Familokowy pachnący różami i nie tylko cz10

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sie 2009, o 18:55
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Familokowy pachnący różami i nie tylko cz10

Post »

:wit Jadziu, ślicznie u Ciebie. Lubię spokojnie sobie pooglądać co Ci w duszy gra, a gra ..... to widać.
Przyznam się, że zakochałam się u Ciebie w dzwoneczkach. Tych na drugiej fotce. Też juz mam białe i niebieskie, a co najważniejsze to są bylinki :tan
Jadziu jak po zimie Ci rośnie A Shropshire Lad ? Moja niby rośnie, ale teraz stanęła i pączków jeszcze nie widzę. Może ona musi się wygrzać. ;:108
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

MAJU w tym roku zastanawiam sie czy moja to La Shropshire albo Austin .Mam je obie niedaleko siebie posadzone ,więc pogląd jakiś tam mam .Zresztą sama zobacz .U mnie super przezimowała i pięknie kwitnie
url=http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/618 ... 42552.html]Obrazek[/url] Obrazek
GOSIU wszystko kwitnie na całego .Następne ostróżki takie błękitne też już otwierają swoje kwiaty .Dzisiaj zakwitnął mi piękny bodziszek zresztą sama zobacz
Obrazek
DANUSIU u mnie też grasuje niszczylistka i też musiałam 1 kwiat Myriam już ściąć bo w środku całe płatki w dziurach to samo z Fresją .Nie dosyć ,ze ostatnie deszcze niszczą róże to jeszcze i gadziny .Dzisiaj znów zobaczyłam efekty działania bruzdwonicy :evil: a także mszyce nie dają za wygraną :twisted:
DANUSIU K Maigold dalej kwitnie ,ale jego kwiaty nie wyglądają za ciekawie po tych deszczach .Masz racje co do boskich zapachów .Dzisiaj wąchałam Eyes for you jak ona ślicznie pachnie
Obrazek Obrazek
ALU niektore mają trochę przyciasnawo ,ale jak skończą kwitnąć piwonie i ich lićie trochę zwiążę i będa miały wiecej miejsca to samo jak przekwitną wiesiołki czy czosnki .Na razie muszą sobie radzić :wink: :wink: .Cieszę sie ,że jest wigorna i mm nadzieję ,ze to bedzie ta róża
Obrazek Obrazek
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sie 2009, o 18:55

Post »

Jadziu, ja już w ubiegłym roku ciągle powracałam do Twojej A Shropshire Lad. Ona były kolorem inna niż moja.
Ktoś tu na forum ma również taką jak Ty.
Znam obie róże i to co na pewno je różni, to wielkość i kształt liści.
ChA, ma mniejsze i jaśniejsze, a AShL ma duże liście bardziej skórzaste i lekko matowe.
Przyjrzyj się im w tym sezonie, zaczynając od liści, i kwitów, ale i pokrój krzewu też może być inny.
Bardzo jestem ciekawa co za piękność masz Jadziu. ;:108
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 17:31

Post »

Jadziu moje Oczunia podobnie wyglądają, nie chciał się otworzyć pewnie czuł ten deszcz, może jutro otworzy oczko i je zobaczę już się nie mogę doczekać. ;:65
A Shropshire Lad czy jakaś inna ładnie wygląda i pewnie będzie ślicznie kwitnąć. ;:173
Awatar użytkownika
oliwka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 mar 2008, o 13:31
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Double Jewel piękny ;:167
Tym bardziej czekam na mojego.
Też go masz od pana Marka?
Pozdrawiam Walentyna
aktualny
spis treści
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

WALU tak z tego samego żródła .Ciekawa jestem czy będzie kwitnął aż do września tak jak ma w opisie .Jest piękny ale czy deszcze pozwolą sie nim zachwycać
MAJKA dzisiaj mnie zachwyciły Oczy i chyba zacznę polować na róże z oczkami ,bo one chyba bardziej wytrzymałe i mają coś w sobie .Czekam na kwitnienie mchówki Nuits de Young i innych nowych nabytków różanych
MAJU patrzyłam również na liście i wydają mi sie takie same ,no może jakieś 1/2 tonu jaśniejsze .Zrobię specjalnie im sesję Zapach mają ten sam ,ale zobaczymy jak przyjedzie Iza co ona powie .Nelka tez nie była pewna czy to jest Shropshire ,bo coś jej w niej nie pasowało a moze musi być pare lat ,żeby konkretnie ją zidentyfikować
Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

