anulab próbuj, to całkiem fajna zabawa, często mieszańce są lepsze niż rodzice pamiętam że byłaś zadowolona z Kam2f1
Z tej krzyżówki będzie pomidor stworzony do bycia żółtym
Pozdrawiam Kamil
Siła wzrostu podkładek jabłoni12 Mój sad
No właśnie. Też bym zasiała więcej ale obawiam się harówy.
Z zielonych to będzie Gren Zebra, Smarald, Gren Copia i mam jedno stare nasionko Absinthe, mam nadzieję że wykiełkuje. Z żółtych jeszcze będzie jeden NN, który w zeszłym roku mi się nie udał, chcę jeszcze raz go wysiać żeby się upewnić co do nasion i wywalić je bez żalu.
Dodam jeszcze jedno zdanie . Chcąc ustalić krzyżówkę powinno się wysiewać , jak mnie pamięć nie
myli 4 rośliny , z których do dalszej selekcji wybieramy najlepszą . Przyjmując , że wybierzemy
do selekcji kilka krzyżówek , robi się z tego super duża uprawa .
Przeglądając nasiona trafiłam na odmianę Ananas Zebra - znacie ?
Owszem już 3 rok będę szukał w Kam2f2 pomidora barwy uluru dwarf. Było 3 czerwone, 3 dymne czerwone, 1 żółty, może w tym roku się uda. Mam zaplanowane 2 krzaki.
Pozdrawiam Kamil
U mnie z zielonych będą : Bołoto, Xanadu Green Goddes, Malachitowa Szkatułka ( po raz drugi) oraz NN Żabnik, Uluru Ochre
Z żółtych/pomarańczowych : Zagadka Prioridy, Zolotye Kupola, White Beauty, Sart Roloise, Liskin Nose, Lucid gem, Ananas Noire, Ałtajskij Oranżyjew, Brandywine Apricot K/136 f9 kozuli oraz koktajlowy cytrynek groniasty.
Może ostatnio uprawialiście, któryś z nich, wasze uwagi będą dla mnie cenne. Pomidory będę uprawiał w gruncie na jeden pęd.
anulab jest to mięsista sakiewka, bez dziur z małą ilością galaretki, natomiast nie mój typ aromatu miała, co nie znaczy że Wam nie będzie smakować, krzak zrobił mi się bardzo wegetatywny, ale był wysadzony zdaje się że za młody, pierwsze grono przepuścił.
Możliwe że zachowywał się tak, gdyż miałem za dużo azotu na początku sezonu, później krzaki pokazywały dobitnie braki potasu i wapnia . Żełteje torborczyki nie pokazały niedoboru potasu, ale może wpłynęło niekorzystne na aromat.
Pozdrawiam Kamil