Działka z dębami...czy coś urośnie? - agape cz.1

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
bishop
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 cze 2008, o 22:54
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Nie wiem, czy OK, to pewnie kwestia gustu...
Mi się podobaja kształty łuków, ktore z nich porobiłeś. Są jakieś takie... hmmm... proporcjonalne! :lol:
Pozdrawiam - Krzysiek
Mój czasopożeracz
Awatar użytkownika
agnieszka72
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 22 lip 2008, o 20:30
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Aga super to wymyśliłaś ;:63 .
No strasznie mi się te ścieżki podobają ;:63
x-ja
---
Od: 11 wrz 2008, o 19:15

Post »

Aga mi ścieżki się podobają,wiosną kiedy się zazieleni będą prawie niewidoczne, a Ty będziesz miała po czym dreptać :D .

Pozdrawiam cieplutko
Awatar użytkownika
Orania
500p
500p
Od: 23 sty 2008, o 02:51

Post »

Hej, Agusia! :lol: Jak zwykle zrobiłaś coś konkretnego!!! :shock: Bardzo dynamicznie wyglądają te wijące się ścieżki i musze przyznać, że wizualnie bardzo powiększą Twoją działkę. Ciekawie i różnorodnie.Będzie fantastycznie -co zakręt to innny widoczek! Ciekawa ta góra na sąsiedniej działce , zaraz za ogniskiem, co to może być?
Co do palenia gałęzi: może lepiej oszczędzać, bo zabraknie na kolejne ognisko!Pieczone jabłuszka,ech !a ziemniaczki z własnego zagonu...wszystko to jest możliwe...
Agula! gdzie zrobiłaś tę fotkę Jesień Życia? Niesamowita...Czyżby gdzieś nad Wisłą?To ma sens! A opadłe liście przed ostatecznym unicestwieniem bywają piękne...
Awatar użytkownika
agape
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 lip 2008, o 21:33
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Witajcie!
Agnieszko, Bishop! Dzięki! No własnie nie byłam pewna czy nie za gęsto, ale tam ma też być trawa pod drzewami owocowymi, jednak łysą trawe zaraz wydepczę do gliny.Masz rację Tijo, dreptania jest sporo! Już tego doświadczyłam, dlatego potrzebna mi jest dosć gęsta sieć ścieżek, z których będzie dostęp do różnych zakątków z różnych stron, no i aby się nie nabiegać po kwadracie, jak dotąd było to nieekonomiczne.

Ale mnie dzisiaj bolą plecy....Jakbym miała zablokowaną możliwosć skrętu w kręgosłupie jakimś gwoździem...

Oranio- to za moja działką to nie góra. To jest dach altany zarośnięty winogronem i opadłe na nim liście...Na początku nie rozumiałam o co pytasz, ale się przyjrzałam i zauważyłam
:shock: :shock:

Oranio, no tak nagle szkoda mi się zrobiło, ze się pospieszyłam. Masz rację resztę zostawię na zimę. U nas nie wolno palić ognisk, - na działkach wolno w regulaminie, ale zgoda ta jest anulowana zarządzeniem Prezydenta Maista- za blisko zabytkowej starówki, za dużo działek wokół miasta- byłby smog, gdyby z tych kilku tysięcy działek nagle zaczęli ludzie spalać odpady. Można tylko "dyskretnie", ja zrobiłam "niedyskretnie" wszystko naraz, bo był bardzo duży wiatr i szybko zabierał dym. U nas niewiele osób kompostuje, większośc nielegalnie wyrzuca liście i gałęzie na wysypiska obok ogrodów działkowych. To też jest nielegalne. Można zapłacić karę. Powinniśmy kompostować, ale niewiele osób tak naprawdę to robi. Większośc jedynie dołuje spady owoce, trochę trawy kompostuje. Najgorsze sa liście z dębów, i orzecha. Przeciez na moich 300m, to by musiało stać ze 2-3 lata zanim się przekompostuje...a i tak sa niezbyt pożywne dla gleby.

No własnie chodziło mi o to by móc nie tyle podziwiac widok z miejsca wypoczynku, co spacerując zaglądac w różne "zakątki". Móc wstać z krzesełka, podejść, zajrzeć, co jest za tym czy owym.

Te zdjęcia zrobiłam nad Wisłą, Ogród działkowy graniczy z drogą, obok której jest stary budynek za nim łaka no i Wisła. Na budynku napisane jest 'Galeria nad Wisłą". Ale nie wiem co to jest. Wisiała jakas czerwono-oficjalna tabliczka, ale niedowidzę bez okularów, a już bliżej się nie pchałam. Możę zrobie fotę zbliżeniem? :D Oranio! Mam nadzieję, że kiedy mnie odwiedzicie, to pójdziemy na spacer.!

ps. znalazłam taką stronę :
http://uprawopis.w.interia.pl/ tu nie ma niestety wszystkich działów
http://helleborus.w.interia.pl/ tu srona główna powyższej strony www
Awatar użytkownika
rivendel
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 sie 2008, o 22:29

Post »

Aga, ścieżki ok! Brawo! Cebule wsadzaj! zrób rabatę i niech sobie spokojnie siedzi do wiosny! Jak nie ma kwaitów jest smutno, ponuro i... niezachęcająco do pracy!
Uwierz mi!
ale znając Ciebie następnym razem pokażesz nam foty z wielką rabatą ... :roll:
Pozdrawiam-AgnieszkaIntro, czekanie na wiosnę
Awatar użytkownika
tu.ja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 lip 2008, o 09:18

