Ogródek AGNESS cz.12
Re: Ogródek AGNESS cz.12
Dla mnie liliowce to prawdziwa niespodzianka w tym roku. Dostałam cośtam w zeszłym roku i dopiero dwa startują ;) Jeden ślicznie rozkwitł, a drugi w pączku. Na resztę czekam, to jest prawdziwa niespodzianka.

- marika2006
- 200p
- Od: 24 kwie 2012, o 09:37
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Piękne Liliowce. Moje w tym roku nie będą chyba kwitły 

Pozdrawiam cieplutko i kolorowo 
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=55916" onclick="window.open(this.href);return false;

http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=55916" onclick="window.open(this.href);return false;
- hala67
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 1 paź 2011, o 22:12
Aguś nadrobiłam wszystkie zaległości w Twoich wątkach. Róże, lilie, liliowce... jestem po prostu oczarowana. A do tego jeszcze ta harmonia kolorów w Twoim ogrodzie...
Pozdrawiam Hala
- korzo_m
- Od: 17 kwie 2006, o 10:14
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
U Ciebie też liliowce zaczęły królowanie, piękne są te kwiaty.
- piofigiel
- 1000p
- Od: 11 lis 2009, o 17:15
Agnieszko wiosna jako pora roku jest wspaniała, ale lato... kto wie czy jednak nie jest liderem, te cudowne kwiaty, lilie, róże, liliowce i to wszechobecne ciepło. Przepiękne kwiaty posiadasz, niech kwitną jak najdłużej. Ja tą "Ninę Weibul' też posiadam ale teraz widzę że moja albo podróbka albo pomyłka etykietowa. Jedno pytanie ciśnie się tylko na usta, czy lato wytrzyma kwitnienie do września, tak jakoś pędzi, róże pewnie dadzą radę, ktoś po drodze napisał o kwitnieniu lilii w sierpniu, ja w tym roku w sierpniu ich nie widzę
Pozdrawiam Tomek

Pozdrawiam Tomek

- AGNESS
- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Małgoś u mnie nie ma żadnych perełek z liliowców, większość to takie bardziej popularne, ale wszystkie je bardzo lubię i żałuję , że nie mam miejsca, żeby posadzić ich więcej.... Twoje błyskawicznie się rozrosną, one cudownie przyrastają i 2-3 lata i już są śliczne kępy
Santio to zawsze fajna niespodzianka gdy ma zakwitnąć roślinka, której nie znamy odmiany
Ja też zawsze czekam z niecierpliwością
Beatko w ogrodzie faktycznie pachnie teraz bajecznie.....a jeszcze troszkę jak zakwitną pozostałe grupy lilii, będzie jeszcze przyjemniej...na razie tylko azjatki, jedynie w donicach inne
Mariko nie przejmuj się, w tym roku rozrosną się, wzmocnią a w przyszłym roku zakwitną dorodne i piękne całą masą kwiatów
Halinko bardzo się cieszę , ze podoba Ci się i to bardzo miłe, gdy komuś podoba się miejsce, które się kocha i w tworzenie którego wkłada sie całe serducho
Dorotko....oj tak liliowce są wspaniałe...bezproblemowe i piękne. Nigdy nie miałam problemów z nimi, niestety ostatnio pojawiła sie jakaś paskuda, która niszy pąki liliowców
Tomku.....a wiesz, ze ja też zastanawiam się nad tym.....jest takie ogromne tępo zakwitanie roślin, ze zastanawiam się co zostanie na schyłek lata..... Lilie zakwitają jedna po drugiej, wydaje mi sie , że o wiele szybciej niż w zeszłym roku, u mnie już 2 odmiany przekwitły....jakoś tak szybko.....i z dnia na dzień zakwitają kolejne....
Co do Niny.......te podmianki są niestety bardzo częste, czasami będąc przekonanym o posiadaniu jakiejś odmiany dopiero po latach okazuje się, ze to zupełnie coś innego niż z myślimy
Ja również bardzo Ciebie pozdrawiam

Santio to zawsze fajna niespodzianka gdy ma zakwitnąć roślinka, której nie znamy odmiany

Beatko w ogrodzie faktycznie pachnie teraz bajecznie.....a jeszcze troszkę jak zakwitną pozostałe grupy lilii, będzie jeszcze przyjemniej...na razie tylko azjatki, jedynie w donicach inne

Mariko nie przejmuj się, w tym roku rozrosną się, wzmocnią a w przyszłym roku zakwitną dorodne i piękne całą masą kwiatów

Halinko bardzo się cieszę , ze podoba Ci się i to bardzo miłe, gdy komuś podoba się miejsce, które się kocha i w tworzenie którego wkłada sie całe serducho

