopie wróciła do Anglii.Ale i tak jest dobrze,

Różyczki - już w mniejszości.
Obrazek
LO
Obrazek
Róza Elmshorn
Obrazek
róża? Rosomane Janon
Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

christinkrysia-Krysiu I ja lubię obrzeża z kamieni.I mam ich dużo, prawie już na wszystkich rabatach.
Obrzeża z miodunek tyeż muszą ciekawie wyglądać.Aż muszę się przyjrzeć twoim obrzeżom przy hostach,Mój płotek brzozowy już się posypał :* i trzeba mi coś tam nowego stworzyć.
A widzisz, u mnie sucho.wieczór miałam z konewka i podlewaniem.Oj kwiaty, jak się przyklejają do liści, to może nie za piękny widok,Ale nie taki też tragiczny.A przekwitłe kwiaty i ja usuwam z host, bo za ciekawie wówczas to nie wyglądają.
Owadzi świat też lubię oglądać, jak te pracusie uwijają się na tych kwiatach :D
Zyczę słoneczka i dobrej pogody. ;:3
Moja Fiona, to może nie taki typowy syjaczyk.Bo za wielki pieszczoch to raczej nie jest.Raczej taka księżniczka.I łaskawa tylko dla domowników.Dla innych dzikus. :roll:

lilie
Obrazek
Obrazek
Maska-Marysiu Trochę nasza polska flora i fauna , zwłaszcza w sezonie letnim jest bogata .
Internet na tej mojej wsi chodzi wolniej, to i może coś się pogrywało nie tak.Wszystko możliwe.

Obrazek
Obrazek
kania-Kasiu Te drewienka, w oddali, czekają na pocięcie i będzie opał do kominka , na zimę. :)
To tylko takie tymczasowe ich miejsce.
Mieszkamy i niedaleko strasznie od siebie i trochę kilometrów jest!Ja wschód i do południa bliżej.A ty środek na północy.
A ja znowu nie mam za dużo deszczu.Widzisz taki klimat w jednej Polsce mamy nierówny.A lipiec fakt powinien być piękny, i gorący.U mnie nawał był ładny.Ciekawa jestem jaki to sierpień będzie :)

Obrazek
I dziwna lilia, nie przypominam sobie,żebym taką kupowała.Czyli jakś pomyłka. Ale ciekawa..Inna niż wszystkie :)
Obrazek

Obrazek
Obrazek
Lilia trąbkowa Pink Perfection - jednym kwiatkiem tylko zakwitła :evil:
Może i tak dobrze,o kilka mam ,że nie zakwitną.Same badylki.:(
Obrazek
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Aniu gratuluję i masz powody do radości, nasze dzieci to nasza największa radość ;:167
Muszę przyznać, że masz bojową dziewczynę...no no takie studia :D
Cudna ta pierwsza pysznogłówka tzn liście ma ciekawe!
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Maska-Marysiu Już 2 lata temu, moja córcia się dostała na tą uczelnię.Wówczas nazywała się Akademia Obrony Narodowej W tym roku zmienili nazwę i tak sie teraz nazywa..Ale z wakacji w Anglii nie wróciła , tylko została 2 lata i tam pracowała.Niedawno wróciła i ponownie złożyła papiery na tą uczelnię.Dostała się.Po raz drugi była do przezywania ta nerwówka.
Ale tak, nasze dzieci, to największe skarby!! ;:97
Ta pysznogłówka z ciemnymi liśćmi, jest tak ciemniejsza w kolorze kwiatu.Raczej malinowa .Ale fakt ciekawe te ciemne ma listki.A i dużo niższa jest niż ta czerwona.

Obrazek
Obrazek
Kwitnąca canna
Obrazek
Obrazek
Anabellka- zmaltretowana przez deszcze
Obrazek
Obrazek
Lilia REDFLAVOUR
Obrazek
Hortensja Bobo
Obrazek
hortensja Kyushu a dalej Vanilka :D
Obrazek
Awatar użytkownika
Pulpa222
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 kwie 2010, o 08:45
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Masz sporo lilii, pewnie i zapach na całą okolicę ;:138 .
Fakt, teraz jest mnóstwo kolorów, bo kwitną liliowce, lilie, floksy, a zaczynają dalie. Istne szaleństwo kolorów ;:173 . Uwielbiam takie ogrody ;:7 .
Masz rację, że możesz u siebie odpocząć. Cisza, spokój, kipiący kolorami ogród, rodzina na miejscu i ... czegóż chcieć więcej ;:168 .
Pozdrawiam Ania
"Niebezpiecznie jest mieć rację w sprawach, w których ustanowione władze się mylą." Voltaire
Ogród "po 30-tce" Cz.I, Część II , Część III aktualna,Tillandsie są ? dla leniwych
Awatar użytkownika
Beaby
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lut 2014, o 13:16

