Moje zielone królestwo - ewab123
Ewo, miło się patrzy na te fotki z Twojego ogrodu, barwnie, pomysłowo i z wyrazem. Widać, że kochasz to co robisz
Te oczko to naparwdę robi wrażenie, jak dodasz jeszcze trochę roślin wodnych to będzie rajsko
Tej skarpy, to i ja zazdroszczę, ale pozytywnie, bo nigdy nie można mieć wszystkiego. Już nie mogę się doczekać efektów prac nad nią, na pewno będzie ekstra
Ewo a haftowane obrazy, to prawdziwe dzieła
... Gratuluję
...

Tej skarpy, to i ja zazdroszczę, ale pozytywnie, bo nigdy nie można mieć wszystkiego. Już nie mogę się doczekać efektów prac nad nią, na pewno będzie ekstra

Ewo a haftowane obrazy, to prawdziwe dzieła

Siatka już jest częściowo zamaskowana, bo rośnie przy niej żywopłot ze śliwy ałyczy. To podcięcie ziemi na górze będzie wykończone impregnowanymi kołkami dębowymi tak, jak w dolnej części podwórka. Zakończeniem tej skarpy ( w górnej części) są trzy tarasy (najniższy jeszcze bez kołków) z różnymi roślinami. Rosną tam np. floksy, wiesiołki, funkie, róże, lawenda, hortensje krzaczaste, trochę lilii , skalniaki i inne różności. Latem te tarasy wyglądały bardzo ładnie, ale zapomniałam zrobić zdjęcia tej części podwórka.

- k-c
- Przyjaciel Forum
- Od: 3 wrz 2007, o 15:53
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
ale się napracowałaś
aż jestem pod wrażeniem twoich efektów a wiosną to dopiero będzie widok 

pozdrawiam, Karol
moje wątki
moje wątki
- alana
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 2 wrz 2007, o 22:10
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Ewo skarpa jest świetna, pomysły na jej aranżację również. Już nie mogę sie doczekać nowego sezonu, aby zobaczyć końcowe efekty Twojej pracy.
Przyłączam sie do Twojego kolejnego hobby - suszenia roślin
tylko ja nie robię takich kompozycji, u mnie większość naturalnie. Czy kiedy przynosisz nowe kwiaty do suszenia, to Twoja rodzina również marudzi, że znowu niesiesz do domu kolejne "zielsko"?
Mam jeszcze jedno pytanie - w której części Warmii mieszkasz - bardziej na wschodzie czy zachodzie? Może mamy niedaleko do siebie?
Przyłączam sie do Twojego kolejnego hobby - suszenia roślin

Mam jeszcze jedno pytanie - w której części Warmii mieszkasz - bardziej na wschodzie czy zachodzie? Może mamy niedaleko do siebie?
Pozdrawiam, Alicja
Działka w mazurskiej krainie
Mieszkam trochę daleko od Ciebie (ok. 100km na zachód). Przejeżdżam czasem przez Węgorzewo, jak jadę do swojej przyjaciółki do Suwałk. Jeżeli chodzi o rośliny, to już się przyzwyczaiłam do "smętnych gadek"męża lub dzieci:-Co to za zielsko? Po co to? Robię swoje. A jak bukiety są już gotowe, to chwalą i chcą mieć u siebie.
- alana
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 2 wrz 2007, o 22:10
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Mi pomagają zrywać jedynie nawłocie, bo je wszyscy w domu lubiąewab123 pisze:Mieszkam trochę daleko od Ciebie (ok. 100km na zachód). Przejeżdżam czasem przez Węgorzewo, jak jadę do swojej przyjaciółki do Suwałk. Jeżeli chodzi o rośliny, to już się przyzwyczaiłam do "smętnych gadek"męża lub dzieci:-Co to za zielsko? Po co to? Robię swoje. A jak bukiety są już gotowe, to chwalą i chcą mieć u siebie.

To jak będziesz kiedyś przejeżdżać to daj znać, po drodze wstąpisz do mnie :P Zapraszam
Pozdrawiam, Alicja