Bardzo możliwe mój też pączkujeBebeszek pisze:coś mi się wydaję, że Grudnikowi zachciało się kwitnąć, ale pewności nie mam
Moja parapetowa kaktusiarnia - DAK
- DAK
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 16 lip 2008, o 19:45
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Uffff, grudnika jeszcze nie nabyłam, ale skoro o nim kwitnącym myślałam, to trzeba było pomyśleć, że 30 stopniowy upał sprzed tygodnia sobie ne wrati i zabrać biedactwa zza okien.
Dziś było tak zimno, że niestety kawę za oknem straciłam.
Kaktusom na szczęście chyba nic się nie stało.
Zakończyły sezon zewnętrznego parapetowania i będą teraz czekać do kwietnia na swoje ciepełko za oknem.
Nie mają w domu warunków na dobry chłodniejszy zimowy sen, to chociaż dobre warunki latem im to rekompensują.
Za oknami zrobiło się pusto, zostały tylko skrzynki z pelargoniami, ale i je pewnie trzeba będzie stamtąd niedługo zabrać.

Dziś było tak zimno, że niestety kawę za oknem straciłam.
Kaktusom na szczęście chyba nic się nie stało.
Zakończyły sezon zewnętrznego parapetowania i będą teraz czekać do kwietnia na swoje ciepełko za oknem.
Nie mają w domu warunków na dobry chłodniejszy zimowy sen, to chociaż dobre warunki latem im to rekompensują.
Za oknami zrobiło się pusto, zostały tylko skrzynki z pelargoniami, ale i je pewnie trzeba będzie stamtąd niedługo zabrać.

- miaaa

- Od: 12 lut 2008, o 13:58
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Daniusiu wspaniała kolekcja
Piękne , dorodne echinopsy :P i jakie śliczne kwiaty
Bardzo podoba mi się ten notocactus

ma bardzo ciekawe areole i ciernie
Tego kotka masz świetnego - kot ogrodnik - jak nie storczyki to kaktusy wącha
ja też chcę takiego :P
Ja też pierwszy raz w tym roku wyniosłam kaktusy na balkon na całe lato i urosły jak na drożdżach , wygladają na zdrowsze, mają ładniejsze ciernie
ale tez musiałam je już znieść do domku 8)

Twoje w domku tez super się prezentują
ooo i widzę znajome storczyki
Pozdrawiam 8)
Bardzo podoba mi się ten notocactus

ma bardzo ciekawe areole i ciernie
Tego kotka masz świetnego - kot ogrodnik - jak nie storczyki to kaktusy wącha
Ja też pierwszy raz w tym roku wyniosłam kaktusy na balkon na całe lato i urosły jak na drożdżach , wygladają na zdrowsze, mają ładniejsze ciernie

Twoje w domku tez super się prezentują
Pozdrawiam 8)
- DAK

- Od: 16 lip 2008, o 19:45
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kotek rzeczywiście jak Byczek Fernando, tylko by wąchał kwiatki. Kiedy rozwinie się kwiat Echinopsisa wiem po tym, że Portos siedzi tego dnia od rana z nosem przy pąku.
Kaktusy sobie jakoś radzą z tym jego zapachowym zainteresowaniem, Portos nauczył się, że z nimi lepiej nie zaczynać i trzeba je tylko podziwiać. Ale storczyki są bezbronne i muszę je przed nim chronić. Oprócz węchu z całą pewnością chciałby również posmakować.
Dracena z kolei musi biedulka znosić jego próby wytrzymałościowe pazurków i ząbków. Mam nadzieję, że to chwilowe zainteresowanie po wstawieniu draceny do domu, bo przecież na parapecie za oknem miał do niej dostęp i jej tak nie zamęczał. Rzeczywiście - KOT-OGRODNIK ;) tylko czy musi w to zainteresowanie włączać wszystkie swoje zmysły?
Kaktusy sobie jakoś radzą z tym jego zapachowym zainteresowaniem, Portos nauczył się, że z nimi lepiej nie zaczynać i trzeba je tylko podziwiać. Ale storczyki są bezbronne i muszę je przed nim chronić. Oprócz węchu z całą pewnością chciałby również posmakować.
Dracena z kolei musi biedulka znosić jego próby wytrzymałościowe pazurków i ząbków. Mam nadzieję, że to chwilowe zainteresowanie po wstawieniu draceny do domu, bo przecież na parapecie za oknem miał do niej dostęp i jej tak nie zamęczał. Rzeczywiście - KOT-OGRODNIK ;) tylko czy musi w to zainteresowanie włączać wszystkie swoje zmysły?