Post »

Aniu, to znaczy, że u mnie nachyłki chcą być tylko jednoroczne. Tylko się cieszyć jak tak pięknie u Ciebie rosną z roku na rok.
Dębolistna hortensja zaczyna się już przebarwiać, Twoja także?
Liliowce cudnie uchwycone w kadrze. ;:167
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aniu; Beatko Dziękuję za odwiedziny. Jutro odpowiem szczegółowo.
Dzień był intensywny.I już padam. ;:133
Ta pysznogłówka, najładniej i najszybciej mi się rozrosła .Posadzona między liliowcami.
Obrazek
ObrazekObrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Obrazek
Obrazek
Obrazek

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
róża Elmshorn
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Fiona się opala ;:173
Obrazek

Obrazek
Obrazek
Amanita
---
Od: 22 lis 2010, o 18:39

Post »

Aniu, alez masz przepiękne pysznogłówki! Jak ja uwielbiam ich zapach, mogłabym wąchać godzinami :D Moje niestety już złapały mączniaka :roll: I biedne tak nieładnie wyglądają.
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witajcie kochani. :wit Kolejny dzień zapowiada się upalnie.Słonko już przygrzewa.
Tak krótko mam czasu..Bo popołudniu mam gości,I dala tych gości coś trzeba przyszykować. :)

jeżówki
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Pulpa222-Anuś Lilie mam sporo w róznych miejscach powtykane.Nie wszystkie jeszcze pokazałam.I nie wszystkie jeszcze rozkwitły :D
O tak, teraz lato szaleje z różnorodnością kwitnień .I liliowce, lilie, floksy, róze, hortensje i zaczynają dalie i mieczyki. Uwielbiam to wszysko ;:173
Tutaj na Dębowym świat wydaję się wolniejszy, lepszy,,itp.Dobre miejsce na mieszkanie i nie tylko.
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Beaby-Batko Widocznie taki masz nachyłek, skoro ci nie zimuję.Ten żółty pięknie się rozrasta i długo nawet kwitnie .
Tak, dębolistna hortensja i u mnie zaczyna się już zaczyna przebarwiać i kwiaty różowieją.Twoja też różowieje ??
Liliowce bardzo lubię.Dziękuję za miłe słowa. ;:196
Amanita-Dominiko Ta Fioletowa pysznogłówka rozrosła się ładnie i szybko. Tak samo jak i ta czerwona.A ta z ciemnymi listkami, niższa i już wolniej przyrasta.
O nawet nie wiedziałam,że one łapią mączniaka .I co już nie da się go usunąć ??

liliowce- dziś z jednej rabaty,,,, zobaczcie ile można zobaczyć, pokazać..Ale liliowce, nie tylko na tej rabacie mam :)
Z jednej strony :)
Obrazek
Na rabacie z liliowcami każdego dnia jest inaczej :D
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Z drugiej strony :)
Obrazek
A z prawej strony jedna z rabat hostowych ;:167 N a rogu jest Conica i powojnik, na razie kiepsko rośnie
Obrazek

I jeszcze takie tam z góry, niektórzy chcieli zobaczyć.To rzuty tylko na dwie strony działki. :)
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Teraz kilka rzutów w góry na jedną stronę działki :D
Obrazek
Obrazek
Z góry to wygląda, jakby niewiadomo ile tu było arów.A tu niecałe 7 :wink:
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Ale za nią tu gdzie krzaczki i drzewa to dokupione te 16 arów.Jeszcze prawie nic nie robione na niej.Brak czasu.
Obrazek
A druga strona,,, raczej nie pokazywać teraz, drzewo na zimę przywieźli do kominka, i moje chłopakiMM( mąż i syn ) w wolnej chwili, po trochę przycinają , :roll:
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Już ten widok jest przyjemniejszy :)
Obrazek
Awatar użytkownika
korzo_m
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2006, o 10:14

Post »

Aniu teraz po zdjęciach zaskoczyłam, ze Twoja działka jest w jakimś kompleksie czyżby są to ROD.
Pysznogłówkę o ciemnych liściach widzę pierwszy raz, człowiek uczy się całe życie ;:306 zapach pysznogłówek bardzo lubię.
Fionka taka niewyspana :?:
Pozdrawiam Dorota
Zapraszam do mojego ogrodu
Spis wątków | Aktualny wątek
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2009, o 13:13

