Już bez słodzenia chłopaki i dziewczyny :]. Kwiatków faktycznie niby jest, ale słabe były, za to dziś... SŁOŃCE

Sorki za duble, bo nowych pozycji dziś prawie nie ma (bo nie spodziewały się słoneczka i pąki dopiero dziś przyszykowały odpowiednio) i sorry za te pojedyńcze kwiatuszki (reszta padła bez słoneczka, niestety z pojedyńczych pozycji ni jeden się nie został), ale muszę się wyżyć ;P

Mediolobivia pygmaea var. friedriechiana WR 646

Mediolobivia haagei var. eos RH 327a

Mediolobivia malochii KHM9840

Mediolobivia pygmaea FR 1107 - coś mi się wydaje, że tu nie powinno być tej haagejki i to błąd, no ale nie jestem pewien. Ma ktoś tę pozycję?

Mediolobivia pygmaea var. colorea FR 1106

Mediolobivia atrovirens var. zecherii WR 650

Mediolobivia atrovirens var. yuquinensis WR 632 - kwiat dogorywa, ale pokazuje w słońcu swoją barwę!

Mediolobivia haagei MN 58 - śliczniutki róż, coś między rosalbiflorką, a orurensis.

Mediolobivia haagei var. orurensis KK 637

Mediolobivia haagei var. orurensis KK 968

Mediolobivia haagei var. elegantula WR 502 - ostatni kwiat i do widzenia w przyszłym roku.

Mediolobiva pygmaea KK 873

Mediolobivia pygmaea var. rutiliflora FR 1113

Mediolobivia pygmaea 'naturalhybrid' FR 1424 - dziś troszkę widać wpływ rutiliflorki - taką minimalnie radośniejszą barwę mają niż zwykle rosalbiflorki ;)

Mediolobivia pygmaea var. tafnaensis RH 1076a

Mediolobivia sp. KK 973

Mediolobivia pygmaea form WR 576a

Mediolobivia haagei var. orurensis HS 170

Mediolobivia einsteinii var. gonjianii MN 171a

Mediolobivia steinmannii var. christinae WR 492a

Mediolobivia steinmannii var. eucalyptana - w dziesiąteczce.

Mediolobivia ruberrima AVF 38 - stare numery Frica jakiejś dużej wartości nie mają poza sentymentalną. Natomiast z porcji mam jedną wyglądającą, jak orurensis, druga jak mudanensis - jaka powinna być właściwa?

Mediolobivia sp. - kupiona w Rumii, jako costata, absolutnie nią nie jest. Jest taka, jak KK 973.

Mediolobivia pygmaea f. FR 1122 - var. pseudopygmaea czy tam iscayachensis, sam nie wiem.

Mediolobivia einsteinii var. aureiflora f. rubelliflora

Mediolobivia haagei MN 168 - miałem nadzieję na bielsze kwiaty, no ale cóż - w naturze różnie bywa :]

Mediolobivia einsteinii var. aureiflora cv. eburnea

Aylostera brunescens WR 480 - ajlosterek niedługo parę będzie.

Aylostera albiareolata FR 761

Aylostera gibbulosa?

Aylostera heliosa var. condorensis f.

Weingartia lanata - nowinka u mnie.

U chwastów Lofka koehresii kwitnie ponownie.

I chwast jeszcze jeden, co już trochę czasu kwitnie.

Na koniec po raz kolejny rebucje. Takie zwyklaczki i pokazywane już parę razy, ale cały czas krzyczą do mnie ZRÓB NAM ZDJĘCIE!

I jeszcze tak na patriotyczną nutę. Niestety żółto-pomarańczowawym aureiflorkom już kwiatki opadły.