Ogród Oli

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Zielona_Ania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 mar 2010, o 17:40
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogród Oli

Post »

Olu, bardzo się cieszę że Sonia już zdrowieje. Więź z takim stworzonkiem jest niesamowita, na pewno jest szczęśliwa mając taką opiekę.
Bardzo dobrze że umieściłaś relację z pigwowych postępów. Wszystko na dobrej drodze :)
Ta roślina leśna to lilia złotogłów.
Awatar użytkownika
AAleksandra
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2009, o 10:19

Post »

Taruś dzisiaj jeszcze umieszczę drugi owoc pigwy w kolejnej butelce. Jeszcze wielkość pozwoli wprowadzić przez szyjkę butelki. To jak pisałam eksperyment. Po raz pierwszy to robię i nie mam pewności z jakim skutkiem.Nalewki jeszcze także nie robiłam, ale jeżeli owoc przetrwa ten egzamin, to i ja bedę zmuszona zrobić nalewke po raz pierwszy :D

Aniu oj tak, więź z Sonią jest ogromna.To po prostu członek rodziny :D
dziękuję za podpowiedź nazwy lilii. Zaraz ją sobie podpiszę :tan
Pozdrawiam serdecznie,
moje wątki
Awatar użytkownika
skorpion811-51
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 lis 2009, o 17:58
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Olu fajnie że kochany Twój psinek już zdrowszy też mam swojego dropsa i wolałabym żeby nie chorował bo to najlepsi przyjaciele człowieka.Pozdrawiam. ;:80
Rzekła pszczółka do motyla nikt nie widzi więc zapylaj.
MOJE LINKI , Pusta miska -kliknij
SERDECZNIE ZAPRASZAM STASIA
Awatar użytkownika
Zabeczka101059
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 lis 2008, o 14:14

Post »

Olu ciszę się, że Soni lepiej ;:196
a twój eksperymet bardzo mi sie spodobal,
jak zrobisz nalewke to ślicznie to będzie wyglądać
z owocem w środku ;:138
Pozdrawiam -Dzidzia
aktualny,
spis wątków,
Awatar użytkownika
AAleksandra
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Stasiu pieski nas kochają bezwarunkowo. Nie za urodę, pełen portfel czy koneksje :D I to jest najcenniejsze. Dlatego i my musimy dbać o swoje Dropsy, Sonie czy inne czterołapkowce :D

Dzidziu mam nadzieję, że uda sie doprowadzić do etapu degustacji nalewki ;:136

Igorku z Twojej gruszki to proponuję zrobić soczek lub kompocik :tan :;230 No chyba , że naleweczka przetrwa jeszcze dwa lata i na 18-te urodziny w sam raz :;230 :;230
Pozdrawiam serdecznie,
moje wątki
Awatar użytkownika
aleksanderk
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lip 2009, o 19:24
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Witaj .Glicynia prawdopodobnie niebieska ,przy zakupie chciałem niebieską ,to taką dostałem.Szkoda że tak daleko mieszkasz bo podesłał bym Tobie biały zawciąg ,nie wiem czy nie zmarniał by podczas przesyłki pocztowej.Pozdrawiam.
Awatar użytkownika
AAleksandra
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Igorku naleweczka dla rodziców :;230 :;230

Aleksandrze poczta ostatnimi czasy dość sprawnie działa. Wysłana przesyłka priorytetem jest przeważnie na drugi dzień. Gdyby można było, to jestem jak najbardziej chętna nz biały zawciąg. Zobacz u mnie czy coś Cię zainteresuje i zrobimy małą wymianę :D
Pozdrawiam serdecznie,
moje wątki
Awatar użytkownika
tara
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 mar 2008, o 22:01

Post »

Olu biegnę i nisko ;:180 milin zawsze o nim marzyłam jestem chętna, biegnę na pw
Spis moich wątków. Wątek aktualny.
Up­ra­wiam swój ogród marzeń
tadeusz48
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2007, o 17:20

Post »

Witaj ALEKSANDRO,u nas ciągle leje ( od wczoraj),wybrałem się więc na spacer do Twojego ogrodu. Zobaczyłem nowe zakupy roślin, cóż ogród się ciągle buduje, u nas niby już nie ma miejsca na nasadzenia ale ,w czerwcu kupiłem już kilkanaście roślinek, no cóż , to mi już pachnie nałogiem ;:14
Awatar użytkownika
basjak
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 wrz 2009, o 13:34

Post »

Olu, przede wszystkim buźka dla Soni. Wróciła już całkiem do zdrowia?
Ja też będę cięła niedługo jaśminowca. Mimo, że rok temu ogoliłam go dokładnie, to wybujał niesamowicie. Może dlatego, że rośnie w osłoniętym kącie i wciąż sypałam mu świeżo skoszoną trawę.
Chyba wpadnę na naleweczkę ;:108
Pozdrawiam mile - Basia
Balinki
izaziem
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2008, o 16:08

