Ogród Marii

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
majorowa
500p
500p
Od: 7 cze 2011, o 09:56
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogród Marii

Post »

Hej :wit Hortensje zachwycają wszystkich , mnie również . Jednak to róże nadają blasku ogrodowi , na jednym zdjęciu masz już przekwitającą hortensję a przed nią pięknie prezentującą się różę :D A ostrokrzew masz taki sam tylko mój zbyt mały żeby go zostawić na zimę to samo mam z hortensją Tricolor w tym roku nie wiedziałam i nie schowałam , oczywiście mocno mi przemarzła . Twoje róże pięknie kwitną i są takie zdrowe . Ja swoje zlikwidowałam bo nie mogłam sobie dać rady z plamistością a ty Marysiu kusisz mnie znowu :twisted:
Pozdrawiam cieplutko ;:167

Oto mój... Mały rozsadnik
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Sasanka18
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 sty 2010, o 19:25
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Ewastyl ;:138
a czy można wiedzieć z jakiego źródła dowiedziałaś się ,że Hibiskus o pełnych kwiatach nie kwitnie, bo mój już drugi rok robi mi taką niespodziankę, jak w tym roku nie zakwitnie to się z nim pożegnam ,rośnie na wyeksponowanym miejscu i wcale sobie nic z tego nie robi szczęście ,że chociaż zdobi dwukolorowymi liśćmi. Ewuniu , jest mi bardzo miło,że odwiedziłaś mój ogród ;:180

AGNES :wit
krzewuszkę wyhodowałam z patyka , rosła przy tarasie , żeby zajęła mało miejsca, już za młodu była ostro cięta ,
jak zauważyłaś zajmuje bardzo dużo miejsca a ogród jest mały ,mam też kupioną na nodze z dwukolorowe liście i też tnę ją ostro w sumie mam pięć gatunków ,to jak na tak mały ogród trochę za dużo .Wrzosowisko jest małe i efekt jest nie taki jaki bym oczekiwała ale chociaż w tych niskich roślinkach widoczna jest moja ulubiona sosenka prowadzona na bonzai
Dalie ,są piękne gorzej z przechowywaniem, bo nie mam piwnicy a w garażu już kilka roślin mi przemarzło i muszę przechowywać je u mamy, która mieszka w innej części miasta ale jak się, coś mocno chce to trzeba jakoś sobie radzić
Maria
Awatar użytkownika
Sasanka18
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Danusiu ;:196
czekam z niecierpliwością na spotkanie już, odliczam godziny :tan
a winogron biały też już zjedzony ,ciemny dojrzewa bardzo późno i ma specyficzny smak :D

MEGI ;:138
witam a czy będę podcinała jeszcze krzewuszkę muszę sprawdzić ,bo już zgłupiałam i sama nie wiem ;:132

Majorowo-Gosiu :wit -róże rzeczywiście potrzebują sporo uwagi .Gosiu- Twoja miejscowość leży blisko Piły
kiedyś jadąc do Poznania jechaliśmy przez Koszalin i Piłę a teraz jeździmy przez Wałcz i Szamotuły, bo syn zmienił miejsce zamieszkania ,Twój rozsadnik jest rozrośnięty ,nawet bardzo, bo już jest jako ogród ,ostrokrzew może lepiej jak przechowasz w piwnicy jak słabo się ukorzenić to przemarznie ,nieraz trzeba dmuchać na zimne :shock:

Polu :wit -krzewuszkę formowałam sama, dlatego ma dwie "nogi" bo miała dwa zdrowe pędy i tak zostało ;:63
Awatar użytkownika
danutab
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 gru 2008, o 23:02

Post »

Marysiu ja mam aż 4 krzewuszki a każda jest inna. Jedną różową o zielonych liściach też wyprowadziłam na drzewko, druga czerwona o zielonych liściach jest szczepiona na pniu, trzecia bordowa o bordowych liściach to mały krzew który po 10 latach osiąga wysokość do 1,5m a czwarta to rozłożysty krzew o biało różowych kwiatach i biało zielonych liściach czyli krzewuszka variegata.
Pozdrawiam Danuta aktualne
Moje linki
Awatar użytkownika
tara
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 mar 2008, o 22:01

Post »

