Drugi psiunio też śliczny :P
W.o...Psach 4cz. (2007.10 - 2008.05)
- Jeanne
- 1000p

- Od: 21 gru 2007, o 16:08
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Jejku, jaka przesłodka puchata kula
aż chce się przytulić, potarmosić... 
Pozdrawiam, Asia
Moje storczyki
Moje storczyki
- annodomini
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 13 sty 2008, o 15:24
Krzysztofie jak sie patrzy na Twoje psy (szczególnie na Delfę na drugim zdjęciu), to tak właśnie powinni wyglądać nasi czworonożni przyjaciele. Ale pamiętajmy, że nie wszyscy tak podchodzą do zwierząt i bądźmy wyczuleni na na patologie. "Naszło mnie" po przeczytaniu artykułu w naszej lokalnej gazecie :
http://www.gp24.pl/apps/pbcs.dll/articl ... /732904845
Przyglądajmy się, czy w naszej okolicy nie dzieje coś równie niepokojącego - powinienem nazwać to inaczej ale na forum nie wypada.
http://www.gp24.pl/apps/pbcs.dll/articl ... /732904845
Przyglądajmy się, czy w naszej okolicy nie dzieje coś równie niepokojącego - powinienem nazwać to inaczej ale na forum nie wypada.
Wypowiadam się na FO, gdy mam o czymś jakiekolwiek pojęcie,
gdy go nie mam, proszę innych o radę.
Pozdrawiam Skrytopodczytywacz Adam
- hanka55

- Od: 19 sty 2008, o 15:30
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Górale wytapiają z psów smalec.
Wielokrotnie zaczepiano mnie pytając, czy oddam psa dla dziecka. Na płuca.
http://www.superfakty.pl/index.php?opti ... &Itemid=44
Wielokrotnie zaczepiano mnie pytając, czy oddam psa dla dziecka. Na płuca.
http://www.superfakty.pl/index.php?opti ... &Itemid=44
Okropne jest to co wyrabiamy naszym "braciom mniejszym" i to nie tylko psom.
Ostatnio oglądałam na Animal Planet program o pozyskiwaniu żółci od niedźwiedzi - te biedne zwierzęta całe życie spędzały w klatkach niewiele większych od siebie z rurkami do odprowadzania żółci i cała aparaturą do ich zbierania.
Najgorsze jest jednak to, że za to mało kto ponosi odpowiedzialność, a kary za dręczenie zwierząt sa wręcz śmieszne.
Ostatnio oglądałam na Animal Planet program o pozyskiwaniu żółci od niedźwiedzi - te biedne zwierzęta całe życie spędzały w klatkach niewiele większych od siebie z rurkami do odprowadzania żółci i cała aparaturą do ich zbierania.
Najgorsze jest jednak to, że za to mało kto ponosi odpowiedzialność, a kary za dręczenie zwierząt sa wręcz śmieszne.
- hanka55

- Od: 19 sty 2008, o 15:30
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Daneczko, Polska B tkwi w średniowieczu, a świadomośc ludzi, zwłaszcza tych starszych ze wsi, jest taka, że ręce i nogi opadają.
Znajoma zza płota ( po maturze!!!!) opowiadała mi, że psy trzeba lać kijem, żeby głośniej szczekały. Gdy zapytałamją o moralną stronę zadawania bólu " braciom mniejszym" ( osoba bardzo wierząca), zaskoczona odpowiedziała, że psy przecież nie czują bólu. I najgorsze jest to, że była o tym PRZEKONANA.
Dopóki nie zmieni się wiejskiej mentalności wielu sadystom, a osąd nie spowoduje napiętnowania w środowisku, takie przypadki będą na porządku dziennym. Niestety.