Post »

Witaj Aga!
Nareszcie wróciłaś i aktywnie udzielasz się na forum. Brakowało mi Twoich wywodów-bardzo lubię je czytać. Jesienne zdjęcia urocze. Postępy na działce niesamowite.Kawał dobrej roboty już zrobiłaś. Ścieżki prezentują się świetnie, ale wiosną gdy przyjdzie zieleń to dopiero będzie ekstra efekt.
Ja ostatnio jestem w rozjazdach i prace działkowe czekają na "lepsze czasy". Z przykrością stwierdzam,że mimo powrotu M nadal sama muszę działać na działce. On nie podziela mojej ogrodniczej pasji.
Awatar użytkownika
rivendel
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 sie 2008, o 22:29

Post »

Izo nie przejmuj się, ja też działam sama, już trzy dni prosżę leniwca o wykarczowanie pniaka... Robi wszystko, żeby NIE.
Mam to w nosie, choć też mi przykro, ja podzielałabym jego pasje, starałabym sie pomóc na miarę moich możliwości...
:(
Pozdrawiam-AgnieszkaIntro, czekanie na wiosnę
Awatar użytkownika
agnieszka72
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 22 lip 2008, o 20:30

Post »

A ja to niby co :? ? No też sama.Mało tego na budowie wczoraj byłam kamieni nawiozłam.
A M nawet nie wie bo by jęczał że zawieszenie urwę.A tak jak się urwie to powiem ze złomem muszę jeździc :lol: .
Tylko kawałek mam żeby je na działkę donieść i chłop by się przydał :cry:
Awatar użytkownika
kubanki
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 sie 2008, o 16:34
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Mnie też się podobają.
I Ty to wszystko sama zrobiłaś i to w dodatku w jedno niedzielne popołudnie? To na długo Ci roboty nie starczy w tym ogródku, jak tak będziesz szalała.
Miłego dnia, mam nadzieję, że u Ciebie tak ładnie jak u mnie, słoneczko pięknie świeci i nie ma tego paskudnego wiatru co wczoraj.
Ania
Mój ogród cz. 1, cz. 2
Awatar użytkownika
Orania
500p
500p
Od: 23 sty 2008, o 02:51

Post »

Ha, ha- to ja do Was dołączam Agnieszko ,Rivendel, Tu.Ja, Aga - Drogie Panie, samodzielne , nie samotne! ;:114 A jaką gimnastykę uprawiamy!Przerzucanie gruzu, znoszenie ziemi w dół ogrodu, by zasypać wyrwy, piłowanie - najgorsze! , malowanie, obłupywanie, kopanie, grabienie, stawianie własnoręcznie robionych płotów - zasieków,znoszenie kamieni, robienie ścieżek, wynoszenie śmieci w tym tony korzeni po podagryczniku,zamrażanie ślimaków, dołowanie zgniłych jabłuszek, które nie doczekały sie szlachetniejszego końca- więc żal..,
Kto da więcej?
Klub samodzielnych, dzielnych kobiet!
Dlaczego My to kochamy?!
Uwielbiam być obolała ...
A M z rzadka przyjdą i nic nie powiedzą, milczą wstrząśnięci, bo chyba nie wierzą własnym oczom co widzą! He, he, czasem upiecze kiełbaski i w przypływie żalu przyniesie jakiś głazik ale potem wieczorną pieśń słyszę "Boli mnie noga w biodrze, nie mogę chodzić dobrze".
Agulka, Jeżeli możesz to pstryknij trochę więcej fotek rzeźb w terenie, to wstawię do wątku gadżety na drugim forum.Godne pokazania.
iga23
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 paź 2008, o 20:26
Kontakt:

Post »

Witam, cześć wszystkim samodzielnym paniom.Jest mi trochę głupio, że was czytam,ale muszę pochwalić mojego M.Ogród jest generalnie mój, ale jak tylko jest coś cięższego do zrobienia,to tylko się pyta " co, gdzie i jak?Chyba mi się jakiś dziwny trafił.Na dodatek ostatnio nie protestuje w momencie zakupu roślin, a nawet zaczął się interesować jak się co nazywa.Pozdrawiam.Iga.
Awatar użytkownika
jolami
500p
500p
Od: 12 lip 2008, o 23:53

Post »

Agnieszko... dla mnie ścieżki po prostu bomba ;:63 Super wyglądają te płyty jak obrosną trawą. Właśnie taką z płyt chodnikowych i nie prostą tylko z zakrętasem chciałam zrobić u siebie i nadal chcę, tylko nie mam płyt z chodnika, bo u nas nie wywożą już ich na śmietnisko tylko gdzieś składują :( I na razie nie mam ścieżki.. :( a ja chcę tylko taką :?
Ja planowałam zrobić swoją z tych dużych płyt 50cmx50cm. Też masz takie czy mniejsze?
Awatar użytkownika
Cynamon
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 mar 2008, o 19:45

Post »

Agnieszko, przymaszerowałam po dłuższej prozdrowotnej ;) przerwie i ... oczom własnym nie wierzę :shock: Postępy ogromne, działka zmienia się błyskawicznie. Jesteś niebywale dzielną ogrodniczką ;:180
Awatar użytkownika
tu.ja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 lip 2008, o 09:18

Post »

Agnieszko czy Ty zaczęłaś sypiać na tej działce? Roboty posuwają się w zawrotnym tempie, ale do nas i Forum zaglądasz jakoś rzadko...
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”