Moje roślinki - Caro
- ElzbietaaG
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 16 sie 2008, o 14:57
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Tą dużą mam już ponad 5 lat, ale nie pamiętam dokładnie, dostałam ją od sąsiadki jak już była sporawa. Mam jeszcze małą w tej niebieskiej doniczce, ona ma tak koło 3 lat, wyhodowałam ją sama z odnóżki tej dużej. Ta roślina jest bardzo łatwa w uprawie, latem podlewam ją raz na tydzień, zimą raz na dwa tygodnie. Jak jeszcze się nie przejmowałam roślinami to podlewałam ją jak mi się przypomniało i też mi kwitła. Bardzo ją lubię i polecam 
Moje roślinki
Karolina
Karolina
Dostałam od mamy mojego ukochanego dwie doniczki
zielistka razem z jednym liściem begonki
ciekawe czy mi odżyje.
pilea. Początkowo postawiłam je na parapetach, ale jak przyszły te wielkie mrozy, to przestawiłam roślinki na biurko
ładnie wyglądają w kompozycji
Na zamioculcasie po 2 tygodniowej nieobecności nie stwierdziłam rozwoju robali więc się cieszę 
zielistka razem z jednym liściem begonki
ciekawe czy mi odżyje.
pilea. Początkowo postawiłam je na parapetach, ale jak przyszły te wielkie mrozy, to przestawiłam roślinki na biurko
ładnie wyglądają w kompozycji Moje roślinki
Karolina
Karolina
-
Reposit-09
- Konto usunięte na prośbę.
- Od: 26 cze 2007, o 19:40
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- kati-1976

- Od: 28 wrz 2008, o 22:07
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Widzę, że nie tylko ja borykam się z problemem lokalizacji moich badylków o tej porze roku.
Karolinko, zielistka i pilea śliczniusie.
. A listeczek begonki z korzonkami jest, czy dopiero się ukorzenia 
Karolinko, zielistka i pilea śliczniusie.
Moje doniczkowce i sukulenty
"Cały kłopot polega na tym, że głupcy są pewni siebie, a mądrzy pełni wątpliwości"
"Cały kłopot polega na tym, że głupcy są pewni siebie, a mądrzy pełni wątpliwości"
Z tego co widzę w doniczce, to najpierw tam rosła właśnie begonia bo pozostawały takie suche końcówki łodyg czy co to tam było i widocznie jak zmarniała, została dosadzona zielistka. Więc ten jeden listek jest tak jakby pozostałością po tej roślince, ale mam nadzieję, że weźmie się za siebie i mi odżyje bo bardzo mi się podoba
Wróciłam dzisiaj do domu w Głownie a tu u mnie strasznie gorące kaloryfery, a przecież nad nimi mam roślinki. Storczykowi kwiaty już zaczęły więdnąć i właśnie nie wiem czy to przez temperaturę czy już po prostu na nie czas. Tak samo u grudnika. Tak to jest jak się zostawia rośliny same
Trzy miesiące ukorzeniany czubek draceny w zeszłym tygodniu wsadziłam w końcu do ziemi bo się uparł i nie chciał wydłużyć swojego naszyjnika korzonków i już widzę, że mu podsychają dolne liście
Jakoś do tej pory moje roślinki dobrze znosiły zimę, a teraz coś się zaczyna dziać 
Wróciłam dzisiaj do domu w Głownie a tu u mnie strasznie gorące kaloryfery, a przecież nad nimi mam roślinki. Storczykowi kwiaty już zaczęły więdnąć i właśnie nie wiem czy to przez temperaturę czy już po prostu na nie czas. Tak samo u grudnika. Tak to jest jak się zostawia rośliny same
Moje roślinki
Karolina
Karolina
- AnnaL

- Od: 2 lut 2008, o 14:45
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Witaj Karolinko 
Wszystkie roślinki masz super. Ale mi bardzo spodobał się bananowiec i od razu pojawiło się pytanie. Jest on już dość duży. Czy jest szansa, że doczekasz się owoców? Czy raczej niemożliwe? Pytam bo moja koleżanka ma mandarynkę, która owocuje.
Pozdrawiam Ania
Wszystkie roślinki masz super. Ale mi bardzo spodobał się bananowiec i od razu pojawiło się pytanie. Jest on już dość duży. Czy jest szansa, że doczekasz się owoców? Czy raczej niemożliwe? Pytam bo moja koleżanka ma mandarynkę, która owocuje.
Pozdrawiam Ania
Początek mojej przygody.
Początek ... cz.II, cz. III - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=36123" onclick="window.open(this.href);return false;
Fotogaleria Garnek - moje kwitnienia i miejsca gdzie bywam
))
Początek ... cz.II, cz. III - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=36123" onclick="window.open(this.href);return false;
Fotogaleria Garnek - moje kwitnienia i miejsca gdzie bywam
Szansa jest zawsze, ale ja raczej na to nie liczę. Ogólnie to one kwitną i wydają owoce jak już są naprawdę duże, tak jak mają powyżej 2m, ale czytałam też, że jest taki gatunek, który owocuje dużo wcześniej. Na razie mam dylemat, jak zapewnić im wystarczającą ilość miejsca bo już ledwo się mieszczą przy drzwiach balkonowych.
Moje roślinki
Karolina
Karolina
Oto co kupiłam na poprawienie humoru w czasie sesji:

Ten fiołeczek najprawdopodobniej kwitnie na fioletowo, ma jeden malutki pączek.

Ten fiołeczek najprawdopodobniej kwitnie na fioletowo, ma jeden malutki pączek.
Moje roślinki
Karolina
Karolina