W moim ogródeczku ... Halina,cz.2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
marivsz
1000p
1000p
Od: 9 sie 2008, o 19:20
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Halinko to drzewko mirabelek przywołało wspomnienia z dzieciństwa-> dziękuję :D nom i gratulację dochować sie jabłek z własnoręcznie posianego ziarnka :D
ogródeczek
storczyki
"Czasem człowiek sądzi, że ujrzał już dno ludzkiej głupoty, ale spotyka kogoś, dzięki komu dowiaduje się, że ta studnia jednak nie ma dna. "
Awatar użytkownika
Katarynka
500p
500p
Od: 1 kwie 2009, o 14:57
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

:D Witaj Halinko! Pięknie u Ciebie - jak zwykle :D Dziękuję za odwiedzinki. U Ciebie już też pora zbiorów śliweczek i jabłuszek?
Katarzyna, zapraszam
x-d-a

Post »

Halinko, mam podobną roślinkę, co u Ciebie na 3 zdjęciu - dostałam ja w lipcu w prezencie i jeszcze nie kwitła u mnie. Zdaje się, że nazywa się ożanka(?).
Pozdrawiam :lol:
Awatar użytkownika
HalinaK
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 paź 2008, o 11:27

Post »

Kochane, pięknie dziękuję za pomoc w rozpoznawaniu roślin :D Ja taka zielona jestem :lol: Nie wiem co mam, chociaż tak bardzo się staram :oops:
Już podpisałam zidentyfikowane roślinki :D

Izuniu, marzyłam o języczce, a nie wiedziałam, że już rośnie sobie w moim ogródeczku :lol:
Te jednoroczne, to u mnie pierwszy raz :D
Czy muszę zbierać nasionka, żeby posiać w przyszłym roku, czy same się rozsiewają ... to drugie rozwiązanie bardziej by mi pasowało :lol:

Agnieszko, ta czerwona mirabelka, to mnie zaskoczyła ponieważ myślałam, że mirabelki są tylko żółte :oops: dopiero Monika - rogalm 1 będąc w moim ogrodzie oświeciła mnie, że są też czerwone mirabelki :lol: Niestety nic z nich nie robię, bo rodzinka woli gotowce ze sklepu :?

Olusiku, dziękuję pięknie :D
Co do szczegółów trzeciego "coś", hmmm ... to nic nie mogę napisać ... nie wiem czy to jednoroczna, kwitła sobie takimi drobnymi kwiatuszkami ... chyba białymi, ale już przekwitła :lol: W poniedziałek dokładnie się jeszcze przypatrzę :lol:

marivsz, pięknie dziękuję że do mnie zaglądasz :D w najbliższym czasie wpadnę z rewizytą :lol:
Z drzewek wyhodowanych z pestek jestem szczególnie dumna, a mam ich trochę :o

Kasiu, moje jabłuszka w sadzie w tym roku pierwszy raz obrodziły, a ja już w tamtym roku zwątpiłam w nie :oops:

Daluniu, dziękuję :D
Cieplutko pozdrawiam, Halina ;:194
W moim ogródeczku :wink: HalinaK-linki :D
marivsz
1000p
1000p
Od: 9 sie 2008, o 19:20

Post »

Widzę, że cierpliwość to Ty masz, rozumiem kwiatki ale drzewa :D pogratulować zapału.
ogródeczek
storczyki
"Czasem człowiek sądzi, że ujrzał już dno ludzkiej głupoty, ale spotyka kogoś, dzięki komu dowiaduje się, że ta studnia jednak nie ma dna. "
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 19 paź 2006, o 08:52
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Halinko, niecierpka balsamine uprawiałam juz dość dawno temu, ale wydaje mi się, ze się sam nie wysiewał :roll: Godecja za to wysiewa się na pewno, bo w tym roku miałam jej trochę wyłącznie z samosiewu :D
Awatar użytkownika
JolantaG
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 lis 2008, o 14:52

Post »

