Balkogródek Katarzynki

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
igielka78
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2008, o 10:24
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Balkogródek Katarzynki

Post »

Katarzynko, co to za róża? Bardzo ładna. :wit
katarzynka575
1000p
1000p
Od: 15 mar 2010, o 10:13
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Ewuniu kupiłam ją w Tesco jako przecenioną maleńką miniaturkę tą i jeszcze białą ,ale biała jeszcze nie kwitła .Może Ty wiesz czemu zmieniła kolor ?
Awatar użytkownika
Locutus
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2010, o 16:48
Kontakt:

Post »

No to widzę, że niedługo będziesz mieć ten sam problem co ja ? ja już ledwo-ledwo przeciskam się pomiędzy chabrami a daliami? Muszę mocno wciągać brzuch, a i tak o nie zahaczam. :;230

Pozdrawiam!
LOKI
katarzynka575
1000p
1000p

Post »

Zrobiłam zdjęcia moim bratkom szkoda że te najładniejsze nie przeżyły (te pomarańczowe )

Obrazekte pachną
Obrazek Obrazek
Obrazekten też mi się bardzo podoba ale jakoś słabiutko rośnie nie wiem czemu ,kupowane z jednego źródła :roll:
Ten któremu nie mogłam się oprzeć też pięknie się rozrasta, ma kwitnąć do wrześnie :D
Obrazek

I jestem załamana :( bo dzisiaj tak wiało na balkonie że złamało mi moją fuksję tą którą prowadziłam jako drzewko ,prawie się popłakałam jak zobaczyłam jak wisi na "włosku" a już zaczynała przypominać trochę drzewko .Jestem zła na siebie bo dwa dni temu przestawiłam ją w inne miejsce, teraz już wiem że nie powinnam :( .Tu wiatr bardziej szarpie rośliny
Obrazekczęść ułamaną wstawiłam do wody może puści korzonki a z pieńka wypuści nowe gałązki :roll:
Awatar użytkownika
*Kasia
500p
500p
Od: 27 sie 2009, o 09:28
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Kasiu, pogrzebałam trochę w necie i wydaje się, że twoja roślinka to Chaenorhinum Origanifolium Blue Dream.

Lubi stanowisko słoneczne i suche. Nadaje się do ogródków skalnych. Jest zimozielona i wytrzymuje temp. do - 20 stopni.
katarzynka575
1000p
1000p

Post »

O bardzo dziękuję za inf.Kasiu . ;:196
Najbardziej cieszy mnie że jest wytrzymała na takie temp. choć w skrzynce morze być różnie ale spróbuję ja w kartonie przezimować .Za to jestem zdziwiona :shock: w słońcu owszem ale teraz tyle deszczu ,zresztą wiesz, a ona jakby jej służyło .Odżyła ma więcej kwiatuszków bo przez moment była zielona :D Blue Dream na pewno, ładna nazwa ,prawda :D
flichoo
200p
200p
Od: 28 kwie 2011, o 07:30

Post »

Jak zwykle pięknie! Nie ma co się za duzo rozpisywać, a bratki... ;:180 ;:180 ;:180
;:136
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=43405" onclick="window.open(this.href);return false;
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=30&t=43707" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
Locutus
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Burza bratków cudna. Pozazdrościłem i w przyszłym roku planuję sobie zrobić podobną. :-P

Pozdrawiam!
LOKI
katarzynka575
1000p
1000p

Post »

Właśnie chyba bratkom najbardziej odpowiada ta deszczowa ,zimna pogoda .To trochę dziwne bo wiem że one lubią słońce dużo słońca .Ponieważ tak się pięknie rozrastają postanowiłam zebrać nasionka .Może w przyszłym roku uda mi się z nich coś ,znaczy bratki wyhodować :wink:
Blue Bream niby też woli suszę a jednak w skrzynce mokro po tygodniu opadów a on w świetnej formie :D No cóż różnie bywa i czasem są wyjątki od reguły
dawidbanan
---
Od: 29 cze 2009, o 13:22

Post »

Właśnie dostałem od kwiaciarki z mojej wsi Chaenorhinum Origanifolium 'Blue Dream' i nie wiedziałem co to jest, to teraz już wiem ;:196
Awatar użytkownika
Locutus
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

No to życzę powodzenia w zbieraniu nasionek. :-)

Ja już mam zapas kupiony w przecenie u T&M. :-)

Pozdrawiam!
LOKI
Awatar użytkownika
justus27
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 mar 2009, o 18:54

Post »

Kasiu...przepięknie Ci się wszystko rozrasta.
Bratków na zdjęciach nie poznałam, bo były o wiele mniejsze ;:224
Żal fuksji, może się ukorzeni w wodzie, ściskam kciuki za korzonki
parapetowce
Tylko marzenia serca się spełniają.
katarzynka575
1000p
1000p

Post »

Loki coś marnie mi idzie zbieranie nasionek .Codziennie obserwuję owocki ale one otwierają się wtedy jak mnie niema w domu i nasionka rozsiewają się po okolicy :roll: Ładnie będzie pod moim balkonem jak się wysieją :;230
Justynko bratki już tak się rozrosły że zaglądają do sąsiedniej skrzynki, pewnie mają na nią chrapkę tam więcej miejsca :wink:
W sobotę kupiłam powojnik, do towarzystwa Westera i Ernesta dołączyła Arabela .Panowie są ciemno różowi a panienka niebieska :D

Obrazek Obrazek
ma drobniejsze kwiatuszki tylko 3 ale sporo pączków ma kwitnąć od lipca do września to podobnie jak Ernest ObrazekArabela przytulona do Westera na razie przytulona bo coś nie chce się chwytać tak jak panowie .po lewej Ernest jedna łodyga ,pnie się w górą ,czy zakwitnie ?
Obrazek :D
Awatar użytkownika
justus27
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 mar 2009, o 18:54

Post »

O...jaki piękny powojnik :D Delikatna panienkę... Kupiłaś do towarzystwa Panom... ;)

Mniamnuśny owocek.... smacznego ;:108
parapetowce
Tylko marzenia serca się spełniają.
katarzynka575
1000p
1000p

Post »

Truskaweczka już zjedzona szkoda że tylko jedna .
Jakiś czas temu ,wtedy kiedy ze spaceru przynieśliśmy rozchodnika ,ta truskawka też była wtedy wykopana .Była w stanie takim sobie liście poobgryzane przez coś i miała trzy listki . Kiedyś niedaleko mojego osiedla były uprawy truskawek, ale teraz jakieś pojedyncze krzaczki można znaleźć reszta zarośnięta przez trawy, chwasty i inne .Więc radochę sprawia mi że owoc był (nawet smaczny) i rosną ładnie listki .Przezimować chyba przezimuje bo zahartowana na tym dzikim polu .

Panienka do towarzystwa i stwierdziłam że w tym sezonie wzięło mnie na niebieski kolor .
Miniaturka orlika
bratki
blue dream
clematis Arabela
W tamtym roku przeważał u mnie kolor w odcieniach różu
ODPOWIEDZ

Wróć do „Moje doniczkowe, domowe, balkonowe, egzotyczne, tarasy. ZDJĘCIA.”