WALU tak z tego samego żródła .Ciekawa jestem czy będzie kwitnął aż do września tak jak ma w opisie .Jest piękny ale czy deszcze pozwolą sie nim zachwycać
MAJKA dzisiaj mnie zachwyciły Oczy i chyba zacznę polować na róże z oczkami ,bo one chyba bardziej wytrzymałe i mają coś w sobie .Czekam na kwitnienie mchówki Nuits de Young i innych nowych nabytków różanych
MAJU patrzyłam również na liście i wydają mi sie takie same ,no może jakieś 1/2 tonu jaśniejsze .Zrobię specjalnie im sesję Zapach mają ten sam ,ale zobaczymy jak przyjedzie Iza co ona powie .Nelka tez nie była pewna czy to jest Shropshire ,bo coś jej w niej nie pasowało a moze musi być pare lat ,żeby konkretnie ją zidentyfikować
Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
gosia07
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 gru 2009, o 20:55
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Jadziu to ile ty tych róż masz?
Awatar użytkownika
Dyskrecja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 lis 2010, o 20:01

Post »

Jadziu, ależ u Ciebie wszystko już pięknie kwitnie, tyle róż ma otwarte kwiaty, czarna Madonna ;:167
Czy Jubile du Princ de Monaco to jest ta róża, która ma być podobna do Duettu? Zapowiada się przepięknie, cała w pączkach, zrób zdjęcie kwiatu z bliska, porównamy.
Ja też czekam na kwiatek ASL, nabytek tegoroczny od warszawskiej Majki, na razie pączek, będę ją dokumentować
Pozdrawiam, Henia
"Różanka w Sudetach"
Część 3 (Aktualna), część 2, część 1.
Awatar użytkownika
tara
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 mar 2008, o 22:01

Post »

Jadziu Twój/mój Chopin pączkuje ;:138 ;:138 ;:138
Spis moich wątków. Wątek aktualny.
Up­ra­wiam swój ogród marzeń
Keetee
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 paź 2010, o 00:18

Post »

Jadziu tak sie zastanawiam , ile Ty masz róz.....całą mase , jak Ty to pomiesciłaś niesamowita kobieto ;:173
Powiedz mi gdzie można kupią tą Eyes For You.....nie daje mi spokoju , gdzie o niej mogę więcej poczytać :?:
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witam deszczowo .Biedne róże ile one muszą wycierpieć przez te deszcze, chociaż niektórym to nie przeszkadza i kwitną na potęgę .Zakwitła mi nowa róża z patyczka 1 kwiatkiem ,ale zaraz wiedziałam kto to .Patyczek miałam od Nelki i nawet myślałam ,że mi padnął ,bo miałam go 2 zimy bez okrycia ,a rośnie w buszu :wink: To pięknie pachnąca Jacques Cartier .Nie wiem czy uda mi sie zrobić jej zdjęcie bo kwiatek jest ciężki od deszczu i zwiesza głowę
Dorotko chyba nie ma zbyt dużo informacji na jej temat może Kamila ma na swojej stronie coś wiecej na jej temat
http://sproulrosesbydesign.com/Hulthemi ... Blotch.htm .Nie mam dużo róż jakieś 70 :wink: bo miejsca brak jak chcę mieć tez miejsce na jarzyny .Moja przyjechała do mnie jesienią z Anglii
ANIU cieszę sie ,że sie dobrze sprawuje :heja :heja
HENIU nie chodzi mi o Princa bo jego mam od ubiegłego roku a raczej od jesieni 2010 Konkretnie chodzi mi o tę różę bo ją podejrzewam ,że jest Duettem Obrazek
GOSIU nie mam dużo róż :wink: tylko jakieś 70 jak już wcześniej pisałam
Obrazek Obrazek
to dla porównania tych obu róż
Obrazek Obrazek
zaczęły kwitnąć moje wyhodowane przypołudniki
Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
to fotki z ogrodu mojego brata bo kiedyś obiecałam ,że wrzucę .Inny styl niestety niż u mnie .Tam gdzie stoi beczka będzie oczko które jest w trakcie budowy
Awatar użytkownika
danutab
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 gru 2008, o 23:02

Post »

Jadziu oczywiście że to dwa inne style, działka brata to działka rekreacyjna dużo trawy mało kwiatów, twoja działka to działka miłośnika kwiatów i pracusia.
Pozdrawiam Danuta aktualne
Moje linki
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Tosia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2010, o 16:48

Post »

;:oj Fajnie ma, ale mało kwiatków. Męski ogród ;:196 A u nas leje jak z cebra. Mam dość!!!! ;:131
Co zasiejesz, to zbierzesz
Malutki ogródeczek Tosi - cz.14. Zapraszam serdecznie!
Wcześniejsze wątki.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”