Post »

Fiona rozbrajająca! :shock: Obfitość kwitnień wszelakich powalająca! :roll: Zdjęcia fantastyczne! Nic dodać nic ująć ! Gratuluję zdolnej córci bo to chyba niełatwe studia i egzaminy trudne! ;:433

:wit
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
kania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2009, o 10:09

Post »

Aniu, jakie masz ładne liliowce! I jak dużo mają kwiatów ;:224 . Hosty i brunnera to okazy zdrowia. Wygląda na to, że pomiędzy nimi chwasty nie mają szans. Powstała taka zwarta rabata. Bardzo podoba mi się donica z cegieł. Gdybym miała dostęp do niedrogich cegieł, to też bym taką chciała ;:170 . Ogólne widoki pokazują jaki masz tam raj ;:224 . Gratulacje dla córki za zdane egzaminy ale też za odwagę życiową. Decyzja, którą podjęła o wyjeździe wymagała odwagi, a teraz wróciła do tematu studiów. Nie boi się wyzwań Twoja dziewczynka. Możesz być dumna z mądrej córki.
Krzaczki Kani
Krzaczki Kani(2)
Pozdrawiam :) - Kasia
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Kurcze, miałam napisany cały post z odpowiedziami i przez przypadek usunął mi się :twisted:
Piszę jeszcze raz. :wink:
korzo_m-Dorotko Działkę kupiliśmy od gminy.To ona podzieliła pewien areał przy zalewie i sprzedała ileś tam działek.Wszystko jest w rękach prywatnych. A różne tu są działki i domki.Jak kto lubi.
A widzisz pysznogłówka o ciemnych liściach jest,I nawet ładnie wygląda.
Fiona często wyjdzie pochodzi, upoluje , jak dziś i wczoraj z rana myszkę . pobawi się.A potem leży jak klusek na tarasie lub w salonie jak klusek.Ale jak gdzieś chodzę , to i ona za mną.jak piesek. ;:173
marpa-Maryniu; kania-Kasiu Dziękuję.Lato bogate w kwitnienia.Aja lubię roślin na bogato.
Liliowcami zaraziłam się 4, 3 lata temu i tak po ileś tam zaczęłam ich kupować i trzeba było aż nową rabatę zrobić z nimi.
Ale dużo mam młodych, jeszcze się nie rozrosły.Kilka nawet mi nie zakwitnie.Jeszcze za małe.
Hosty i brunnera są posadzone gęsto i od razu były wyłożone korą.I tam praktycznie ziele nie rośnie.A jak się pojawi, to zaraz go zobaczę i wyplewię.
Hmm to nie donica z cegieł.Tak mam studzienkę w wodociągiem,Tylko mąż tak obmurowała.A ja dodałam skrzynki, kosz, donice obsadzone kwiatami.Kiedyś mą mi obiecała,że mi tam będzie taka ozdobna studnia drewniana na tych cegłach.I z drewnianego wiadra będą wychylała się kwiaty.
To prawda, podziwiam moją Dagmarkę, bo tam pracowała już 2 lata, z samymi anglikami, przy biurku.Język dobrze podszkoliła, opanowała .Doświadczenie też.I nauczyła się samodzielności..Na pewno nie była to łatwa decyzja.Ale wróciła i teraz ma wakacje .
Oczywiście,że jestem z niej dumna :) A my wszyscy cieszymy się,że jesteśmy razem.I będąc już w Warszawie, to też częściej będziemy się widywać, niż 2 l razy w roku na 2, 3 dni.
Nasze dzieci, to największe nasze skarby, radości, czasami troski.Ale to one nas uszczęśliwiają, nadają inny sens naszemu życiu.I często jesteśmy z naszych dzieci dumni, prawda ??

Jeżówki
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Dalijki
Obrazek
Obrazek
Pościnałam czosnki
Obrazek

Obrazek
Powojnik
Obrazek
powojnik Polish Spirit
Obrazek
Jan Paweł II w tym roku bardzo skąpy w kwitnieniu.Dwoma kwiatkami tylko zakwitł ;:169
Obrazek

lilie;:167
Obrazek
I ta dziwaczna
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
lilia Nymph- nie wiem czemu u mnie taka blada.Może dlatego,że na pełnym słońcu :?
Obrazek
[ul=https://www.fotosik.pl/zdjecie/a32431364235f6d4]Obrazek[/url]
Obrazek
Obrazek
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”