Właśnie dlatego że kwitnące były głównie ogrodowe, jak słusznie napisała Ada
Mój mikroskopijny ogródeczek - Ania Kropelka cz.2
- Ania Kropelka
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 19 lut 2009, o 08:11
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- ada.kj

- Od: 2 gru 2008, o 12:03
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Jolu. Hodowca tych pięknych hortensji jest z Twoich okolic. Kobyla Góra.
Co my wiemy to tylko kropelka. Czego nie wiemy to cały ocean.
Pozdrawiam cieplutko Ada vel Krysia
Księżycowe rabatki u Adki adolinki
Pozdrawiam cieplutko Ada vel Krysia
Księżycowe rabatki u Adki adolinki
-
x-d-a
Aniu, niestety, na kiermaszu wczoraj nie mogłam być - bardzo żałuję.
Pociesza mnie troszeczkę fakt, że większość hortensji to były ogrodowe, które akurat u mnie niezbyt dobrze się udają i postanowiłam je sobie odpuścić. I gdzieś jeszcze wyczytałam, że kiermasz będzie powtórzony we wrześniu... Ja mam dwie hortensje dębolistne, ale chyba w tym roku nie będą kwitły. Chętnie się z Tobą podzielę, tylko nie wiem jak i kiedy to najlepiej zrobić.
Fotki z Twojego ogródka śliczne; czy na jednym ze zdjęć kwitnie rojniczek?
Dzisiaj od rana leje, więc życzę słoneczka i pozdrawiam
Pociesza mnie troszeczkę fakt, że większość hortensji to były ogrodowe, które akurat u mnie niezbyt dobrze się udają i postanowiłam je sobie odpuścić. I gdzieś jeszcze wyczytałam, że kiermasz będzie powtórzony we wrześniu... Ja mam dwie hortensje dębolistne, ale chyba w tym roku nie będą kwitły. Chętnie się z Tobą podzielę, tylko nie wiem jak i kiedy to najlepiej zrobić.
Fotki z Twojego ogródka śliczne; czy na jednym ze zdjęć kwitnie rojniczek?
Dzisiaj od rana leje, więc życzę słoneczka i pozdrawiam
- Ania Kropelka

Witaj Daluś, byłam już u Ciebie i ciesze sie ze spotkanie w gronie rodziny sie udało 
Ja kupiłam kilka ogrodowych bo miałam tylko dwie, a będę miała gdzie je sadzić wzdłuż ściany domu od strony północnej, mam nadzieję że u mnie będą kwitły, bo będą osłonięte.
Na dębolistną chętnie się zapiszę, myślę że uda nam sie na jesień osobiście spotkać, wiec nie bedzie problemu:-)
A na fotce skalniakowej to faktycznie rojniczek kwitnie, o ile pamiętam dostałam go od Harwi
Ja kupiłam kilka ogrodowych bo miałam tylko dwie, a będę miała gdzie je sadzić wzdłuż ściany domu od strony północnej, mam nadzieję że u mnie będą kwitły, bo będą osłonięte.
Na dębolistną chętnie się zapiszę, myślę że uda nam sie na jesień osobiście spotkać, wiec nie bedzie problemu:-)
A na fotce skalniakowej to faktycznie rojniczek kwitnie, o ile pamiętam dostałam go od Harwi
- Ania Kropelka

-
x-d-a
- Ania Kropelka

- JolantaG

- Od: 3 lis 2008, o 14:52
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
No to ciekawe od kogo ja się zaraziłam tą chandrą .
U mnie też leje prawie cały czas ,tylko sita przekładają ,raz grubsze ,a raz drobniejsze .
ADO ,już wiem od kogo te hortensje .Co niedzielę przejeżdżam obok tego pola hortenjowego ,ale te w gruncie dopiero rozpoczynają kwitnienie ,a te z wystawy były pędzone w foliakach .Ten pan ma mnóstwo takich foliowych namiotów .
ANIU ,śliczne ostróżki ,tę jasno różową też kupiłam ,ale jakoś jej nie widzę ,chyba padła .
U mnie też leje prawie cały czas ,tylko sita przekładają ,raz grubsze ,a raz drobniejsze .
ADO ,już wiem od kogo te hortensje .Co niedzielę przejeżdżam obok tego pola hortenjowego ,ale te w gruncie dopiero rozpoczynają kwitnienie ,a te z wystawy były pędzone w foliakach .Ten pan ma mnóstwo takich foliowych namiotów .
ANIU ,śliczne ostróżki ,tę jasno różową też kupiłam ,ale jakoś jej nie widzę ,chyba padła .