Róże w ogrodzie Haliny 2013 rok

Zablokowany
Awatar użytkownika
AniaDS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sie 2008, o 00:13
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Re: Róże w ogrodzie Haliny 2013 rok

Post »

Veilchenblau to niesamowita róża, potwór nad potwory ;:167
Awatar użytkownika
hal1959
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2008, o 19:52
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Ewuniu kwitną ładnie,ale raczej szału nie ma,biorąc pod uwagę ostatnią zimę,niektóre tylko dały z siebie wszystko :wink:

Jadziu lubię jak róża ma takie błyszczące listki ;:224 ,jednak nie wszystkie tak mają z natury.
Pergola musi dać radę czy chce czy nie :lol: .Nie mam Ascot,ale kojarzę ,że ładna ;:108 '.
Tu widziałam

Dorotko ja już wcześniej widziałam te różę i gdyby była była Etudą to bym Ci napisała,ale ona nie jest jak moja ;:185
Jutro zrobię zdjęcie Heandel,ona rośnie wysoko na skarpie i nie wygodnie mi robić jej zdjęcie,bo ona sama dodatkowo jest bardzo wysoka,a właściwie 1 pęd,,miała być wykopana,ale tak głęboko korzeń w skarpie wrósł,że nie mogliśmy go w żaden sposób wyjąć,więc zostawiłam go,po roku odbił pęd,tak więc róża ocalała ;:oj .Kwiat kwiatem Twojej róży,ale jakoś liście na Heandel mi nie pasują ;:131 .Jutro obcykam swoją i zobaczysz :D

Ewuś dzięki ;:196

Anuś a Ty nie masz tego potwora :?: :D

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Pozdrawiam.Halina
Hal-Linki
Aktualne
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

;:180 Halinko mój krzaczek to chyba ona .Rufleska cudniasta zresztą one zawsze mi się u Ciebie podobały
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
hal1959
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jadziu, piękna ta Ascot ;:215 ,takie ładne pomponiki :D
Ruffleska dopiero się rozkręca ;:224 .U nas pada i pada,róże takie biedne od tego deszczu :?

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Pozdrawiam.Halina
Hal-Linki
Aktualne
Awatar użytkownika
Tolinka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 mar 2013, o 23:30

Post »

Halinko jak sprawuje Ci się Alladin ,to bardzo ładna róża ;:108 Vanilia śliczniusia,ozdobiona kropelkami deszczu ;:167
Awatar użytkownika
hal1959
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Tolinko rośnie na skarpie ,musiałam ostatnio troszkę poprzesadzać roślinki koło niej ,bo zaczynała być niewidoczna w tym gąszczu :roll: ,mimo to radzi sobie coraz lepiej,zaczęła się zagęszczać co mnie cieszy,ze zdrowiem okey na razie,nawet mszycy nie miała,chyba mszyca miała problem ją znaleźć ;:306
Vanilla ma śliczny kolorek,jakoś nie udało mi się go złapać aparatem ;:131
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Pozdrawiam.Halina
Hal-Linki
Aktualne
Awatar użytkownika
ewka36jj
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 cze 2012, o 18:31

Post »

Róże renesansowe mają rzeczywiście swój urok. Amelia ma dodatkowo interesujący kolor.

A Vanilla od dawna jest na mojej liście zakupów, wg mnie kolorek znakomity.
Awatar użytkownika
hal1959
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ewuniu mam Ninę Renesance,która dopiero zaczyna kwitnąć,ale ładnie mimo krótkiego cięcia buduje ładny krzak,dokupiłam wiec wiosną 2 renesansówki,z Amelii będą zadowolona,ale z Heleny R.chyba nie, ona nie bardzo rozwija pąki,
robią się brzydkie i nie rozwijają sie płatki,czyli kwiatu w rozkwicie nie widziałam ;:202 ,poczekam na następne kwiaty i zobaczę czy nadal się będzie tak zachowywać :?:
Tak,tak kolorek Vanilii super,ale w realu ładniejszy,później zblednie :D

Beatko dzięki ;:196 .
Stosowałam gnojówkę ,ale już nie pryskam nią,wylałam resztę gnojówki i nie nastawiam więcej w tym sezonie.
Nie chce mi się :oops: .Mszycy miałam na różach nie wiele,i nie na wszystkich,stosowałam też wodę z octem.
Stosowałam na niektórych środek Calypso,bo zostało od pryskania drzewek i krzewów owocowych.
Myślę,że jak miałabym jakieś poważne problemy to też zastosowałabym chemię.Niektóre róże mają porażone listki plamistością,ale je obrywam,nie jest tak mocno,więc nie panikuję,chociaż teraz sporo deszczu,więc może być problem ;:219
Pozdrawiam.Halina
Hal-Linki
Aktualne
Awatar użytkownika
dorotka350
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 26 maja 2014, o 20:18

