Tajemniczy ogród Joli i Adama

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
jola1010
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 cze 2007, o 18:39
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Tajemniczy ogród Joli i Adama

Post »

Joluś , Graziu , Marylko ;:180 Dziękuję. Faktycznie tak pięknie świeci słoneczko ,że roślinki ładniutko się wybarwiły. Ale poranne przymrozki dają znać o sobie i jednoroczne marnieją. Plus przymrozków jest taki , że hosty i krzewy dostają pięknych jesiennych barw, a wrzosy i rozchodniki na ich tle zachwycają swymi kolorami ;:108

Wandziu
wanda7 pisze:Jolu, co to jest za drzewko z bordowymi liśćmi? Czy to forma pienna trzmieliny?
To własnoręcznie ukształtowane drzewko z forsycji na jej własnym pniu ;:108 Mam kilka takich ukształtowanych krzaczków ale na razie ten się najbardziej przebarwił. Sama się zastanawiam czy pozostałe też dostaną kolorków :?:

Pozdrawiam Jola.
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Jolu, czy to jest taka zwykła forsycja, która kwitnie wczesną wiosną na żółto, a później rozwija zielone liście? I później te jej liscie nabierają barwy bordowej?
maryla73ab
1000p
1000p
Od: 26 sie 2008, o 19:21
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Jolu,to Ty masz chyba jakąś inną forsycje,nie ta zwykłą, moja ma zielone liście i wcale nie chce się wybarwiać... :D
pozdrawiam Maryla...

Moje wątki
Awatar użytkownika
MiCz
200p
200p
Od: 15 cze 2007, o 15:18

Post »

maryla73ab pisze:Jolu,to Ty masz chyba jakąś inną forsycje,nie ta zwykłą, moja ma zielone liście i wcale nie chce się wybarwiać... :D
Moja też się nie wybarwia :(
Pozdrawiam Mirka
Pozdrawiam Mirka
Tamaryszek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lip 2009, o 20:55

Post »

Witaj Jolu ! Ja też zwróciłam uwagę na pieknie przebarwioną forsycję ! Podziwiam Twój talent do formowania roślin. Musi to kosztować wiele pracy.
A rzeźby-ptaki na tarasie bardzo ciekawe !
Wspaniale zagospodarowana skarpa, to naprawdę duże wyzwanie.
Pozdrawiam , Tamaryszek
Mój świat --- Wizytówka
Awatar użytkownika
jola1010
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Wandziu , Marylko , Mireczko , Izuniu Witam Was i dziękuję za wizytę.

To jest najzwyklejsza forsycja. Być może ma znaczenie miejsce , w którym rośnie :?: Sama nie wiem , ponieważ mam ich kilka i wszystkie szczepki są z jednej i tej samej roślinki to pozostałe dopiero się zaczynają przebarwiać. A tak wyglądają inne moje forsycje:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Pozdrawiam Jola.
Awatar użytkownika
jola1010
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ostatnich kilka dni jest u nas pogodnie i słonecznie ale poranne przymrozki dają o sobie znać i jesień w naszym ogrodzie jest już wpełnej krasie - piękna i kolorowa . A to już dzisiejsze zdjęcia:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Pozdrawiam Jola.
Awatar użytkownika
karina1
1000p
1000p
Od: 19 sty 2010, o 12:00

Post »

Macie piękny jesienny ogród ;:63 ;:3 ,bardzo podobają mi się kolory funki,która tak ładnie przebarwia listki ;:31
"Przyjaciele są jak ciche anioły,które podnoszą nas,kiedy nasze skrzydła zapominają jak latać" Miłego dnia,życzy Karina
Mój piękny ogród - Akacjowe raczo- Cz1.'Ogród Kariny i Marka"Akacjowe Ranczo"Cz2.
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17

Post »

Funkie w złocistych przepięknych płaszczach, niezwykle urzekające. Forsycje jak widzę rzeczywiście różnie się przebarwiają. Świetnie je formujesz, jesteś w tym mistrzynią. Podziwiam i pozytywnie zazdroszczę.
Awatar użytkownika
FRAGOLA
1000p
1000p
Od: 4 cze 2010, o 09:34

Post »

Jolu u Ciebie jest naprawdę pięknie i kolorowo...taką jesień można lubic :uszy U mnie krzewy z kolorowymi liścmi są jeszcze małe(tegoroczne nabytki)więc efekt kolorowej jesieni jest mało widoczny.Forsycję też mam ale moja nie przybiera takich pięknych kolorów jak Twoja...tylko gdzieś tam jakiś kolorowy listek się trafi ;:108
FRAGO-linki
w 'powężowym'
Pozdrawiam-Grazia
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Jolu widok Twojego ogrodu w jesiennej szacie jest bajeczny, no i jak tu nie być oczarowanym tą porą roku, kiedy serwuje nam tanie niesamowicie piękne widoki. Wspaniale poprzebarwiane krzewy, hosty....bajka po prostu. Jestem oczarowana :D
Awatar użytkownika
Beata T
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 18 sie 2007, o 18:40

