Pochylony świat na piasku cz.1

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
jollla500
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 cze 2008, o 23:49
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Aniu :lol: :lol: :lol:

Oj Ci mężczyźni to marudy :? ale bardzo Kochani ;:80
Jolllinki ;:3Do Jollla500
Miłością moją są ogrody, wschody słońca i jego zachody......
babi52
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lis 2008, o 00:31
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

AnulekSzalejesz z nasionkami na całego.Ja poszukuję niecierpków podwójnych.Jakby Ci wpadły gdzieś w oko to daj znać.
Twoja blondi cudna i z talentem plastycznym, mama pewnie dumna.
Kaśka
Awatar użytkownika
empuza
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 cze 2007, o 09:30

Post »

Cześć Aniu
Miałam wpaść z szybką wizytą a tu zapowiada się....dłuższa posiadówa :wink: Wybacz szwendaczce ale połaże po Twoich włościach dłużej a dopiero potem zdam relację.
Pozdrawiam
"Gdy w jednym domu światło gaśnie i ogród przestaje żyć, w drugim rodzi się nowe życie."
Empuzka i jej ROD-wy świat-rok 2012
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 19:01

Post »

Witaj Aniu aż Ci zazdroszczę tego zapału w sianiu tych wszystkich kwiatów.
Genia
Awatar użytkownika
agape
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 lip 2008, o 21:33

Post »

Dzień dobry Aniu!

Widziałam spis Twoich nasiennych nabytków! Będę Ci kibicować. Będą bajeczne w tym otoczeniu w jakim jest Wasz ogród.

Ja też mam dużo nasion, i w końcu nie wiem czy to dobrze, czy źle. Czy za dużo, czy nie. Sama nie wiem.
Ciężko się zcasem powstrzymać przez zakupem... :lol:
Awatar użytkownika
jollla500
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aniu jeszcze trochę i zacznie się praca przy wrzoścach :)

Będę Cię podpatrywać, bo ciekawa jestem ile czasu Ci zajmie to przesadzanie :?

Napracujesz się na pewno, ale efekty będą piorunujące :lol:
Awatar użytkownika
kubanki
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 sie 2008, o 16:34

Post »

Witajcie Dziewczynki,
wpadłam wczoraj do ogrodu Eweliny i dopiero teraz udało mi się skończyć zwiedzanie, a tak mnie wciągnęło, że nawet do siebie nie zajrzałam. Przepraszam :oops:
babi52 pisze:AnulekSzalejesz z nasionkami na całego.Ja poszukuję niecierpków podwójnych.Jakby Ci wpadły gdzieś w oko to daj znać. Twoja blondi cudna i z talentem plastycznym, mama pewnie dumna.

Kasiu, ja zamówiłam przez internet, bo do sklepu to mi ciężko się wybrać z maluszkiem. Ale jakby co, to będę pamiętać, napiszę sobie w kajeciku, który wzorem koleżanek forumowych noszę zawsze przy sobie, bo a nuż coś się nawinie z listy marzeń i pragnień.
empuza pisze:Cześć Aniu
Miałam wpaść z szybką wizytą a tu zapowiada się....dłuższa posiadówa :wink: Wybacz szwendaczce ale połaże po Twoich włościach dłużej a dopiero potem zdam relację.
Bardzo mi miło, że Cię wciągnęło i jednocześnie jestem nieco zażenowana, bo co tu na razie oglądać? Staram się jak mogę, żeby w moim wątku nie wiało nudą, ale elokwencją ogrodową nie zaimponuję na razie, a i ogrodnicze osiągnięcia marniutkie :(
e-genia pisze:Witaj Aniu aż Ci zazdroszczę tego zapału w sianiu tych wszystkich kwiatów.
Genia
Oj Geniu, Ty zazdrościsz zapału?? Swoją energią mogłabyś obdarować parę moich młodszych koleżanek :)
agape pisze:Dzień dobry Aniu!
Widziałam spis Twoich nasiennych nabytków! Będę Ci kibicować. Będą bajeczne w tym otoczeniu w jakim jest Wasz ogród.
Ja też mam dużo nasion, i w końcu nie wiem czy to dobrze, czy źle. Czy za dużo, czy nie. Sama nie wiem.
Ciężko się zcasem powstrzymać przez zakupem... :lol:
Właśnie tak, ja też nie wiem co się z tego uda i czy to będzie w sumie dużo czy mało. Co więcej nie mam jeszcze jasnej wizji gdzie co ma rosnąć :) Ale jak już się nam porozrasta to i owo, to mamy do siebie blisko i będziemy się mogły wymieniać ;:26
jollla500 pisze:Aniu jeszcze trochę i zacznie się praca przy wrzoścach :)
Będę Cię podpatrywać, bo ciekawa jestem ile czasu Ci zajmie to przesadzanie :?
Napracujesz się na pewno, ale efekty będą piorunujące :lol:
Najgorsze, że to dwustopniowa robota, najpierw do tych doniczek, a dopiero w lipcu na miejsce stałe. Mam nadzieję, że masz rację z tymi efektami, tylko pewnie nie od razu. U Lili widziałam wrzosy 5-6 letnie, to jest dopiero efekt. Tylko Lila przycina je w piękne kuleczki, a ja przy tych ....stu nie będę się tak mogła bawić, tylko nożyce i regularne chlastanie :)
Ania
Mój ogród cz. 1, cz. 2
ida74
---
Od: 10 kwie 2008, o 17:03

