Balkogródek Katarzynki
- igielka78
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 13 mar 2008, o 10:24
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Balkogródek Katarzynki
Katarzynko, co to za róża? Bardzo ładna. 

-
- 1000p
- Od: 15 mar 2010, o 10:13
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Ewuniu kupiłam ją w Tesco jako przecenioną maleńką miniaturkę tą i jeszcze białą ,ale biała jeszcze nie kwitła .Może Ty wiesz czemu zmieniła kolor ?
- Locutus
- Od: 17 kwie 2010, o 16:48
- Kontakt:
No to widzę, że niedługo będziesz mieć ten sam problem co ja ? ja już ledwo-ledwo przeciskam się pomiędzy chabrami a daliami? Muszę mocno wciągać brzuch, a i tak o nie zahaczam. 
Pozdrawiam!
LOKI

Pozdrawiam!
LOKI
-
- 1000p
Zrobiłam zdjęcia moim bratkom szkoda że te najładniejsze nie przeżyły (te pomarańczowe )
te pachną

ten też mi się bardzo podoba ale jakoś słabiutko rośnie nie wiem czemu ,kupowane z jednego źródła
Ten któremu nie mogłam się oprzeć też pięknie się rozrasta, ma kwitnąć do wrześnie

I jestem załamana
bo dzisiaj tak wiało na balkonie że złamało mi moją fuksję tą którą prowadziłam jako drzewko ,prawie się popłakałam jak zobaczyłam jak wisi na "włosku" a już zaczynała przypominać trochę drzewko .Jestem zła na siebie bo dwa dni temu przestawiłam ją w inne miejsce, teraz już wiem że nie powinnam
.Tu wiatr bardziej szarpie rośliny
część ułamaną wstawiłam do wody może puści korzonki a z pieńka wypuści nowe gałązki 

Ten któremu nie mogłam się oprzeć też pięknie się rozrasta, ma kwitnąć do wrześnie

I jestem załamana

Kasiu, pogrzebałam trochę w necie i wydaje się, że twoja roślinka to Chaenorhinum Origanifolium Blue Dream.
Lubi stanowisko słoneczne i suche. Nadaje się do ogródków skalnych. Jest zimozielona i wytrzymuje temp. do - 20 stopni.
Lubi stanowisko słoneczne i suche. Nadaje się do ogródków skalnych. Jest zimozielona i wytrzymuje temp. do - 20 stopni.
-
- 1000p
O bardzo dziękuję za inf.Kasiu .
Najbardziej cieszy mnie że jest wytrzymała na takie temp. choć w skrzynce morze być różnie ale spróbuję ja w kartonie przezimować .Za to jestem zdziwiona
w słońcu owszem ale teraz tyle deszczu ,zresztą wiesz, a ona jakby jej służyło .Odżyła ma więcej kwiatuszków bo przez moment była zielona
Blue Dream na pewno, ładna nazwa ,prawda 

Najbardziej cieszy mnie że jest wytrzymała na takie temp. choć w skrzynce morze być różnie ale spróbuję ja w kartonie przezimować .Za to jestem zdziwiona

Jak zwykle pięknie! Nie ma co się za duzo rozpisywać, a bratki...

http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=43405" onclick="window.open(this.href);return false;
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=30&t=43707" onclick="window.open(this.href);return false;
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=30&t=43707" onclick="window.open(this.href);return false;
- Locutus
- Kontakt:
Burza bratków cudna. Pozazdrościłem i w przyszłym roku planuję sobie zrobić podobną. :-P
Pozdrawiam!
LOKI
Pozdrawiam!
LOKI
-
- 1000p
Właśnie chyba bratkom najbardziej odpowiada ta deszczowa ,zimna pogoda .To trochę dziwne bo wiem że one lubią słońce dużo słońca .Ponieważ tak się pięknie rozrastają postanowiłam zebrać nasionka .Może w przyszłym roku uda mi się z nich coś ,znaczy bratki wyhodować
Blue Bream niby też woli suszę a jednak w skrzynce mokro po tygodniu opadów a on w świetnej formie
No cóż różnie bywa i czasem są wyjątki od reguły

Blue Bream niby też woli suszę a jednak w skrzynce mokro po tygodniu opadów a on w świetnej formie

-
- ---
- Od: 29 cze 2009, o 13:22
Właśnie dostałem od kwiaciarki z mojej wsi Chaenorhinum Origanifolium 'Blue Dream' i nie wiedziałem co to jest, to teraz już wiem 

- Locutus
- Kontakt:
No to życzę powodzenia w zbieraniu nasionek. 
Ja już mam zapas kupiony w przecenie u T&M.
Pozdrawiam!
LOKI

Ja już mam zapas kupiony w przecenie u T&M.

