Ogródek AGNESS cz.12

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
santia
500p
500p
Od: 16 mar 2011, o 22:15
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Ogródek AGNESS cz.12

Post »

Dla mnie liliowce to prawdziwa niespodzianka w tym roku. Dostałam cośtam w zeszłym roku i dopiero dwa startują ;) Jeden ślicznie rozkwitł, a drugi w pączku. Na resztę czekam, to jest prawdziwa niespodzianka.
Awatar użytkownika
Beata T
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 18 sie 2007, o 18:40

Post »

;:oj ale Twój ogród pędzi jak szybko wszystko zakwita łał jak pięknie to ja tylko pozazdroszczę zapachu lili i róż :D
Awatar użytkownika
marika2006
200p
200p
Od: 24 kwie 2012, o 09:37
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Post »

Piękne Liliowce. Moje w tym roku nie będą chyba kwitły :(
Pozdrawiam cieplutko i kolorowo :)
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=55916" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
hala67
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 paź 2011, o 22:12

Post »

Aguś nadrobiłam wszystkie zaległości w Twoich wątkach. Róże, lilie, liliowce... jestem po prostu oczarowana. A do tego jeszcze ta harmonia kolorów w Twoim ogrodzie...
Pozdrawiam Hala
Awatar użytkownika
korzo_m
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2006, o 10:14

Post »

U Ciebie też liliowce zaczęły królowanie, piękne są te kwiaty.
Pozdrawiam Dorota
Zapraszam do mojego ogrodu
Spis wątków | Aktualny wątek
Awatar użytkownika
piofigiel
1000p
1000p
Od: 11 lis 2009, o 17:15

Post »

Agnieszko wiosna jako pora roku jest wspaniała, ale lato... kto wie czy jednak nie jest liderem, te cudowne kwiaty, lilie, róże, liliowce i to wszechobecne ciepło. Przepiękne kwiaty posiadasz, niech kwitną jak najdłużej. Ja tą "Ninę Weibul' też posiadam ale teraz widzę że moja albo podróbka albo pomyłka etykietowa. Jedno pytanie ciśnie się tylko na usta, czy lato wytrzyma kwitnienie do września, tak jakoś pędzi, róże pewnie dadzą radę, ktoś po drodze napisał o kwitnieniu lilii w sierpniu, ja w tym roku w sierpniu ich nie widzę :)

Pozdrawiam Tomek :wit
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Małgoś u mnie nie ma żadnych perełek z liliowców, większość to takie bardziej popularne, ale wszystkie je bardzo lubię i żałuję , że nie mam miejsca, żeby posadzić ich więcej.... Twoje błyskawicznie się rozrosną, one cudownie przyrastają i 2-3 lata i już są śliczne kępy :D

Santio to zawsze fajna niespodzianka gdy ma zakwitnąć roślinka, której nie znamy odmiany :D Ja też zawsze czekam z niecierpliwością 8-) :lol:

Beatko w ogrodzie faktycznie pachnie teraz bajecznie.....a jeszcze troszkę jak zakwitną pozostałe grupy lilii, będzie jeszcze przyjemniej...na razie tylko azjatki, jedynie w donicach inne :D

Mariko nie przejmuj się, w tym roku rozrosną się, wzmocnią a w przyszłym roku zakwitną dorodne i piękne całą masą kwiatów :D

Halinko bardzo się cieszę , ze podoba Ci się i to bardzo miłe, gdy komuś podoba się miejsce, które się kocha i w tworzenie którego wkłada sie całe serducho :D

Dorotko....oj tak liliowce są wspaniałe...bezproblemowe i piękne. Nigdy nie miałam problemów z nimi, niestety ostatnio pojawiła sie jakaś paskuda, która niszy pąki liliowców :evil:

Tomku.....a wiesz, ze ja też zastanawiam się nad tym.....jest takie ogromne tępo zakwitanie roślin, ze zastanawiam się co zostanie na schyłek lata..... Lilie zakwitają jedna po drugiej, wydaje mi sie , że o wiele szybciej niż w zeszłym roku, u mnie już 2 odmiany przekwitły....jakoś tak szybko.....i z dnia na dzień zakwitają kolejne....
Co do Niny.......te podmianki są niestety bardzo częste, czasami będąc przekonanym o posiadaniu jakiejś odmiany dopiero po latach okazuje się, ze to zupełnie coś innego niż z myślimy ;:202
Ja również bardzo Ciebie pozdrawiam :wit
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22

Post »

Interesująca kolekcja liliowców. Cenię je za to że poza ozdobnymi kwiatami świetnie wyglądają ich liście w kępach. Niestety mam tylko jednego ale to się wkrótce zmieni.
Ogromne buziaki za sasanki, ;:cm dostałam ogromną poduche nasionek. Teraz tylko muszę poczytać kiedy i jak się je wysiewa. chyba że mi coś podpowiesz z własnego doświadczenia ;:180
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jolu bardzo się cieszę, że nasionka dotarły :D Wysiej je od razu na jakieś odosobnione miejsce w ogródku, w czasie suszy troszkę podlewaj. Na pewno ładnie Ci wzejdą :D Ja na miejsca docelowe rozsadzam je wiosną :D
Liliowce to bezproblemowe kwiatuszki, które naprawdę warto mieć w ogródku . Są piękne jak kwitną, ale tak jak piszesz i liście ich wkomponowane pomiędzy inne byliny ładnie wyglądają i są fajnym zielonym tłem dla kwitnących w innym czasie roślinek :D
Awatar użytkownika
lulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2011, o 12:38

Post »

Lilie, liliowce..nastał ich czas ;:167, ależ one powoli otwierają pąki :roll:
A do mnie wysłałaś nasionka Aguś? ;:224
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Madziu a pewnie, ze wysłałam 8-) :lol: we wtorek w zeszłym tygodniu, powinny już dojść....mam nadzieję, że dziś, jutro będą....daj znać proszę jak dostaniesz, ok?
Awatar użytkownika
santia
500p
500p
Od: 16 mar 2011, o 22:15

Post »

Ja też czekam i zaczynam siię martwić o ich stan po wysyłce.
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 17:31
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Kolorowe lilie, liliowce i różyczki, nie wspominając o innych kwiatuszkach ślicznie kwitną ;:215 a Ty narzekasz że mało kolorowo i że marnie rosną, oj nieładnie.
Najbardziej to podobają mi się lilijki i teraz jest ich czas. ;:215
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Majeczko kwitnie kwitnie 8-) :lol: różyczki bardzo marnie, ale lilie wynagradzają wszystko :D Kocham te kwiaty i teraz jestem w swoim żywiole, bo codziennie zakwitają kolejne, a ja wędruję po ogródku i zachwycam się :D

Santio PW :D

Widoczki...
Dzwonek w tym roku bije wszystkie rekordy....jest ogromny :D
Obrazek

Obrazek

i w duecie z różyczką Burgund
Obrazek

Dzwonek skupiony
Obrazek

Dzwoneczki karpackie kwitną już bardzo długo :D
Obrazek

Dzwonek jednostronny
Obrazek

Zaczynają kwitnąć floksy
Obrazek

Smotrawa cały czas śliczna :D
Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
anabanana
1000p
1000p
Od: 5 lut 2012, o 12:38

Post »

;:138 Ależ się tu rozdzwoniło, tak trzymaj! Przecudny floks a smotrawa mniam mniam, słońce zwielokrotnione:) Pięknie jak zawsze...
Gdybym nie była człowiekiem, byłabym grzybem.
Modraszkowa Łąka, Lato na Modraszkowej
Ogrody postrzelone lub nie całkiem
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”