Ewastyl
a czy można wiedzieć z jakiego źródła dowiedziałaś się ,że Hibiskus o pełnych kwiatach nie kwitnie, bo mój już drugi rok robi mi taką niespodziankę, jak w tym roku nie zakwitnie to się z nim pożegnam ,rośnie na wyeksponowanym miejscu i wcale sobie nic z tego nie robi szczęście ,że chociaż zdobi dwukolorowymi liśćmi. Ewuniu , jest mi bardzo miło,że odwiedziłaś mój ogród
AGNES
krzewuszkę wyhodowałam z patyka , rosła przy tarasie , żeby zajęła mało miejsca, już za młodu była ostro cięta ,
jak zauważyłaś zajmuje bardzo dużo miejsca a ogród jest mały ,mam też kupioną na nodze z dwukolorowe liście i też tnę ją ostro w sumie mam pięć gatunków ,to jak na tak mały ogród trochę za dużo .Wrzosowisko jest małe i efekt jest nie taki jaki bym oczekiwała ale chociaż w tych niskich roślinkach widoczna jest moja ulubiona sosenka prowadzona na bonzai
Dalie ,są piękne gorzej z przechowywaniem, bo nie mam piwnicy a w garażu już kilka roślin mi przemarzło i muszę przechowywać je u mamy, która mieszka w innej części miasta ale jak się, coś mocno chce to trzeba jakoś sobie radzić
Maria