Fascynacja pięknościami Paulinki Z
-
- 200p
- Od: 13 cze 2009, o 17:11
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Paulinko, jesteś z Poznania, byłam przekonana, że u Was jest Leroy Merlin - tam jest na bank sphagnum (to z OrchidSklepiku) ale aż zerknęłam na stronę LM i się okazuje, że go w Poznaniu nie ma... ale jest w Swarzędzu - to już blisko. Powiadają, że Poznańska 4a, a jak Poznańska tzn., że na wylocie z Poznania
sphagnum = sphagnum moss = mech nowozelandzki = mech torfowiec

sphagnum = sphagnum moss = mech nowozelandzki = mech torfowiec
- Baryczka
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 8 wrz 2008, o 12:25
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Ja nowości zawsze ustawiam z dala od reszty, a do pierwszego podlewania dodaję Grevit- bakteriobójczy, do kolejnego Diazol- na szkodniki. Lepiej dmuchać na zimne, niż leczyć wszystkie!
* Moje miejsca na forum *
Pozdrawiam! Kamila
Pozdrawiam! Kamila
- Storczykowa
- Od: 7 lut 2008, o 19:31
-
- 200p
Limona właśnie słyszałam że w LM jest sphagnum więc pewnie będę musiała podjechać. I rzeczywiście ta Poznańska nie jest tak daleko:)
Mąż podszedł do mojego storczykowego ołtarzyka... Ten biały nawet ładny ale inne brzydkie... Wreszcie wchodzi chłop na dobra drogę!!! Niedługo polubi i krowę i cytrynka i całą resztę już moja w tym głowa:)
W pracy też stwierdzili, że zaczynam mieć fioła...
Mąż podszedł do mojego storczykowego ołtarzyka... Ten biały nawet ładny ale inne brzydkie... Wreszcie wchodzi chłop na dobra drogę!!! Niedługo polubi i krowę i cytrynka i całą resztę już moja w tym głowa:)
W pracy też stwierdzili, że zaczynam mieć fioła...
-
- 200p
- Storczykowa
-
- 200p
- Storczykowa
-
- 200p
W moim mieszkaniu (poddasze z 3 oknami dachowymi) panuje istny ukrop. Dziś po 12 godzinach jak wróciłam do domu było 31stopni. Martwię się o moje roślinki. Wiem wiem, że to w końcu kwiaty żyjące w naturze w takich warunkach ale boję się, że mogę im jakoś zaszkodzić...
W korytku mają warstwę keramzytu z wodą. Ale jak je podlewać...Przez ten lęk codziennie rano zraszam je wodą a w zasadzie korę na wierzchu czy to aby nie za często? No ale przy tych upałach?W sumie nic niepokojącego nie widzę, pąki rozkwitają, liście rosną w oczach.
Proszę uspokójcie mnie!
W korytku mają warstwę keramzytu z wodą. Ale jak je podlewać...Przez ten lęk codziennie rano zraszam je wodą a w zasadzie korę na wierzchu czy to aby nie za często? No ale przy tych upałach?W sumie nic niepokojącego nie widzę, pąki rozkwitają, liście rosną w oczach.
Proszę uspokójcie mnie!

- Storczykowa
-
- 200p
- Storczykowa