Post »

Wiesz ,że ja siałam w folii w ostatni dzień stycznia .To się nazywa zajob :lol: koperek ,rzodkiewkę ,ale siałam :roll:
Awatar użytkownika
hanka55
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 sty 2008, o 15:30
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

kubanki pisze:Haniu, a ja mam pytanie: czy jeśli posadzę róże w kwietniu, to one zakwitną jeszcze w tym samym roku?
Zdecyduję się na polecane przez Ciebie innym dziewczynom (i nie tylko) Graham Thomas, Abraham Darby, New Dawn. Takie, żeby jak najmniej interwencji wymagały (czyli zdrowe). Zakochałam się też w Westerland. Jest szansa, żeby mnie jeszcze w tym roku ucieszyły kwiatami???
Aniu, wybrałaś najmocniejsze róże. x 2 polecam :-)
Do angielek dokooptowałabym jeszcze te, polecane przez Austina:
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 7&start=42

W ogrodzie obie Mary Rose, mają idealnie zielone pędy.
Ani, ani ciut śladu przeziębienia( zaczerwienienia, nekrozy, pękanięcia, sczernienia),
choć stoją obok wietrznego naroża! :shock:
Z szewską pasją i docielkiwością detektywa szukałam choć śladu uszkodzenia i..NIC.
Szok.

Westerland kończy kwitnienie pod śniegiem!
Obrazek

Abraham z Darby
Obrazek
Awatar użytkownika
kubanki
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dzisiaj był piękny ogródkowy dzień. Od rana świeciło słońce, wstyd się przyznać, ale to ono mnie dziś obudziło :oops:
Spędziliśmy więc rodzinny dzień na dworze. Mąż i ja zajęliśmy się porządkami wiosennym, Natalka i Ignaś biegali i kombinowali, a Wituś spał sobie smacznie. Udało nam się uruchomić nowo zakupiony sprzęt ogrodniczy, tzn. rozdrabniarkę do gałęzi. Wstępnie jesteśmy zadowoleni z zakupu i dziękuję wszystkim wypowiadającym się w tym temacie, gdyż przed zakupem wszystko przeczytaliśmy i mieliśmy ułatwiony wybór. Na poniższym zdjęciu widać nasz dzisiejszy urobek:
Obrazek

Po obiedzie wyszliśmy ponownie, żeby rozprawić się z tymi gałęziami, z którymi nie poradził sobie rozdrabniacz. Zajęło nam to dobrze ponad 2 godziny. Tak wyglądało pod koniec:
Obrazek

Szkoda, że na więcej takich dni jak dzisiejszy trzeba jeszcze z miesiąc poczekać. Naprawdę pod Toruniem było dziś pięknie i wiosennie.
Ania
Mój ogród cz. 1, cz. 2
Awatar użytkownika
HalinaK
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 paź 2008, o 11:27

Post »

Aniu, spędziłaś dzisiejszy dzień miło, pracowicie i najważniejsze rodzinnie na świeżym powietrzu. Super !

Mój mąż też kupił rozdrabniarkę do gałęzi za grosze 45.- w Biedronce, już ją wypróbował i jest zadowolony :D
Cieplutko pozdrawiam, Halina ;:194
W moim ogródeczku :wink: HalinaK-linki :D
Awatar użytkownika
jollla500
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aniu aż miło popatrzyć na takie zdjęcia, sama przyjemność jak można wyjść i zająć się pierwszymi pracami wiosennymi.
Posiedzieć przy ognisku to super sprawa :lol:
Awatar użytkownika
jollla500
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ja też muszę pomyśleć o rozdrabniarce do gałęzi, u mnie jest ich bardzo dużo. Przecież potem można je do czegoś zużyć :?
Awatar użytkownika
kubanki
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

jollla500 pisze:Ja też muszę pomyśleć o rozdrabniarce do gałęzi, u mnie jest ich bardzo dużo. Przecież potem można je do czegoś zużyć :?
Dokładnie Jollu, po to ją głównie kupiliśmy. Mam zamiar używać tego rozdrobnionego matriału do ściółkowania. Ta kupka zostanie wykorzystana wiosną pod zakupione hosty. A latem będziemy hurtowo produkować ściółkę dla wrzosów :) To dość relaksujące zajęcie, pod warunkiem, że dobrze przygotuje się materiał. Gałęzie muszą być nie za grube, żeby się nie zakorkowało i nie mogą mieć za dużo sęków z tego samego powodu. Poza tym stoi się przy tej maszynie i wkłada kolejne gałęzie, a maszyna je wciaga, rozdrabnia, wypluwa do torby. Po kilku minutach torba się wypełnia, wyłącza się maszynę, zawartość torby wynosi we wcześniej upatrzone miejsce, przygotowuje kolejną porcję gałęzi i od nowa... :) Nawet nie za duży hałas, wręcz zadziwiająco cicha ta maszyna.
Ania
Mój ogród cz. 1, cz. 2
Awatar użytkownika
jollla500
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aniu do ściółkowania :shock: dobry pomysł .

Ale u mnie jest bardzo dużo wierzby, a ona się przyjmuje jak chwast. Jakbym ją tak porozrzucała, to zaczęłyby wszędzie rosnąć wierzby :;230
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”