Wiesz że bardzo lubię te przyrosty na iglaczkach, przepięknie wykładają w takich sztach...Kiedyś jak się jeszcze nie znałam to myślałam że to taki gatunek iglaków

Powiedz Kochanie jak tam pogoda u Ciebie, czy słoneczko wyjżało choć ta chwilkę

Grażynko ten sposób też stosujękogra pisze:Anulko to ja swoje ślimory też zapisuję do klubu AA.![]()
Te bestie tak się przyzwyczaiły do wszystkich nastawianych na nich paści, że chyba tylko jeden sposób został skuteczny..... ;:5
U Ciebie ciepłe południe a u mnie duże hostymirdem pisze:Anulka tam przy iglaczkach to ty już masz takie hosty, no ładnie, a przeciez to u mnie jest ciepłe południe
(województwa- żeby nie było)
Iza nie aż tak bardzo je pielęgnuję ... raz w roku podsypuję je nawozem do iglaków i dość często je podlewałam jak były jeszcze młode. Posadzone były też w specjalną ziemię do iglaków ... czasami gadam do nich[Iza] pisze:Ja jeszcze o tych szmaragdachCzy jakoś je specjalnie pielęgnujesz, nawozisz, że tak porosły? Ja też mam kilka, ale takie małe bździągwy i wydaje mi się, że nigdy nie urosną.
Neil jesteśmy prawie sąsiadamineil pisze:WitamMoja przygoda ogrodowa dopiero się zaczyna. W lipcu w tamtym roku kupiliśmy działkę na narewskiej i tak jak chyba każdy zaczęliśmy od porządkowania jej.. a było co robić oj było. Po wielkich zmianach i remontach teraz zaczynam spełniać swoje wieloletnie marzenia. A jak będzie to zobaczymy,ale jestem dobrej myśli mając tyle wiadomości na forum dam radę
pozdrawiam
AguśAGNESS pisze:Aneczko robisz tak piękne zdjęcia, że każdy nawet najdrobniejszy kwiatuszek, czy przyrost na iglaczku wygląda jak dzieło sztuki. Jestem po prostu zachwycona
Aniu ja też granulkami je karmięanulka pisze:Aniu i u Ciebie piękna wiosna.
Ja na ślimaki wysypuję granulki ,bo nie mam serca ich zdeptywać,albo wyrzucam do sąsiada.
Wieczorem jeż robi porządek-mam stałego bywalca.Słychac tylko głosne chrupanie.
Zapowiadają deszcze i to na długi czas to będzie co robić
Ewuś słoneczko zaświeciłoAve pisze:Foty , Anulku robisz takie, że...![]()
Od razu poczułam sie tak, jakbyzaświeciło...
Gawronko działka moja na Dziesięcinach ... przy nowej ulicy Świętokrzyskiejgawronka pisze: Wątku nie zakładam bo mi wstyd. U was takie śliczności a u mnie dookoła tuje i jakieś nędzne początki. Powoli wprawdzie się przymierzam , mam już nawet tytuł :" Od zera do bohatera"![]()
A działeczkę masz na Ciołkowskiego czy w Kleosinie? Wiem też że są działki za Księżynem, może tam?
Dziękuję Izuśizabell12 pisze:Anulko, pięknie u Ciebie jak zawsze i fotki odlotowe. Ślimiorów to Ci współczuję - strasznie oślizgła plaga.