Moje skarby

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
grazka2211
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 paź 2008, o 11:15
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Cudne chociaż takie oncidium też mam.Cambria ma bardzo ładny kolorek.
doniczkowe , prace mojej córki ZAPRASZAM.
Przepraszam za błędy w tekstach .Winą jest sprzęt z którego korzystam .
Awatar użytkownika
Wanda
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 29 mar 2008, o 11:44
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Nelly Istar chyba się u mnie spodobało, bo nie dość, że z pędu kwitnącego wypuściła boczny, to jeszcze idzie jej nowy pęd kwiatowy.
MirkaS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 mar 2009, o 16:55
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Wandziu Twoja kolekcja jest juz bardzo okazała. Ostatnie zakupy piękne, aż oczy się śmieją do takich kolorków.
Już mnie ciekawe co kupisz w hurtowni. Zabierz koniecznie odpowiednio wypchany portfel ;:112
Pozdrawiam Mirka
Moje wątki
Awatar użytkownika
aledra7
1000p
1000p
Od: 21 paź 2008, o 14:17

Post »

piękne nowości :)
Awatar użytkownika
Piotr=)
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 maja 2008, o 17:38

Post »

Ale cudne masz storczyki i te nowości masz wspaniale :shock:
Spis tematów
Róbmy w życiu to co nas cieszy ;)
Awatar użytkownika
Wanda
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ha! Nowości, to ja coś mi się widzi niedługo będę miała sporo :) Pan małżonek, choć się usilnie stara tego nie okazywać, chyba zapadł na chorobę zwaną hoplem nie szkodliwym, czyli storczykomanię. Z podziwem patrzy na ukwiecone nimi okno, podchodzi, ogląda, podziwia zapach Nelly Istar, czasem ze storczykami rozmawia. Ostatnio zakupiona Nelly i Oncidium, to za jego namową, choć nie powiem - moje zachwyty odegrały swoja rolę. A wczoraj na targu, gdzie ostatnio tez sprzedają storczyki - stwierdził, że najlepiej będzie, gdy wybierzemy się do hurtowni, gdzie z pewnością będzie większy wybór i najlepiej, jak kupimy od razu przynajmniej 10 sztuk, to będzie pewnie jeszcze taniej. Trochę dla fasonu oponowałam, że to będzie spory ubytek z emeryckiego portfela, ale na samą myśl serducho mi skacze. :) Trzymajcie kciuki, żeby się nie rozmyślił! :D
Awatar użytkownika
Wanda
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Kurka wodna! Co się dzieje? Piszę normalny tekst, jak zwykle, w podglądzie jest wszystko OK, a na forum tekst ukazuje się z jednym, czy dwoma wyrazami na zielono, na dodatek niektóre zdania się powtarzają. Chochlik jakiś, czy co? W innych wątkach tez się z tym spotkałam i nie powiem, jest to irytujące!
Awatar użytkownika
Katehoney
100p
100p
Od: 20 maja 2009, o 17:43

Post »

Te powtarzające się zdania mają związek z reklamami smart context. Myślę, że administracja powinna się tym zająć, bo faktycznie jest to strasznie denerwujące :evil:
Pozdrawiam- Kaśka
Kaśkowe storczyki
GrazynaW
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 14 sty 2009, o 18:33

Post »

Witaj Wandziu,czy nie można by Twojego M sklonować?Mój raczej nie okazuje zainteresowania parapetami,poza tym,że ma on być biały i pusty.Szczęsciara z Ciebie!!"Kuj żelazo" póki się da i realizuj marzenia (dopóki się portfel nie zbuntuje).
Pozdrawiam i życzę udanych zakupów.
Awatar użytkownika
Mamba
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 cze 2008, o 21:25

Post »