Znajoma zza płota ( po maturze!!!!) opowiadała mi, że psy trzeba lać kijem, żeby głośniej szczekały. Gdy zapytałamją o moralną stronę zadawania bólu " braciom mniejszym" ( osoba bardzo wierząca), zaskoczona odpowiedziała, że psy przecież nie czują bólu. I najgorsze jest to, że była o tym PRZEKONANA.
Dopóki nie zmieni się wiejskiej mentalności wielu sadystom, a osąd nie spowoduje napiętnowania w środowisku, takie przypadki będą na porządku dziennym. Niestety.
- annodomini

Niedźwiedzie .....
Jeszcze do niedawna w ZOO w Oliwie (pomorskie) można było zobaczyć niedźwiedzia brunatnego w małej, brudnej i cuchnącej klatce. W zeszłym roku nie byłem więc nie wiem jak było w 2007, ale w latach wcześniejszych niedźwiedź miał takie warunki, że żal było patrzeć. Najdziwniejsze jest to, żę na terenie (wielkim) ZOO są małe zwierzęta, które mają potężne i obszerne klatki - po podejściu trudno znaleźć mieszkańca na tak wielkim terenie - a niedźwiedź nie miał jak się obrócić. NIe chcę oglądać takiego ZOO...
Jeszcze do niedawna w ZOO w Oliwie (pomorskie) można było zobaczyć niedźwiedzia brunatnego w małej, brudnej i cuchnącej klatce. W zeszłym roku nie byłem więc nie wiem jak było w 2007, ale w latach wcześniejszych niedźwiedź miał takie warunki, że żal było patrzeć. Najdziwniejsze jest to, żę na terenie (wielkim) ZOO są małe zwierzęta, które mają potężne i obszerne klatki - po podejściu trudno znaleźć mieszkańca na tak wielkim terenie - a niedźwiedź nie miał jak się obrócić. NIe chcę oglądać takiego ZOO...
Annodomini, nie wiem jak jest w ZOO bo nie byłam teraz, ale ja zaraz zainterweniowałabym w takim przypadku, bo może była jakaś sensowna przyczyna, dlaczego ten niedźwiedź siedział w tej klatce, ostatnio w supermarkecie wyzwałam kobietę od sadystek, bo szalenie bawiło ją, jak kupiony przez nią karp na święta rzucał się w worku foliowym po ogromnym koszu, na koniec życzyłam jej świat tak miłych jakie zgotowała je temu karpiowi . Kobieta zdębiała, ale chyba zrozumiała, że męczy to niewinne stworzenie. W ogóle nie rozumiem sensu sprzedaży żywych karpii 
- iwika
- 500p

- Od: 17 paź 2006, o 14:08
- Kontakt:

moja Lhasaczka rośnie jak na drożdzach waży już 4,5 kg. Miałam wiele ras w domu ( Jack Russell Terrier, Goldena, dalmatyńczyka,jamnika, colli) i żaden mnie nie chwycił w serce jak Sisi. po prostu miodzio
Iwona i Lhasa Apso
Mój prawie ogród - Iwika
Mój prawie ogród - Iwika
- Jeanne
- 1000p

- Od: 21 gru 2007, o 16:08
Ale piękne te Wasze księżniczki :P :P
Jak patrzę na takie małe pieski to czasem mi żal że mój Kenzo waży 37 kg i nie da rady wziąć go na ręce
Jak patrzę na takie małe pieski to czasem mi żal że mój Kenzo waży 37 kg i nie da rady wziąć go na ręce
Pozdrawiam, Asia
Moje storczyki
Moje storczyki
- annodomini

Asiu, ale pomyśl o sytuacji przytulenia się do 37 kg i wtedy jesteś wygrana.
A jeżeli chodzi o branie na ręce kolosów to pamiętam szalony tydzień, kiedy Gustaw będąc 30-to kg szczeniaczkiem, dostał jakiejś "pomroczności jasnej" i pod żadnym pozorem nie dał się namówić na wejście czy zejście po schodach. Nie pomagały ani groźby ani prośby. Przez 7 dni nosiłem go na rękach ( całe szczęście, że to I piętro) - a ile zabawy przy tym mieli sąsiedzi ...
Całe szczęście, że pomroczność ustąpiła !
A jeżeli chodzi o branie na ręce kolosów to pamiętam szalony tydzień, kiedy Gustaw będąc 30-to kg szczeniaczkiem, dostał jakiejś "pomroczności jasnej" i pod żadnym pozorem nie dał się namówić na wejście czy zejście po schodach. Nie pomagały ani groźby ani prośby. Przez 7 dni nosiłem go na rękach ( całe szczęście, że to I piętro) - a ile zabawy przy tym mieli sąsiedzi ...