Moje skarby
- grazka2211
 - Przyjaciel Forum - gold

- Od: 14 paź 2008, o 11:15
 - Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Cudne chociaż takie oncidium też mam.Cambria ma bardzo ładny kolorek.

doniczkowe , prace mojej córki  ZAPRASZAM.
Przepraszam za błędy w tekstach .Winą jest sprzęt z którego korzystam .

Przepraszam za błędy w tekstach .Winą jest sprzęt z którego korzystam .
- 
				MirkaS

- Od: 25 mar 2009, o 16:55
 - Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Wandziu Twoja kolekcja jest juz bardzo okazała. Ostatnie zakupy piękne, aż oczy się śmieją do takich kolorków. 
Już mnie ciekawe co kupisz w hurtowni. Zabierz koniecznie odpowiednio wypchany portfel

Już mnie ciekawe co kupisz w hurtowni. Zabierz koniecznie odpowiednio wypchany portfel
Pozdrawiam Mirka
Moje wątki

Moje wątki
- Wanda

- Od: 29 mar 2008, o 11:44
 - Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Ha! Nowości, to ja coś mi się widzi niedługo będę miała sporo 
 Pan małżonek, choć się usilnie stara tego nie okazywać, chyba zapadł na chorobę zwaną hoplem nie szkodliwym, czyli storczykomanię. Z podziwem patrzy na ukwiecone nimi okno, podchodzi, ogląda, podziwia zapach Nelly Istar, czasem ze storczykami rozmawia. Ostatnio zakupiona Nelly i Oncidium, to za jego namową, choć nie powiem - moje zachwyty odegrały swoja rolę. A wczoraj na targu, gdzie ostatnio tez sprzedają storczyki - stwierdził, że najlepiej będzie, gdy wybierzemy się do hurtowni, gdzie z pewnością będzie większy wybór i najlepiej, jak kupimy od razu przynajmniej 10 sztuk, to będzie pewnie jeszcze taniej. Trochę dla fasonu oponowałam, że to będzie spory ubytek z emeryckiego portfela, ale na samą myśl serducho mi skacze. 
 Trzymajcie kciuki, żeby się nie rozmyślił! 

- Wanda

Kurka wodna! Co się dzieje? Piszę normalny tekst, jak zwykle, w podglądzie jest wszystko OK, a na forum tekst ukazuje się z jednym, czy dwoma wyrazami na zielono, na dodatek niektóre zdania się powtarzają. Chochlik jakiś, czy co? W innych wątkach tez się z tym spotkałam i nie powiem, jest to irytujące!

Te powtarzające się zdania mają związek z reklamami smart context. Myślę, że administracja powinna się tym zająć, bo faktycznie jest to strasznie denerwujące  

Pozdrawiam- Kaśka
Kaśkowe storczyki

Kaśkowe storczyki
- Mamba

- Od: 25 cze 2008, o 21:25
 - Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Wandziu brawoWanda pisze:Ha! Nowości, to ja coś mi się widzi niedługo będę miała sporoPan małżonek, choć się usilnie stara tego nie okazywać, chyba zapadł na chorobę zwaną hoplem nie szkodliwym, czyli storczykomanię. Z podziwem patrzy na ukwiecone nimi okno, podchodzi, ogląda, podziwia zapach Nelly Istar, czasem ze storczykami rozmawia. Ostatnio zakupiona Nelly i Oncidium, to za jego namową, choć nie powiem - moje zachwyty odegrały swoja rolę. A wczoraj na targu, gdzie ostatnio tez sprzedają storczyki - stwierdził, że najlepiej będzie, gdy wybierzemy się do hurtowni, gdzie z pewnością będzie większy wybór i najlepiej, jak kupimy od razu przynajmniej 10 sztuk, to będzie pewnie jeszcze taniej. Trochę dla fasonu oponowałam, że to będzie spory ubytek z emeryckiego portfela, ale na samą myśl serducho mi skacze.
Trzymajcie kciuki, żeby się nie rozmyślił!
- Wanda

Co u moich stojących na balkonie? Sporo. Nowe psb na Dendrobium Nobile i na Dendrobium Phal. Białe ma nową psb, a Annabel puszcza pędzik kwiatowy. Maleństwo z wymiany z Koraliną też wypuszcza nowa psb. Cambria Nelly Istar też ma nowy pęd kwiatowy. Super, bardzo mnie to cieszy. 

I na koniec - prezent imieninowy od syna i synowej. Cudny, o dwóch pędach kwiatowych Phalaenopsis - limonkowy z kropeczkami.

I na koniec - prezent imieninowy od syna i synowej. Cudny, o dwóch pędach kwiatowych Phalaenopsis - limonkowy z kropeczkami.

- Jeanne
 - 1000p

- Od: 21 gru 2007, o 16:08

Wando super wyglądają te świeżutkie przyrosty na dendrobium 

no i gratuluję takiego Syna i Synowej co tak piękne prezenty przynoszą

no i gratuluję takiego Syna i Synowej co tak piękne prezenty przynoszą
Pozdrawiam, Asia
Moje storczyki

Moje storczyki
- Wanda

Wizyta w hurtowni do d..., tylko się wkurzyłam. Storczyków mało i wcale nie tanie. Większość Phalaenopsisów jakie były już mam. Kilka lat temu mieli tam wspaniałe rośliny doniczkowe. Teraz nastawili się głównie na ogrodowe i balkonowe. No to pies z nimi tańcował. Handlarz na targowisku najwidoczniej kupuje gdzie indziej. Może uda mi się go podpytać.

- Wanda

Bordowy kwitnie już bodaj od 2 miesięcy na nowym pędzie. Ale teraz zakwitł na bocznym od jednego z pędów ubiegłorocznych. Kwiat ma bardziej intensywny kolor, jest ciemniej bordowy. Na drugim starym pędzie miał peloric. Ciekawy storczyk, co pęd, to inny odcień kwiatów. Mam nadzieję, że udało mi się uwidocznić różnicę w odcieniu kwiatków 

W rzeczywistości ten górny kwiat jest jeszcze ciemniejszy.

W rzeczywistości ten górny kwiat jest jeszcze ciemniejszy.