Rabatki Konstantego w podwórkowym ogródku cz.2
- JAKUCH
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 19 paź 2008, o 21:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Rabatki Konstantego w podwórkowym ogródku cz.2
EWUNIU ,ale to się przeciąga ten remont u Ciebie . Podwórkowy zabezpieczony a u mnie jak na razie nie zapowiada się zima mam też już wszystko zabezpieczone . Dzisiaj zakręciłam wodę i zabezpieczyłam zegary a groby tez pomyte . Milego wieczoru
- TAJGA 2008
- 1000p

- Od: 5 sie 2008, o 09:44
Ewa, widzę że remont trwa nadal. Ale jak już się uporasz to dopiero będziesz zadowolona.
Współczuję Kostkowi, bo koty nie lubią zmian, no chyba że na lepsze.
Pozdrawiam serdecznie
Współczuję Kostkowi, bo koty nie lubią zmian, no chyba że na lepsze.
Pozdrawiam serdecznie
- tara

- Od: 16 mar 2008, o 22:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
przeczytałam w ogródkach, ze zainteresowana jestem chmielem - tez myślałam - może jutro zrobię fotkę jak wygląda na ścianie, teraz wygląda efektownie są szyszki zielony, rośnie szybko, ale nie bardzo wiem co z nim zimą - jutro zapytam jeśli jeszcze aktualne Twoje zainteresowanie,
- EwkaEs

- Od: 9 lip 2008, o 20:28
Witajcie, przyjechała koleżanka ze Szczecina i było zwiedzanie.Zrobiło się całkiem zimno.Podwórkowym w żółtych liściach,jednolicie pokryty.
W IKEI kupiłam ładne chryzantemy na groby,ale postawię je dopiero w niedzielę,bo ma być spory przymrozek.A chmury są jak na śnieg.I tak ciemno jakby zaraz miało się zacząć, więc na cmentarze jutro po południu,skoro w sobotę od 7 rano do oporu malarze....
Jadziu,Tajgo,Kogro-żeby ten remont trwał!Ale w sumie nic się nie dzieje. Wymiana okien trwała jeden dzień,obróbki przy oknach i montaż parapetów po prawie 2 tygodniach też jeden dzień.Dziś kupiłam listwy pod sufit(ostatnie szerokie i na styk tyle ile potrzeba) i małe rozety pod lampy(dwie bo do kuchni i do sypialni od razu, sklep jest daleko),w sobotę(mam nadzieję)znowu dzień remontu,a przecież to dopiero przygotowanie pod malowanie,samo malowanie to dzień kolejny oby nie za tydzień czekać do kolejnej soboty!Rośliny domowe i Leopard przestawiane z miejsca na miejsce jakoś się trzymają.
Taro-chętnie zobaczyłabym fotkę chmielu,zwłaszcza szyszeczki muszą być efektowne o tej porze roku.
Kogro-jeszcze do Ciebie wpadnę w sezonie i mam nadzieję coś do cienia na rozmnożek wypatrzę!
W IKEI kupiłam ładne chryzantemy na groby,ale postawię je dopiero w niedzielę,bo ma być spory przymrozek.A chmury są jak na śnieg.I tak ciemno jakby zaraz miało się zacząć, więc na cmentarze jutro po południu,skoro w sobotę od 7 rano do oporu malarze....
Jadziu,Tajgo,Kogro-żeby ten remont trwał!Ale w sumie nic się nie dzieje. Wymiana okien trwała jeden dzień,obróbki przy oknach i montaż parapetów po prawie 2 tygodniach też jeden dzień.Dziś kupiłam listwy pod sufit(ostatnie szerokie i na styk tyle ile potrzeba) i małe rozety pod lampy(dwie bo do kuchni i do sypialni od razu, sklep jest daleko),w sobotę(mam nadzieję)znowu dzień remontu,a przecież to dopiero przygotowanie pod malowanie,samo malowanie to dzień kolejny oby nie za tydzień czekać do kolejnej soboty!Rośliny domowe i Leopard przestawiane z miejsca na miejsce jakoś się trzymają.
Taro-chętnie zobaczyłabym fotkę chmielu,zwłaszcza szyszeczki muszą być efektowne o tej porze roku.
Kogro-jeszcze do Ciebie wpadnę w sezonie i mam nadzieję coś do cienia na rozmnożek wypatrzę!
- kogra
- Przyjaciel Forum

- Od: 30 maja 2007, o 18:02
Ewuniu serdecznie zapraszam.
Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
- tara

-
goryczka143
- Przyjaciel Forum - Ś.P.

- Od: 21 sie 2009, o 20:41
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Witaj Ewo!
Przyszłam na chwilę z wizytą. Też zainteresował mnie ten chmiel /czy jest ten od piwa czy
ozdobny/ jako pnącze.
Przyszłam na chwilę z wizytą. Też zainteresował mnie ten chmiel /czy jest ten od piwa czy
ozdobny/ jako pnącze.
- tara

Ewuś pozwolę sobie odpowiedzieć : to jest pnącze ozdobne, w każdym bądz razie pnie się po domu
- EwkaEs

Witam w Rabatkach. W Podwórkowym pierwsza wizytacja zagraniczna!Jutro dosadzam hortensję bukietową Annabelle i bodziszki.Z uwagi na ich pochodzenie spodziewam się kwiecia w kratkę.
Taro-wielkie dzięki.Co by tu nie mówić te chmielowe szyszeczki mają swój wdzięk i urok.
Goryczko-to jest ten sam chmiel nadający piwu goryczkę.

Taro-wielkie dzięki.Co by tu nie mówić te chmielowe szyszeczki mają swój wdzięk i urok.
Goryczko-to jest ten sam chmiel nadający piwu goryczkę.

-
dawidbanan
- ---
- Od: 29 cze 2009, o 13:22
- ElzbietaaG

- Od: 16 sie 2008, o 14:57
Kiedyś taki pnący na 3 m chmiel spotkałam w lesie na spacerku i nie mogłam się nadziwić
skąd tam się wziął...
skąd tam się wziął...
- EwkaEs

- ewkapaw

- Od: 10 sty 2008, o 09:18
EWO piękna jest ta jesienna droga
.
Pozdrawiam EWA
Spis linków
Spis linków
Miłe dla oka takie jesienne widoczki, byle teren pod nimi nie podlegał naszym grabiom 
-
elsi

- Od: 17 sty 2009, o 17:26
Ewo, to Lasek Wolski????, jak wypadła ta zagraniczna wizytacja? Gorzatka ma już chyba uraz na punkcie liści 
Pozdrawiam. Elżbieta
Ogród Elżbiety
Ogród Elżbiety