Familokowy pachnący różami i nie tylko cz10

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Tosia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2010, o 16:48
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Familokowy pachnący różami i nie tylko cz10

Post »

:wit Super ROBAL!!!!U mnie grasują zaskrońce. Dziś byłam na ogródku od 10 do 21. Mam już sufit!!! :tan ;:138 Trochę mi jeszcze płyty brakuje, ale da się to zrobić ;:108 M.C. Skłodowska jest cudna!!!! Jadę do Kapiasa!!!! :;230
Co zasiejesz, to zbierzesz
Malutki ogródeczek Tosi - cz.14. Zapraszam serdecznie!
Wcześniejsze wątki.
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
skorpion811-51
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 lis 2009, o 17:58
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Jadziu witaj ;:196 kwiaty Ci pięknie kwitną gości masz Agatka pilnuje, ten biały dzwonek śliczny,zajrzyj Jadziu do mnie
na szałwię omszoną to coś innego co Ty mówiłaś tamto jeszcze nie zakwitło ale dzisiaj zrobię zdjęcie
i zapytam co to jest ;:131
Rzekła pszczółka do motyla nikt nie widzi więc zapylaj.
MOJE LINKI , Pusta miska -kliknij
SERDECZNIE ZAPRASZAM STASIA
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 19 paź 2006, o 08:52
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Jadziulek, dzięki za nazwę cudnej jarzmianki, ale chciałabym wiedzieć co to jest :?:

Obrazek

Kwiaty jak u żurawek, ale chyba za wysokie na żurawkę? ;:218

Sąsiedztwa rdestu sachalińskiego nie zazdroszczę, ale ja mam swojego podagrycznika za płotem, który co rusz próbuje zakwitnąć :evil:
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

IZULKO masz rację to kwiaty żurawek złączone razem ,żeby sie nie połamały .To te najzwyklejsze zurawki a kwiatki mają śliczne
STASIU dzwonek to ten brzoskwiniolistny .Zaraz zajrzę do Ciebie ,bo jakoś nie kumam . ;:oj
TOSIA postraszyło Cię znów do Kapiasa chcesz jechać ;:oj no to jak pojedziesz kuisz mi Chippendalea. Masz rację robal był na prawdę piękny, a zaskrońce nic nie zrobią nie ma sie czego bać ,ale przecież sie nie boisz .Muszę zajrzeć i obadać tę M C Sklodowską no i dach oczywiście .
Deszcz przestał padać to spadam pikować resztę buraków i cynii .Może już wczorajsze różyczkowe pąki sie otwarły
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

Jak patrzę na twój ogród to stale twoje rośliny wyprzedzają w kwitnieniu moje.
Chyba masz podgrzewany ogródek. :D
Tom tom robi już pączusie, które są zaróżowione - tak ma byc ?
A jak twój idzie po zimie ?
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 19 paź 2006, o 08:52

Post »

Grażynko, te rejony to chyba są podgrzewane dołem. Przeciez to tereny górnicze :wink: :lol:

Jadziulek, to Ty masz żurawiska! :shock: Jeszcze nie widziałam tak wysokich kwiatów!
Uwielbiam kwiaty żurawek, wszystkich! :D
U mnie przestaje padać i za chwilę znów zaczyna. Już 2 razy musiałam sie przebierać, tak mnie zlało :lol:
Awatar użytkownika
iwa27
1000p
1000p
Od: 19 maja 2009, o 07:59

Post »

Jadziu to zdjęcie Multi Blu - konkursowe. Z robali u mnie tylko mszyca :evil: Nie umiem się tego pieroństwa pozbyć
Życie jest jak bajka, nie ważne żeby było długie, ale ważne żeby było ciekawe
Mój kawałek świata.
część 3
Awatar użytkownika
tara
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 mar 2008, o 22:01

Post »

