Moje zielone królestwo - ewab123
- 
				Grzegorz B
Ewo, miło się patrzy na te fotki z Twojego ogrodu, barwnie, pomysłowo i z wyrazem. Widać, że kochasz to co robisz  Te oczko to naparwdę robi wrażenie, jak dodasz jeszcze trochę roślin wodnych to będzie rajsko
 Te oczko to naparwdę robi wrażenie, jak dodasz jeszcze trochę roślin wodnych to będzie rajsko  

Tej skarpy, to i ja zazdroszczę, ale pozytywnie, bo nigdy nie można mieć wszystkiego. Już nie mogę się doczekać efektów prac nad nią, na pewno będzie ekstra 

Ewo a haftowane obrazy, to prawdziwe dzieła 

... Gratuluję
 ... Gratuluję   

...
 ...

Te oczko to naparwdę robi wrażenie, jak dodasz jeszcze trochę roślin wodnych to będzie rajsko
 Tej skarpy, to i ja zazdroszczę, ale pozytywnie, bo nigdy nie można mieć wszystkiego. Już nie mogę się doczekać efektów prac nad nią, na pewno będzie ekstra

Ewo a haftowane obrazy, to prawdziwe dzieła

... Gratuluję
 ... Gratuluję   

...
 ...Siatka już jest częściowo zamaskowana, bo rośnie przy niej żywopłot ze śliwy ałyczy. To podcięcie ziemi na górze będzie wykończone impregnowanymi kołkami dębowymi tak, jak w dolnej części podwórka. Zakończeniem tej skarpy ( w górnej części) są trzy tarasy  (najniższy jeszcze bez kołków) z różnymi roślinami. Rosną  tam np. floksy, wiesiołki, funkie, róże, lawenda, hortensje krzaczaste, trochę lilii , skalniaki i inne różności. Latem te tarasy wyglądały bardzo ładnie, ale zapomniałam zrobić zdjęcia tej części podwórka.  

- k-c
- Przyjaciel Forum 
- Od: 3 wrz 2007, o 15:53
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
ale się napracowałaś  aż jestem pod wrażeniem twoich efektów a wiosną to dopiero będzie widok
 aż jestem pod wrażeniem twoich efektów a wiosną to dopiero będzie widok 

pozdrawiam, Karol
moje wątki

moje wątki
- alana
- Przyjaciel Forum - gold 
- Od: 2 wrz 2007, o 22:10
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Ewo skarpa jest świetna, pomysły na jej aranżację również. Już nie mogę sie doczekać nowego sezonu, aby zobaczyć końcowe efekty Twojej pracy.
Przyłączam sie do Twojego kolejnego hobby - suszenia roślin tylko ja nie robię takich kompozycji, u mnie większość naturalnie. Czy kiedy przynosisz nowe kwiaty do suszenia, to Twoja rodzina również marudzi, że znowu niesiesz do domu kolejne "zielsko"?
 tylko ja nie robię takich kompozycji, u mnie większość naturalnie. Czy kiedy przynosisz nowe kwiaty do suszenia, to Twoja rodzina również marudzi, że znowu niesiesz do domu kolejne "zielsko"?  

Mam jeszcze jedno pytanie - w której części Warmii mieszkasz - bardziej na wschodzie czy zachodzie? Może mamy niedaleko do siebie?

Przyłączam sie do Twojego kolejnego hobby - suszenia roślin
 tylko ja nie robię takich kompozycji, u mnie większość naturalnie. Czy kiedy przynosisz nowe kwiaty do suszenia, to Twoja rodzina również marudzi, że znowu niesiesz do domu kolejne "zielsko"?
 Mam jeszcze jedno pytanie - w której części Warmii mieszkasz - bardziej na wschodzie czy zachodzie? Może mamy niedaleko do siebie?
Pozdrawiam, Alicja
Działka w mazurskiej krainie

Mieszkam trochę daleko od Ciebie (ok. 100km na zachód). Przejeżdżam czasem przez Węgorzewo, jak jadę do swojej przyjaciółki do Suwałk. Jeżeli chodzi o rośliny, to już się przyzwyczaiłam do "smętnych gadek"męża lub dzieci:-Co to za zielsko? Po co to? Robię swoje. A jak  bukiety są już gotowe, to chwalą i chcą mieć u siebie.

- alana
- Przyjaciel Forum - gold 
- Od: 2 wrz 2007, o 22:10
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Mi pomagają zrywać jedynie nawłocie, bo je wszyscy w domu lubiąewab123 pisze:Mieszkam trochę daleko od Ciebie (ok. 100km na zachód). Przejeżdżam czasem przez Węgorzewo, jak jadę do swojej przyjaciółki do Suwałk. Jeżeli chodzi o rośliny, to już się przyzwyczaiłam do "smętnych gadek"męża lub dzieci:-Co to za zielsko? Po co to? Robię swoje. A jak bukiety są już gotowe, to chwalą i chcą mieć u siebie.

To jak będziesz kiedyś przejeżdżać to daj znać, po drodze wstąpisz do mnie :P Zapraszam
Pozdrawiam, Alicja