Post »

Halinko, a czy Twoja Handel ma dużo kolców, bo do mojej ciężko podejść :wink: taka kolczatka.
U mnie niestety też ciągle pada. Jak tak dalej pójdzie to plamistość murowana. Na niektórych już się pojawiła :( a opryskać nie ma kiedy, bo pogoda nie pozwala ;:185
Awatar użytkownika
danutab
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 gru 2008, o 23:02

Post »

Halinko jak na razie za wiele tego kwiatka nie widać. Jak rozwinie się całkiem to zrób jej jeszcze zdjęcie jestem bardzo ciekawa jej pełnego rozkwitu. Moja Vanilla też ma już kwiaty ale trochę mniej rozwinięte. Ja mam ją na pniu w donicy.
Pozdrawiam Danuta aktualne
Moje linki
Awatar użytkownika
hal1959
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dorotko Heandel jest kolczasta ;:108 (dzisiaj sprawdzałam :D ),jednak ona rośnie wysoko i jest wysoka,więc nie mam z nią wielkiej styczności i ciągły problem z robieniem jej zdjęć ;:131 .
U nas też leje co jakiś czas ,więc plamistość u bram ogrodu niebawem będzie ;:219 .Mi się nawet pryskać róż nie chce,chyba dam sobie luz ;:224

Danusiu Vanilla dość długo rozwija kwiat,co mnie cieszy bo na takim etapie mi się najbardziej podoba.Zresztą po co ma się spieszyć skoro pada,niech czeka na słonko .Ona bardzo długo trzyma kwiat,to też duży plus dla niej ;:108 .
Na pniu to musi być cudo ;:215

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Pozdrawiam.Halina
Hal-Linki
Aktualne
Awatar użytkownika
Elwi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lis 2013, o 19:38

Post »

Halinko, wspaniałe róże :D Herkules zbudował dorodny, obsypany kwiatami krzew ;:333 Z ciekawością podglądam Paulsenki - Alladin Palace i Amelię. Jak dotąd nie posiadam żadnych róż tego hodowcy oprócz Coral Palace. Muszę nadrobić ten błąd, bo te róże są naprawdę piękne. Cafe bardzo oryginalna i pełna wdzięku. Podobno kapryśna?
Awatar użytkownika
hal1959
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Elwi niestety nie można mieć wszystkich róż,ale możemy oglądać je w innych ogrodach :D
Cafe ma wiotkie pędy,ładnie mi się rozbudowała,ale każdy pęd podparty :roll: ,no i zwiesza kwitnące łebki ,wręcz się łamią pod ciężarem kwiatu,trudno dobre zdjęcie zrobić jak wiszą w dół ,ale jest piękna dlatego na razie jej wybaczam,może potrzebuje więcej czasu ;:131
Pozdrawiam.Halina
Hal-Linki
Aktualne
Awatar użytkownika
dorotka350
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 26 maja 2014, o 20:18

Post »

Halinko,Twoja Pirouette ;:oj Po prostu brak mi słów. A Astrid Grafin to kolejna piękność w moim ulubionym kolorze :) Napisz coś bliżej o niej. Czy jest zdrowa i na jakim stanowisku rośnie? Czy dobrze znosi ;:3 Z moich obserwacji wynika, że te " kolorki " wolą raczej półcień.
Awatar użytkownika
hal1959
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dorotko jestem zachwycona Pirouette,dała z siebie wszystko ;:108.
Astrid Grafin ma problem a kwiatami po deszczach(robią się mumie ;:145 ),słonko też lubi płatki podpalić,niestety,ale
jej kolor,a zapach ;:oj ;:oj ,mocny i piękny ;:108 .Rośnie chyba w dobrym dla niej miejsce pod względem żywotności,bo rośnie jak szalona,zdrowa jak najbardziej ;:108 .Mam nadzieję,że następne pąki trafia na dobra pogodę jak zaczną się rozwijać,bo tak zapączkowana,że jestem w szoku.Widocznie potrzebuje trochę czasu(kilku lat) na to aby tak wyglądać,albo wyjątkowo jej u mnie coś pasuje,bo słyszałam,że nie u wszystkich ma tak grube i silne pędy.
Ma raczej dużo słonka,do samego zachodu i wtedy pięknie wygląda ;:167 .Jest duża ,jakoś nie bardzo umiem jej zrobić dobrego zdjęcia w całości,ale będę próbować ;:131

Obrazek

Obrazek
Pozdrawiam.Halina
Hal-Linki
Aktualne
Zablokowany

Wróć do „Moje róże !”