Post »

wpadłam na chwilkę o powspominałam moją zeszłoroczną wycieczkę do Wojsławic. Piękne miejsce. Wybieram się za 2 tygodnie po moją studentkę do Wrocławia więc moźe będą znowu Wojsławice... :wit
Awatar użytkownika
skorpion811-51
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 lis 2009, o 17:58

Post »

Właśnie Olu miałam pytać na forum kiedy ciąć jaśminowca a tu czytam że Ty zamierzasz ciąć powiedz dokładnie kiedy jeśli możesz będę wdzięczna. ;:196
Rzekła pszczółka do motyla nikt nie widzi więc zapylaj.
MOJE LINKI , Pusta miska -kliknij
SERDECZNIE ZAPRASZAM STASIA
Awatar użytkownika
riane
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 lut 2008, o 12:02

Post »

A ja mam dylemat. Właśnie przeczytałam w Twoim Ogrodniku, że jaśminowca nie należy ciąć, bo ładnie kwitnie tylko na starych pędach. Z drugiej strony jak go nie przytnę, to dalej będzie miał dwa badyle... :?
Agata
Awatar użytkownika
aleksanderk
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lip 2009, o 19:24

Post »

Witaj .Osobiście nie widzę problemu ,nie wiem jednak czy oderwany kawałek kępy o tej porze roku się ukorzeni ,ewentualnie spróbuję ukorzenić sadzonkę i wtedy Tobie wysłać .Jak wolisz tak z robię ,jestem bardzo zgodliwy .Prześlij adres mailem i działam.
Awatar użytkownika
AAleksandra
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Taruniu, roślinki od Ciebie już są w ziemi. Jestem cała przeszczęśliwa. Tyle mi roślinek przysłałaś :shock: . Musiałam przygotować im osobną rabatkę, bo jeszcze nie mam pomysłu gdzie je umieszczę. Ale mi zadałaś ?bobu?. Posadziłam je tak aby można było je potem z bryłą korzeniową przenieść na właściwe miejsce. Teraz są ciut zmęczone drogą i dzisiejszym dniem, ale widać z każdą chwilą , że czują się lepiej. Aniu, wielką radość mi sprawiłaś.

Obrazek

Witaj Tadeuszu. Jest mi bardzo miło, że zechciałeś wpaść choć na chwilkę. Wprawdzie pogoda się już z pewnością wyklarowała także u Ciebie i już pieścisz swoje roślinki. Jeżeli chodzi o ciągłe nowe nasadzenia, to już zdążyłam się przekonać o dziwnej właściwości jaką jest rozciągliwość gruntu naszych forumków. Dawno już nie zaglądałam do Ciebie, ale obiecuję ? nadrobię zaległości.

Basiu , Sonia wycałowana . Jeszcze brak diagnozy, czekamy na wyniki badań.
Ja się bałam cięcia i jaśminowiec rośnie sobie tak od samego początku. Teraz ma ponad 3 m wysokości. I kwiaty jakoś tak się rozwijają w wyższych partiach.
Na naleweczkę zapraszam. Tak na wszelki wypadek założyłam drugą butelkę (jak wyjdzie, będą dwie naleweczki).

Izo , witam serdecznie w mych skromnych progach. Za dwa tygodnie przypadnie czas na pełne kwitnienie lilii. Zazdroszczę widoku. Jakby co, to mam nadzieję na podglądnięcie u Ciebie kilku ślicznych fotek z relacji. Czuję się zaproszona

Stasiu, jaśminowce powinno się ciąć po przekwitnieniu tak jak forsycje, migdałki. Ostatnio cięłam hibiskusa (jesienią po zakończonym kwitnieniu) i muszę przyznać, że dobrze mu cięcie zrobiło. Zagęścił się. A tak bardzo bałam się do niego podejść z sekatorem. Żylistka też podcięłam sporo i teraz tak wygląda : (niestety gdzieś mi zginęło, wieczorem wkleję)

Agatko, może i ładnie jaśminowiec kwitnie na starych pędach, ale jak ma ich dużo. Mój jaśminowiec kwitnie na pędach zeszłorocznych, przynajmniej tak je oceniam (jeszcze nie do końca zdrewniałe, ale nie zielone z tegorocznych przyrostów. Nawet jakby poświęcić jeden rok zmniejszonego kwitnienia, to chyba będzie warto jeżeli tak się zagęści jak już wspomniany mój hibiskus.

Aleksandrze, ja również jestem zgodliwa. Mój zawciąg już przekwita . To może poczekamy jak się ukorzeni.
Pozdrawiam serdecznie,
moje wątki
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”