Moje roślinki - Caro

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
ElzbietaaG
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sie 2008, o 14:57
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witaj Karolinko, obejrzałam z zainteresowaniem twoje roślinki.Bardzo ciekawy ten duży kaktus, a hatiorę i aporokaktusa widzę po raz pierwszy.Zyczę powodzenia w tworzeniu kolekcji . :lol: :lol: :lol:
Awatar użytkownika
ktoś
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 lis 2008, o 10:15
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Karolinko , jak długo masz u Siebie tę hatiorę ? Gdzieś ją widziałam i zastanawiałam się nad kupieniem , ale nie wiedziałam ,że tak pięknie kwitnie ? Czy ma duże wymagania ?
Awatar użytkownika
Caro
100p
100p
Od: 17 wrz 2008, o 14:44

Post »

Tą dużą mam już ponad 5 lat, ale nie pamiętam dokładnie, dostałam ją od sąsiadki jak już była sporawa. Mam jeszcze małą w tej niebieskiej doniczce, ona ma tak koło 3 lat, wyhodowałam ją sama z odnóżki tej dużej. Ta roślina jest bardzo łatwa w uprawie, latem podlewam ją raz na tydzień, zimą raz na dwa tygodnie. Jak jeszcze się nie przejmowałam roślinami to podlewałam ją jak mi się przypomniało i też mi kwitła. Bardzo ją lubię i polecam :)
Awatar użytkownika
Caro
100p
100p

Post »

Dostałam od mamy mojego ukochanego dwie doniczki :)
Obrazek zielistka razem z jednym liściem begonki Obrazek ciekawe czy mi odżyje. Obrazek pilea. Początkowo postawiłam je na parapetach, ale jak przyszły te wielkie mrozy, to przestawiłam roślinki na biurko Obrazek ładnie wyglądają w kompozycji :) Na zamioculcasie po 2 tygodniowej nieobecności nie stwierdziłam rozwoju robali więc się cieszę :)
Reposit-09
Konto usunięte na prośbę.
Od: 26 cze 2007, o 19:40

Post »

Rany, jaka pilea :shock: Kompozycja wyszła naprawdę fantastycznie :) U mnie na biurku za gorąco (kaloryfer), na parapecie za zimno (mrozy), a w głębi pokoju za mało słoneczka... I bądź tu mądry :?
Awatar użytkownika
anoli
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 lis 2007, o 16:26

Post »

Karinko ja też mam teraz problemy z lokalizacją.
Nowinki urocze, pilea jest powalająca. :D
Wątki Zapraszam serdecznie Ilona
Awatar użytkownika
Edyta 74
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 sty 2009, o 16:58
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Karolinko odwiedziłam dziś Twoje roślinki i bardzo mi się podobają.
Szczególnie zauroczyło mnie pachypodium,kiedy moje takie będzie.
Bananowce też masz dorodne.
Awatar użytkownika
kati-1976
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 wrz 2008, o 22:07

Post »

Widzę, że nie tylko ja borykam się z problemem lokalizacji moich badylków o tej porze roku. :roll:
Karolinko, zielistka i pilea śliczniusie. :D . A listeczek begonki z korzonkami jest, czy dopiero się ukorzenia :?:
Moje doniczkowce i sukulenty
"Cały kłopot polega na tym, że głupcy są pewni siebie, a mądrzy pełni wątpliwości"
Awatar użytkownika
Caro
100p
100p

Post »

Z tego co widzę w doniczce, to najpierw tam rosła właśnie begonia bo pozostawały takie suche końcówki łodyg czy co to tam było i widocznie jak zmarniała, została dosadzona zielistka. Więc ten jeden listek jest tak jakby pozostałością po tej roślince, ale mam nadzieję, że weźmie się za siebie i mi odżyje bo bardzo mi się podoba :)

Wróciłam dzisiaj do domu w Głownie a tu u mnie strasznie gorące kaloryfery, a przecież nad nimi mam roślinki. Storczykowi kwiaty już zaczęły więdnąć i właśnie nie wiem czy to przez temperaturę czy już po prostu na nie czas. Tak samo u grudnika. Tak to jest jak się zostawia rośliny same :? Trzy miesiące ukorzeniany czubek draceny w zeszłym tygodniu wsadziłam w końcu do ziemi bo się uparł i nie chciał wydłużyć swojego naszyjnika korzonków i już widzę, że mu podsychają dolne liście :? Jakoś do tej pory moje roślinki dobrze znosiły zimę, a teraz coś się zaczyna dziać :?
Awatar użytkownika
Bogumilka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lut 2008, o 17:50

Post »

Oj bieda w tym roku i u mnie. Nędzne jakieś te badylki i takie nierosnące, że sama nie wiem co im jest, ale u Ciebie też strajkują?? Oby do wiosny. :cry: :cry: :cry:
Awatar użytkownika
AnnaL
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 lut 2008, o 14:45

Post »

Witaj Karolinko :)
Wszystkie roślinki masz super. Ale mi bardzo spodobał się bananowiec i od razu pojawiło się pytanie. Jest on już dość duży. Czy jest szansa, że doczekasz się owoców? Czy raczej niemożliwe? Pytam bo moja koleżanka ma mandarynkę, która owocuje.
Pozdrawiam Ania
Początek mojej przygody.
Początek ... cz.II, cz. III - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=36123" onclick="window.open(this.href);return false;
Fotogaleria Garnek - moje kwitnienia i miejsca gdzie bywam :)))
Awatar użytkownika
Caro
100p
100p

Post »

Szansa jest zawsze, ale ja raczej na to nie liczę. Ogólnie to one kwitną i wydają owoce jak już są naprawdę duże, tak jak mają powyżej 2m, ale czytałam też, że jest taki gatunek, który owocuje dużo wcześniej. Na razie mam dylemat, jak zapewnić im wystarczającą ilość miejsca bo już ledwo się mieszczą przy drzwiach balkonowych.
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
treissi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 sty 2008, o 16:34

Post »

Prezenty od teściowej super. Kompozycja wygląda naprawdę fasjnie :)
Pozdrawiam Monika
Moje wątki
Sprzedam zielone
Awatar użytkownika
Caro
100p
100p

Post »

Oto co kupiłam na poprawienie humoru w czasie sesji:
Obrazek
Obrazek
Ten fiołeczek najprawdopodobniej kwitnie na fioletowo, ma jeden malutki pączek.
Awatar użytkownika
anoli
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 lis 2007, o 16:26

Post »

Bardzo fajne pocieszajki :D
Wątki Zapraszam serdecznie Ilona
ODPOWIEDZ

Wróć do „Moje doniczkowe, domowe, balkonowe, egzotyczne, tarasy. ZDJĘCIA.”