Jadziu Multi Blu rzeczywiście masz konkursowe, pochwale też swój jest naprawdę przepiękny, kwieciem sypnął obficie posadziłam i nie żałuje przy konarze drzewa w towarzystwie Walzertraum.
Obficie i pięknie już kwitną u Ciebie różyce moje jeszcze w półśnie, jedynie wydała maleńki kwiat gozdzikowa.
Spis moich wątków. Wątek aktualny.
Up­ra­wiam swój ogród marzeń
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witam w sobotni wieczór .Dzień jak zwykle pracowity i w domu i w ogrodzie .Uffffff wreszcie wszystkie okna pomyte .Trochę roślinek też poszło w inne miejsce np żeleznik ,który nie miał zamiaru kwitnąć już kolejny rok znalazł inny domek przed ogródkiem to samo z tujkami poszły za siatkę i mam nadzieję ,ze im tam będzie dobrze .Kurcze będe je musiała porządnie lać ,albo przynieść trochę gliny, bo za siatką sama pruchnica i woda przelatuje jak przez piasek .Rozwinął wreszcie swój 1 kwiat Docteur Jamain .Jak on pięknie pachnie, bo ty hybryd burbon i hybryd perpetual jak piszą na HMF- ie czyli ma zapach starych róż .i Rapsody in blue też pokazała swój 1 kwiat również piękny i pachnący jak doktorek
ANUŚ Multi Blue w ubiegłym roku zakwitnał tylko 2 kwiatami ciekawe ile w tym roku będzie mieć .Słabo mi sie rośnie :( .Na razie tylko kwitła Maigold ,ale ona z tych szybkościowych i zawsze kwitnie jako 1 no i LO dalej trzyma kwiaty .Twoje bodziszki są urocze i takie wigorne bardzo sie z nich cieszę
Obrazek
IWCIA będziesz musiała sie jej pozbyć przed odjazdem ,bo zniszczy Ci całe róże i nie tylko .Znów zaczynają sie mnożyć te gadziny .Wciąż trzymam rękę na pulsie
Obrazek
IZULKO no tak tereny górnicze ,ale mój teren jest z każdej strony osłonięty domem ,zielskiem i płotami .Łodyżki kwiatowe zurawek mają koło metra wys.i ciągną różane dobroci to jak mają nie być wyrośnięte :wink: Też uwielbiam ich kwiaty takie malutkie dzwoneczki .Dzisiaj juz w ogóle nie padało ,i nawet świeciło ładnie słonko tak że w ogródku byłam w krótkim rękawku
Obrazek
GRAŻYNKO Tom -Tom daleko w tyle za innymi różami .Mocno dostał od zimy i nie umie się pozbierać .Fresja rośnie obok niego przycięta drastycznie ma już kwiaty ,a on dalej marudzi .Pąk ma ciemn-różowy a potem wybarwia sie tak jak Queen Elisabeth .Nie wiem na prawdę czy to on ,bo u Wandy jest całkiem inny
Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
Tosia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2010, o 16:48

Post »

;:oj Fajnie Jadziu. Mój doktorek ma już pączusie i na pewno w tym roku zakwitnie. Oglądałam mecz siatkówki i nasi wygrali z Finlandią 3 do 0. Przepięknie kwitnie bodziszek.Takie wielkie kwiaty ma. Sorry,że nie przyjechałam, ale postaram się jutro wpaść po te cynie. Nie byłam dziś na bazarku. Taki dziwny był dziś dzień. Byłam w Obi i kupiłam 2 powojniki za 15 zł. Jeden z kwiatem różowym w białe paski, a drugi drobnolistny. Ciekawe co z niego wyrośnie. Błękitny Anioł już za chwilę zacznie kwitnąć. Ma masę pączków i nie mogę się na niego doczekać. Musisz mnie odwiedzić. A może jutro podjadę po Ciebie? ;:196
Co zasiejesz, to zbierzesz
Malutki ogródeczek Tosi - cz.14. Zapraszam serdecznie!
Wcześniejsze wątki.
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 17:31

Post »

Jadziu porządeczek w ogródku masz śliczny i wszystko rośnie jak na drożdżach. ;:215
Różyczki pokazują swoje kwiatuszki i aż chce się na nie patrzeć bez końca. ;:167
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

A to ciekawe, bo mój też ma różowy pączek.
I już lada dzień rozkwitnie, to porównamy z twoim.
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
Irena37
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 sty 2008, o 18:27

Post »

Jadziu u ciebie już kwitną róże :shock: i to jakie piękne, u mnie jeszcze ho, ho. Podoba mi się twój uporządkowany warzywniaczek, kalarepki niedługo będzie można pochrupać a truskaweczki mniam, mniam. Czy Agatka myśli o tym pięknym żuczku, który jest na zdjęciu nad nią. :D
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

IRENKO kalarepki tylko na zupę ,bo w ubiegłym roku gąsienice zeżarły mi całe liście .W tym roku już nie bedę czekać i wolę je zjeść .Zupka była pyszna na żeberkach mniam,mniam i zostały jeszcze 4 sztuki te zostaną do schrupania dla wnuka .Pod petami siedzą pomidory ,żeby sie zaaklimatyzowały
GRAŻYNKO pokażę Ci ubiegłorocznego pąka Tom -Toma ,ale muszę poszukać w moich zbiorach
MAJKA jaki tam porządeczek normalny a chwasty dopiero co opanowane .Najbardziej mnie denerwuje ten chwast co lubią go ptaszki my na niego mówimy muszec ,a jak się zwie nie wiem w każdym razie robi bajzel na rabatkach .Coraz wiecej różanych pachnideł mi kwitnie i łażę od jednej do drugiej i upajam sie ich zapachem .To trzeba mieć coś z głową :;230 :;230
TOSIA Mój doktorek ma więcej niż 3 pąki ,ale i pienna Excelsa też nie marnuje czasu .Gloria ,Fresja Burgund też w pół otwartych pąkach :heja Takie tanie powojniki kupiłaś nie mogłaś o mnie też pomyśleć ;:224 Od poniedziałku mam odwiedziny ,bo przyjeżdża moja mama .
Obrazek Obrazek
Monia68
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 wrz 2007, o 18:21

Post »

Jadziu, ależ u Ciebie kolorowo!! Multi blue cudny- to mój ulubiony clematis :)
Pozdrawiam Cię serdecznie ;:167
Serdecznie pozdrawiam, Monika
AFRYKA
Mój ogród.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”