Marysiu pięknie dziękuję za przemiłe przyjęcie, czy możesz wstawic fotkę i coś napisać o nasionka którymi nas z Danuśką obdarowałaś, pewnie dziewczyny też będą ciekawe, pozdrawiam a jeszcze jedno kierowca dziękuje za umiejętności w pilotażu ;:196 a M niech się kuruje ;:196
Spis moich wątków. Wątek aktualny.
Up­ra­wiam swój ogród marzeń
Awatar użytkownika
Sasanka18
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aniu ;:138
z naszego spotkania zdjęć nie mam ,tak się zagadałyśmy ,że nikomu nie przyszło do głowy, żeby robić zdjęcia
a ja jeszcze raz Ci dziękuję ,że mogłam z Tobą wymienić wiadomości o roślinkach i porozmawiać ,jesteś ;:118
nasiona- nie wiem jak się nazywają , chyba jakieś z datur jednorocznych , zdjęcia rośliny wstawię najbliższym czasie
-Maria
ela_k
200p
200p
Od: 8 mar 2010, o 11:59

Post »

Witam :wit Marysiu oglądałam Twoje ostatnie zdjęcia. Bardzo podobały mi się hortensje. U mnie jeszcze tak ładnie nie kwitną. Nie powiem kwitły. Też sama wyhodowałam małe i teraz stoją w doniczkach w domu i czekają na swój dzień. :D :D Bardzo ładnie wyglądały dalie kolorowe.
Awatar użytkownika
Olusia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 gru 2007, o 21:38

Post »

Wpadłam zobaczyć co na grillu leżało :shock: , miałam nadzieję zobaczyć przepyszną kiszkę ziemniaczaną.
A w ogródku , to tak jakby lato się zatrzymało.
Miała Danusia co podziwiać.
Awatar użytkownika
tara
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

a ta hortensja jest "dzieckiem" tamtej dużej ,została -brutalnie odcięta- prowadzona jest na nodze, ma już trzy lat, rośnie w cieniu i dłużej jest biała ....

Obrazek

Marysiu a my z Danusia dumałyśmy czy to pienna czy prowadzona jako pienna, super!

Nie może mi z głowy wyjść werbena patagońska, pomyliłam ja z zatrwianem, już jest w moim cichutkim kajecie, potwierdza to regułę, ze trzeba zobaczyć roślinę w realu aby docenić jej piękno,

a tak w ogóle to po powrocie od Ciebie mam doła, nowe plany, ach..............
a jeszcze jedno nie szalejcie tam w szkółce z Danuśką,
pozdrawiam
Awatar użytkownika
Olusia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 gru 2007, o 21:38

Post »

Już październik mamy , a tu nikt nie zagląda :?:
Czyżby Danusia tak absorbowała :?:
Jedna z Twoich siewek rudbekii zakwitła ;:138
Awatar użytkownika
tara
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Olu Marysia i Danuśka spacerują po molo, promenadzie, nie maja czasu wpaść, już im przypomnę w niedzielę :;230
Awatar użytkownika
Sasanka18
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Olu ;:138 ;:138
witam się z Tobą ;:196 ,bardzo serdecznie , szczepki pięknie rosną cieszę się z tego ogromnie
Danusia jest pod dobrą opieką ,byliśmy już w Dobrzycy a jeszcze będziemy w naszym Centrum
tylko jakoś niektórzy z nas się pochorowali ale wszystko przed nami -zdążymy :tan
Awatar użytkownika
tara
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

pochorowali to prawda, ale powolutku dochodzą dziś M podwiózł /na moment / mnie na działkę, zalana strach patrzeć woda holowala zresztą wcześniej widziałaś, ale ja nie o tym pochwal się co tam z Danuśka upolowałyście w Centrum ogrodniczym?
Awatar użytkownika
danutab
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 gru 2008, o 23:02

Post »

Aniu odpowiem za Maję, zakup był skromny dla Ciebie trawka a my z Mają kupiłyśmy kilka cebulek tulipanów bardzo skromnie. Szczerze mówiąc nie było za bardzo co kupować nasze wymagania stają się kapryśne,bo już coś mamy albo nic nas już nie porusza oczywiście mówię o tych roślinach które były w sprzedaży. Natomiast ogród w Dobrzycy jest bardzo ciekawy i wart obejrzenia.
Pozdrawiam Danuta aktualne
Moje linki
Awatar użytkownika
tara
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Marysiu wpadnij do mnie, zobacz róże które kupiłam.

mam pytanie powiedz mi dokładnie które kupiłam okrywowe?
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”