Wanda pisze:Ha! Nowości, to ja coś mi się widzi niedługo będę miała sporo :) Pan małżonek, choć się usilnie stara tego nie okazywać, chyba zapadł na chorobę zwaną hoplem nie szkodliwym, czyli storczykomanię. Z podziwem patrzy na ukwiecone nimi okno, podchodzi, ogląda, podziwia zapach Nelly Istar, czasem ze storczykami rozmawia. Ostatnio zakupiona Nelly i Oncidium, to za jego namową, choć nie powiem - moje zachwyty odegrały swoja rolę. A wczoraj na targu, gdzie ostatnio tez sprzedają storczyki - stwierdził, że najlepiej będzie, gdy wybierzemy się do hurtowni, gdzie z pewnością będzie większy wybór i najlepiej, jak kupimy od razu przynajmniej 10 sztuk, to będzie pewnie jeszcze taniej. Trochę dla fasonu oponowałam, że to będzie spory ubytek z emeryckiego portfela, ale na samą myśl serducho mi skacze. :) Trzymajcie kciuki, żeby się nie rozmyślił! :D
Wandziu brawo ;:63 dla Twojego M. Ta choroba jest tak zaraźliwa, że chyba zaczyna dopadać również mojego M, choć nie w takim zakresie jak mnie :twisted: Również chodzi wokół storczyków i ogląda wyszukując nowego pędu :lol: co mu się nawet udało zanim ja zdążyłam zauważyć. Ostatnio nawet zaproponował podjęcie prób hodowli maluszków, o czym ja nawet wcxeśniej nie myślałam :roll: Widocznie większość męższczyzn potrzebuje więcej czasu na załapanie wirusa storczykowego :twisted: i trudniej im się do tego przyznać :lol:
Awatar użytkownika
Wanda
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Co u moich stojących na balkonie? Sporo. Nowe psb na Dendrobium Nobile i na Dendrobium Phal. Białe ma nową psb, a Annabel puszcza pędzik kwiatowy. Maleństwo z wymiany z Koraliną też wypuszcza nowa psb. Cambria Nelly Istar też ma nowy pęd kwiatowy. Super, bardzo mnie to cieszy. Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
I na koniec - prezent imieninowy od syna i synowej. Cudny, o dwóch pędach kwiatowych Phalaenopsis - limonkowy z kropeczkami.
Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
Jeanne
1000p
1000p
Od: 21 gru 2007, o 16:08

Post »

Wando super wyglądają te świeżutkie przyrosty na dendrobium :wink:
no i gratuluję takiego Syna i Synowej co tak piękne prezenty przynoszą :lol:
Pozdrawiam, Asia
Moje storczyki
Awatar użytkownika
Wanda
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Wizyta w hurtowni do d..., tylko się wkurzyłam. Storczyków mało i wcale nie tanie. Większość Phalaenopsisów jakie były już mam. Kilka lat temu mieli tam wspaniałe rośliny doniczkowe. Teraz nastawili się głównie na ogrodowe i balkonowe. No to pies z nimi tańcował. Handlarz na targowisku najwidoczniej kupuje gdzie indziej. Może uda mi się go podpytać.
Awatar użytkownika
Wanda
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Bordowy kwitnie już bodaj od 2 miesięcy na nowym pędzie. Ale teraz zakwitł na bocznym od jednego z pędów ubiegłorocznych. Kwiat ma bardziej intensywny kolor, jest ciemniej bordowy. Na drugim starym pędzie miał peloric. Ciekawy storczyk, co pęd, to inny odcień kwiatów. Mam nadzieję, że udało mi się uwidocznić różnicę w odcieniu kwiatków Obrazek Obrazek Obrazek
W rzeczywistości ten górny kwiat jest jeszcze ciemniejszy.
Awatar użytkownika
Beatrice
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 maja 2009, o 21:34
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Wandziu marzy mi się taki bordowy, dostałam takiego od synka na Dzień mamy, ale jest w moim szpitaliku i nie czy wytrzyma stosowaną przeze mnie kurację. ;:199 ;:199 ;:199
ODPOWIEDZ

Wróć do „Moje storczyki !”