Pokazuj częściej i o różnych porach roku Twoje okolice
 Pozdrawiam cieplutko
  Pozdrawiam cieplutko 

Pozdrawiam cieplutko
  Pozdrawiam cieplutko 

Nie obiecuję ale się postaram pokazywać zdjęcia mojej okolicy, jest tu pięknie
 Nie obiecuję ale się postaram pokazywać zdjęcia mojej okolicy, jest tu pięknie  Przesyłam pozdrowienia
  Przesyłam pozdrowienia  

pozdrawiam cieplutko
  pozdrawiam cieplutko  

u mnie ledwie postraszyło, a ile wody spokojnie roślinkom dostarczy to lepsze niż ulewa. Pięknie wyglądają rośliny i drzewa ,oby takie białe również Święta były tego Ci życzę
 u mnie ledwie postraszyło, a ile wody spokojnie roślinkom dostarczy to lepsze niż ulewa. Pięknie wyglądają rośliny i drzewa ,oby takie białe również Święta były tego Ci życzę  Moje grudniki już przekwitły, chciały mi się przymlić jak wróciłam ze szpitala a nawet fotek nie chciało mi sie im zrobić
 Moje grudniki już przekwitły, chciały mi się przymlić jak wróciłam ze szpitala a nawet fotek nie chciało mi sie im zrobić 

długo się śnieg utrzymał?
 długo się śnieg utrzymał?

Troszkę, to jest wtedy, kiedy jakby solą kto posypał
 Troszkę, to jest wtedy, kiedy jakby solą kto posypał  

. Przychodzę z wizytą do Twojej oazy spokoju, zwabiona nazwą
 . Przychodzę z wizytą do Twojej oazy spokoju, zwabiona nazwą   . Rzeczywiście można u Ciebie odpocząć, piękny ogród i krajobrazy dookoła . Uwielbiam byliny a Ty masz ich całe mnóstwo. Do tego cudowne róże, powojniki i świetne deskowe ogrodzenie
 . Rzeczywiście można u Ciebie odpocząć, piękny ogród i krajobrazy dookoła . Uwielbiam byliny a Ty masz ich całe mnóstwo. Do tego cudowne róże, powojniki i świetne deskowe ogrodzenie   . Słowem wszystko to czego szukam i pragnę w ogrodzie. Pozdrawiam
 . Słowem wszystko to czego szukam i pragnę w ogrodzie. Pozdrawiam   .
 .

Kochani
  Kochani a szkoda bo tak było ładnie bielutko i mogłoby tak pobyć, ale klimat się zmienia i nawet w moim terenie zima jest ostatnimi latami marna. Wiatry za to okrutne dziś wieją i pokażę wam jakie niebo popołudniu pokazało kolory.
  a szkoda bo tak było ładnie bielutko i mogłoby tak pobyć, ale klimat się zmienia i nawet w moim terenie zima jest ostatnimi latami marna. Wiatry za to okrutne dziś wieją i pokażę wam jakie niebo popołudniu pokazało kolory. 
  pozdrawiam
 pozdrawiam  
  uwielbiam bylinki, więc ciągle je gromadzę, Róże kocham i nie wyobrażam sobie bez nich ogrodu dlatego też ciągle powiększam ich kolekcję, na jesieni wsadziłam trzy nowości i jestem ich bardzo ciekawa a jeszcze mam chrapkę na kolejne. Ogrodzenie co rok dorabia się kawałek, po prostu nie wiem kiedy będzie koniec
 uwielbiam bylinki, więc ciągle je gromadzę, Róże kocham i nie wyobrażam sobie bez nich ogrodu dlatego też ciągle powiększam ich kolekcję, na jesieni wsadziłam trzy nowości i jestem ich bardzo ciekawa a jeszcze mam chrapkę na kolejne. Ogrodzenie co rok dorabia się kawałek, po prostu nie wiem kiedy będzie koniec  tak mój M nie ma czasu... Bardzo się cieszę z Twoich odwiedzin, przesyłam pozdrowienia
 tak mój M nie ma czasu... Bardzo się cieszę z Twoich odwiedzin, przesyłam pozdrowienia  
  Pozdrawiam serdecznie
 Pozdrawiam serdecznie  

to jest Mogielica, piękna góra, jest tam na niej teraz wieża widokowa, ja byłam jakieś trzy lata temu, w tym roku byli sąsiedzi i mówili,że nadaje się do remontu[wieża] ja tę górę widzę z okien sypialni, pięknie wygląda o każdej porze roku, a zimą jak jest ośnieżona i słonko przyświeci to jak cud natury
  to jest Mogielica, piękna góra, jest tam na niej teraz wieża widokowa, ja byłam jakieś trzy lata temu, w tym roku byli sąsiedzi i mówili,że nadaje się do remontu[wieża] ja tę górę widzę z okien sypialni, pięknie wygląda o każdej porze roku, a zimą jak jest ośnieżona i słonko przyświeci to jak cud natury 

a niedawno wchodziliśmy na Mogielicę by zaliczyć do Korony Gór Polski i jeszcze tam wieży nie było
  a niedawno wchodziliśmy na Mogielicę by zaliczyć do Korony Gór Polski i jeszcze tam wieży nie było   
  My wówczas kilka dni  mieszkaliśmy w Lubomierzu bo jeszcze na Turbacz wchodziliśmy i przy okazji spotkaliśmy Wisławę Szymborską mieszkającą tuż obok - strasznie kopciła papierosami
  My wówczas kilka dni  mieszkaliśmy w Lubomierzu bo jeszcze na Turbacz wchodziliśmy i przy okazji spotkaliśmy Wisławę Szymborską mieszkającą tuż obok - strasznie kopciła papierosami  

. Pociąg do róż bardzo rozumiem
 . Pociąg do róż bardzo rozumiem   . Nie ma to jak ten dreszczyk emocji zanim rozwinie się pierwszy kwiat nowej różyczki
 . Nie ma to jak ten dreszczyk emocji zanim rozwinie się pierwszy kwiat nowej różyczki   . Czekam na przedsprzedaż i też będę robiła różane zakupy
 . Czekam na przedsprzedaż i też będę robiła różane zakupy   . Nie martw się, na pewno eM kiedyś w końcu upora się z zadaniem. Przepięknie uchwyciłaś niebo
 . Nie martw się, na pewno eM kiedyś w końcu upora się z zadaniem. Przepięknie uchwyciłaś niebo   . Pozdrawiam
 . Pozdrawiam   .
 .

dobra chociaż i taka zima, niedługo chyba będziemy mieć "porę suchą" i "porę deszczową"
 dobra chociaż i taka zima, niedługo chyba będziemy mieć "porę suchą" i "porę deszczową"