Pozdrawiam!
LOKI
- justus27
- Od: 18 mar 2009, o 18:54
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kasiu...przepięknie Ci się wszystko rozrasta.
Bratków na zdjęciach nie poznałam, bo były o wiele mniejsze
Żal fuksji, może się ukorzeni w wodzie, ściskam kciuki za korzonki
Bratków na zdjęciach nie poznałam, bo były o wiele mniejsze

Żal fuksji, może się ukorzeni w wodzie, ściskam kciuki za korzonki
-
- 1000p
Loki coś marnie mi idzie zbieranie nasionek .Codziennie obserwuję owocki ale one otwierają się wtedy jak mnie niema w domu i nasionka rozsiewają się po okolicy
Ładnie będzie pod moim balkonem jak się wysieją
Justynko bratki już tak się rozrosły że zaglądają do sąsiedniej skrzynki, pewnie mają na nią chrapkę tam więcej miejsca
W sobotę kupiłam powojnik, do towarzystwa Westera i Ernesta dołączyła Arabela .Panowie są ciemno różowi a panienka niebieska

ma drobniejsze kwiatuszki tylko 3 ale sporo pączków ma kwitnąć od lipca do września to podobnie jak Ernest
Arabela przytulona do Westera na razie przytulona bo coś nie chce się chwytać tak jak panowie .po lewej Ernest jedna łodyga ,pnie się w górą ,czy zakwitnie ?

Justynko bratki już tak się rozrosły że zaglądają do sąsiedniej skrzynki, pewnie mają na nią chrapkę tam więcej miejsca

W sobotę kupiłam powojnik, do towarzystwa Westera i Ernesta dołączyła Arabela .Panowie są ciemno różowi a panienka niebieska

ma drobniejsze kwiatuszki tylko 3 ale sporo pączków ma kwitnąć od lipca do września to podobnie jak Ernest

- justus27
- Od: 18 mar 2009, o 18:54
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
O...jaki piękny powojnik
Delikatna panienkę... Kupiłaś do towarzystwa Panom... ;)
Mniamnuśny owocek.... smacznego

Mniamnuśny owocek.... smacznego

-
- 1000p
Truskaweczka już zjedzona szkoda że tylko jedna .
Jakiś czas temu ,wtedy kiedy ze spaceru przynieśliśmy rozchodnika ,ta truskawka też była wtedy wykopana .Była w stanie takim sobie liście poobgryzane przez coś i miała trzy listki . Kiedyś niedaleko mojego osiedla były uprawy truskawek, ale teraz jakieś pojedyncze krzaczki można znaleźć reszta zarośnięta przez trawy, chwasty i inne .Więc radochę sprawia mi że owoc był (nawet smaczny) i rosną ładnie listki .Przezimować chyba przezimuje bo zahartowana na tym dzikim polu .
Panienka do towarzystwa i stwierdziłam że w tym sezonie wzięło mnie na niebieski kolor .
Miniaturka orlika
bratki
blue dream
clematis Arabela
W tamtym roku przeważał u mnie kolor w odcieniach różu
Jakiś czas temu ,wtedy kiedy ze spaceru przynieśliśmy rozchodnika ,ta truskawka też była wtedy wykopana .Była w stanie takim sobie liście poobgryzane przez coś i miała trzy listki . Kiedyś niedaleko mojego osiedla były uprawy truskawek, ale teraz jakieś pojedyncze krzaczki można znaleźć reszta zarośnięta przez trawy, chwasty i inne .Więc radochę sprawia mi że owoc był (nawet smaczny) i rosną ładnie listki .Przezimować chyba przezimuje bo zahartowana na tym dzikim polu .
Panienka do towarzystwa i stwierdziłam że w tym sezonie wzięło mnie na niebieski kolor .
Miniaturka orlika
bratki
blue dream
clematis Arabela
W tamtym roku przeważał u mnie kolor w odcieniach różu