Dorotko....oj tak liliowce są wspaniałe...bezproblemowe i piękne. Nigdy nie miałam problemów z nimi, niestety ostatnio pojawiła sie jakaś paskuda, która niszy pąki liliowców

Tomku.....a wiesz, ze ja też zastanawiam się nad tym.....jest takie ogromne tępo zakwitanie roślin, ze zastanawiam się co zostanie na schyłek lata..... Lilie zakwitają jedna po drugiej, wydaje mi sie , że o wiele szybciej niż w zeszłym roku, u mnie już 2 odmiany przekwitły....jakoś tak szybko.....i z dnia na dzień zakwitają kolejne....
Co do Niny.......te podmianki są niestety bardzo częste, czasami będąc przekonanym o posiadaniu jakiejś odmiany dopiero po latach okazuje się, ze to zupełnie coś innego niż z myślimy

Ja również bardzo Ciebie pozdrawiam

-
- Od: 8 lut 2012, o 12:22
Interesująca kolekcja liliowców. Cenię je za to że poza ozdobnymi kwiatami świetnie wyglądają ich liście w kępach. Niestety mam tylko jednego ale to się wkrótce zmieni.
Ogromne buziaki za sasanki,
dostałam ogromną poduche nasionek. Teraz tylko muszę poczytać kiedy i jak się je wysiewa. chyba że mi coś podpowiesz z własnego doświadczenia 
Ogromne buziaki za sasanki,

- AGNESS
Jolu bardzo się cieszę, że nasionka dotarły
Wysiej je od razu na jakieś odosobnione miejsce w ogródku, w czasie suszy troszkę podlewaj. Na pewno ładnie Ci wzejdą
Ja na miejsca docelowe rozsadzam je wiosną
Liliowce to bezproblemowe kwiatuszki, które naprawdę warto mieć w ogródku . Są piękne jak kwitną, ale tak jak piszesz i liście ich wkomponowane pomiędzy inne byliny ładnie wyglądają i są fajnym zielonym tłem dla kwitnących w innym czasie roślinek

Liliowce to bezproblemowe kwiatuszki, które naprawdę warto mieć w ogródku . Są piękne jak kwitną, ale tak jak piszesz i liście ich wkomponowane pomiędzy inne byliny ładnie wyglądają i są fajnym zielonym tłem dla kwitnących w innym czasie roślinek

- lulka
- Od: 31 mar 2011, o 12:38
Lilie, liliowce..nastał ich czas
, ależ one powoli otwierają pąki
A do mnie wysłałaś nasionka Aguś?

A do mnie wysłałaś nasionka Aguś?

- AGNESS
Madziu a pewnie, ze wysłałam
we wtorek w zeszłym tygodniu, powinny już dojść....mam nadzieję, że dziś, jutro będą....daj znać proszę jak dostaniesz, ok?

Ja też czekam i zaczynam siię martwić o ich stan po wysyłce.
-
- Od: 4 lut 2011, o 17:31
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kolorowe lilie, liliowce i różyczki, nie wspominając o innych kwiatuszkach ślicznie kwitną
a Ty narzekasz że mało kolorowo i że marnie rosną, oj nieładnie.
Najbardziej to podobają mi się lilijki i teraz jest ich czas.

Najbardziej to podobają mi się lilijki i teraz jest ich czas.

- AGNESS
Majeczko kwitnie kwitnie
różyczki bardzo marnie, ale lilie wynagradzają wszystko
Kocham te kwiaty i teraz jestem w swoim żywiole, bo codziennie zakwitają kolejne, a ja wędruję po ogródku i zachwycam się
Santio PW
Widoczki...
Dzwonek w tym roku bije wszystkie rekordy....jest ogromny

i w duecie z różyczką Burgund

Dzwonek skupiony

Dzwoneczki karpackie kwitną już bardzo długo

Dzwonek jednostronny

Zaczynają kwitnąć floksy

Smotrawa cały czas śliczna

Santio PW

Widoczki...
Dzwonek w tym roku bije wszystkie rekordy....jest ogromny

i w duecie z różyczką Burgund

Dzwonek skupiony

Dzwoneczki karpackie kwitną już bardzo długo

Dzwonek jednostronny

Zaczynają kwitnąć floksy

Smotrawa cały czas śliczna

- anabanana
- 1000p
- Od: 5 lut 2012, o 12:38

Gdybym nie była człowiekiem, byłabym grzybem.
Modraszkowa Łąka, Lato na Modraszkowej
Ogrody postrzelone lub nie całkiem
Modraszkowa Łąka, Lato na Modraszkowej
Ogrody postrzelone lub nie całkiem