Post »

Ja już nie mogę się napatrzeć na wasz ogród, a tu proszę będzie wielka rewolucja na skarpie :wink: Piękne kolorki masz host hmmm i jakie cudne berberysy czemu moje tak nie chcą się ubrać :lol:
Awatar użytkownika
aleksanderk
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lip 2009, o 19:24

Post »

Jeżeli mnie wzrok nie myli to na pierwszym zdjęciu woda w oczku jeszcze nie zamarzła .Okazała Hołtunia ,czy zbyt mocno nie rozłazi się po okolicy ?Tak wyglądające hosty tez mają swój urok .Reszta zbyt ładna bym odważył się komentować.
Awatar użytkownika
asia0809
1000p
1000p
Od: 27 lut 2007, o 00:34

Post »

Bardzo mi się podoba "maczugowe drzewko" Świetnie wygląda. No i jeszcze "ośmiorniczka". Rewelacyjnie wychodzi Ci to strzyżenie ;:63 . A jesień widzę w całej krasie wkroczyła do Waszego ogrodu i maluje wspaniałymi barwami wszystkie bez wyjątku rabaty. Taką jesień to nawet lubię.
Awatar użytkownika
jola1010
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

"karina1" Ja bardzo lubię moje funkie, a jesienią najpiękniej wyglądają właśnie te największe , które mają po kilkanaście latek. Bardzo stopniowo pokazują swoje jesienne barwy - z wierzchu są już w różnych kolorach żółtego, a pod spodem jeszcze przebijają się zielone listki. Moje olbrzymki mają tak dużo liści ,że nawet pierwsze przymrozki nie są w stanie ich pokonać wszystkich na raz . ;:108

"wanda7" Złote płaszczyki host ...pięknie to ujęłaś :uszy A forsycje to chyba jedne z pierwszych roślinek w moim ogrodzie , które sama ukorzeniłam i uformowałam. Wiosną jak kwitną zawsze były najpiękniejsze , a teraz tak cudnie przebarwione pokazują jeszcze jedno swoje oblicze

"FRAGOLA" Ja lubię jesienne widoczki i w tym roku jeszcze zasiliłam swój ogród w nowe nabytki , których listki kolorowo wybarwiają się - szkoda,że na efekt trzeba poczekać kilka latek :;230 Ale cierpliwość to chyba cecha ogrodników :;230

"AGNESS" To prawda - jesień jest czarująca ;:3 . Roślinki rosną zmieniając kształt , przybywa nowych okazów często o różnym pokroju i wybarwieniu i faktem jest ,że widoczki jakie powstają zaskakują nawet nas samych ;:108

"Beata T" Skarpa ...ach ta skarpa - mam co do niej jeszcze tyle w planie na ten rok ,a tu przed chwilą słyszałam w pogodzie, że śnieg z deszczem ma już padać ;:223 chyba plany przejdą na kolejny rok... nie tak miało być . A berberysy mają teraz śliczne kolorki czerwieni i pomarańczowego i zdobi je wiele drobniutkich koralików. :tan Beatko - bądź cierpilwa i Twoje przystroją się w piękne kolory jesieni ;:108

"aleksanderk" o nie ,nie Aleksandrze - wzrok Ciebie nie myli . Woda była , jest i będzie :;230 , bo nawet przy siarczystych mrozach zamarza tylko wierzchnia warstwa oczek - rybki zostają w nich całą zimę i świetnie sobie radzą . A dopływ wód podskórnych odbywa się na bieżąco więc wody nie brakuje.
A moja houtunia nie rozłazi się po okolicy , bo co roku trochę podmarza i za każdym razem "zaczyna swój wzrost od początku" :;230 Już myślałam ,że całkiem zginęła , a tu nagle znowu pokazała się piękna i kolorowa.

"asia0809" ;:180 dziękuję - lubię te swoje strzyżone . Szkoda ,że na efekty trzeba czekać kilka lat , a zaprzepaścić swoją pracę można szybciutko. Właśnie chyba mój "najpiękniejszy korkociąg " ucierpiał przy przesadzaniu ;:223 Oby ta piękna jesień trwała jeszcze długo... zima niech jeszcze zaczeka ;:108

Pozdrawiam Jola.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”