Cieszę się HALINKO ,że wreszcie znalazłaś troszkę czasu ,aby do nas zajrzeć i jeszcze takie piękne fotki . :shock:
Moja języczka jeszcze nie kwitła . :(
Awatar użytkownika
HalinaK
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Izuniu, czyli muszę pilnować, żeby zebrać nasionka niecierpka balsamine :D
W zbieraniu nasion to ja jestem jeszcze cieniutka :( ... za czym pomyślę o tym, to nasionek już nie ma, hihihi :lol: ... a jak już mi się coś uda zebrać, to przez zimę gdzieś się zapodzieją, albo np ptaszki zjedzą :lol: Tak było ze słonecznikami, zaniosłam na strych całe główki słoneczników, a wiosną się okazało, że ptaszki sobie porządziły iii ani jednego ziarenka nie zostawiły :lol:

marivsz, okazuje się, że z rozmnażaniem z nasion nie ma aż takiego kłopotu i bardzo szybko rosną :lol: tyle tylko, że wysiewam nasiona z owoców różnych drzew i potem nie wiem co to jest, aż wyda jakiś owoc. Ta ozdobne jabłoń w tym roku pierwszy raz ma jabłuszka, a ja miałam nadzieję, że to będzie śliwowiśnia taka bordowa :lol:
W tym roku muszę znowu zebrać pestki śliwowiśni, ale już oznaczę co posadziłam, żebym nie zapomniała :lol:

Joluś, na siedzenie na Forum znajdę czas dopiero w październiku, jak już z rzadka będę jeździła na działeczkę :? Teraz, to wszystko w biegu :lol:
Języczkę dostałam w tamtym roku, jesienią, od Wioli z naszego forum NK i już w tym roku tak pięknie się zadomowiła u mnie, aż Wiola, jak była u mnie w tym roku, była zdziwiona, że tak pięknie u mnie rośnie i ma takie zdrowe liście :D
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Żeby zebrać we właściwym czasie nasiona, trzeba codziennie robić obchód ogródka :D Tak mi sie wydaje :roll: No i trzeba mieć na to czas. Ja w tym roku raz zebrałam troszkę nasion z rosliny która je już wysypywała, a teraz nie mogę sobie przypomnieć, co to była za roslina :;230 A to właśnie z braku czasu. Normalnie idę do ogródka z kilkoma pojemniczkami i zbieram do nich różne nasionka, które już do zbioru dojrzały. Potem idę z tym do domu, czyszczę, wsypuję do kopert i opisuję. Wszystkie trzymam w jednym pudełku, tak ze nic nie może zginąć.
Tylko w tym roku nie mam na to czasu :(
Awatar użytkownika
HalinaK
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Właśnie, ten brak czasu. U mnie to samo, nooo i w dodatku nie zawsze robię obchód ogrodu :( Jak wpadam do ogrodu, to od razu zabieram się za konkretną pracę, która już od dawna czeka, a potem już późno lub ciemno i trzeba zbierać się do domu :?
Awatar użytkownika
jollla500
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 cze 2008, o 23:49

Post »

Halinko piękności u Ciebie w ogrodzie ;:109 najbardziej podziwiam Cię za dochowanie się niejednego krzewu z nasionka :roll: szczerze gratuluję ;:333

Pozdrawiam cieplutko i życzę spokojnej nocy..... ;:168
Jolllinki ;:3Do Jollla500
Miłością moją są ogrody, wschody słońca i jego zachody......
Awatar użytkownika
HalinaK
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jollluś, pięknie dziękuję :lol: ... a co słychać z ognikami, które wysiałaś z nasionek, czy już coś zeszło ? ... jeżeli nie, to nie zrażaj się i cierpliwie czekaj, jak w przyszłym roku Cię zaskoczą :D
Awatar użytkownika
Olusia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 gru 2007, o 21:38

Post »

Halinko , po niedzieli to już sama sprawdzę czy rozpoznam to trzecie cosik.
Awatar użytkownika
jollla500
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 cze 2008, o 23:49

Post »

Halinko jak na razie nic nie wzeszło :roll: ale czekam cierpliwie :wink:
Jolllinki ;:3Do Jollla500
Miłością moją są ogrody, wschody słońca i jego zachody......
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Halinko, właśnie przeczytałam, więc spiesze Ci donieść : Gabi pisze, ze u niej niecierpek balsamina sam się wysiewa :D
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”