Ogród - mój azyl - JolantaG cz.3
- JolantaG
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 3 lis 2008, o 14:52
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
MARYSIU ,dziękuje .
MONIKO ,moje ketmie jeszcze takie malutkie .
Jak urosną ,to dopiero będzie efekt . :P
DALU ,jodełkę już posadziłam, między wrzosami .Na tej rabatce rośnie jeszcze świerk GLOBOSA na pniu .Muszę jeszcze dokupić inne iglaczki ,które nie rosną za wysoko .
OLU ,ja już tego dopilnuję .Jeśli nie ,to będzie z nią krucho .
IGUŚ ,fotki nocne rewelacyjne .
EURY ,AGNES ,hibiskusy warto mieć ,a jeszcze takie pstrokate w szczególności .Na zimę okrywam je agrowłókniną.
Kupiłam dzisiaj jeszcze małe co nie co .Byłam z M ,
więc nie wiele .Ząbki ostrzyłam jeszcze na wiele rzeczy .
Kupiłam rajską jabłonkę ,kwitnącego milina i 2 żurawki NN .

MONIKO ,moje ketmie jeszcze takie malutkie .
DALU ,jodełkę już posadziłam, między wrzosami .Na tej rabatce rośnie jeszcze świerk GLOBOSA na pniu .Muszę jeszcze dokupić inne iglaczki ,które nie rosną za wysoko .
OLU ,ja już tego dopilnuję .Jeśli nie ,to będzie z nią krucho .
IGUŚ ,fotki nocne rewelacyjne .
EURY ,AGNES ,hibiskusy warto mieć ,a jeszcze takie pstrokate w szczególności .Na zimę okrywam je agrowłókniną.
Kupiłam dzisiaj jeszcze małe co nie co .Byłam z M ,
Kupiłam rajską jabłonkę ,kwitnącego milina i 2 żurawki NN .

- JolantaG

IRENKO ,ten o pstrych listkach ,to też hibiskus .Jest bardziej ozdobny z listków ,bo jego kwiaty chociaż pełne i bordowe to w pełni nie rozkwitają .Pozostają w pąku .
MAMO ANI ,milin ma kwiaty pomarańczowe .Śledzę twój wątek na bieżąco i wiem o twoich problemach .Szczerze współczuję .Chociaż nie zawsze się wpisuję ,to zawsze myślami i sercem jestem z wami .
GRZESIU ,mój ogród nie jest z gumy .Po prostu nie ma końca .Zagospodarowuję tyle miejsca ile chcę .Obym miała siły i pieniądze ,to miejsca do obsadzania starczy mi jeszcze na lata .Z dwóch stron mam nieużytki należące do Gminy i powolutku je zagospodarowuję .Na razie je dzierżawię ,ale mam nadzieję ,że w końcu Gmina zechce nam je sprzedać .

MAMO ANI ,milin ma kwiaty pomarańczowe .Śledzę twój wątek na bieżąco i wiem o twoich problemach .Szczerze współczuję .Chociaż nie zawsze się wpisuję ,to zawsze myślami i sercem jestem z wami .
GRZESIU ,mój ogród nie jest z gumy .Po prostu nie ma końca .Zagospodarowuję tyle miejsca ile chcę .Obym miała siły i pieniądze ,to miejsca do obsadzania starczy mi jeszcze na lata .Z dwóch stron mam nieużytki należące do Gminy i powolutku je zagospodarowuję .Na razie je dzierżawię ,ale mam nadzieję ,że w końcu Gmina zechce nam je sprzedać .
- aanula

- Od: 21 cze 2007, o 10:38
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Jolu, zakupy jak zwykle superaśne
Jak ja Ci zazdroszczę, że masz jeszcze miejsce na nowe roślinki
Też bym tak chciała ...
Chcę kupić tylko dwie hortensje i miejsca szukam już od miesiąca 8)
Dzisiaj, tak jak zapowiedziałaś nam wcześniej, leniuchowałam i nic nie robiłam w ogrodzie
Ale widzę, że na przyszły tydzień już nie dajesz nam wolnych dni na leniuchowanie na działeczkach

Chcę kupić tylko dwie hortensje i miejsca szukam już od miesiąca 8)
Dzisiaj, tak jak zapowiedziałaś nam wcześniej, leniuchowałam i nic nie robiłam w ogrodzie
Ale widzę, że na przyszły tydzień już nie dajesz nam wolnych dni na leniuchowanie na działeczkach
- agrazka
- Przyjaciel Forum

- Od: 22 maja 2005, o 23:39
- Kontakt:
Jolu ta jasna żurawka to chyba citronelle, bo tez taka mam, zobacz sobie w necie i porównaj. Zakupy fajne, ja też kupiłam kilka żurawek o czerwonych liściach 
serdecznie - Grażyna - Mój ogród...
- JolantaG

ISIA ,na żurawki zawsze się najdzie miejsce .
Wiem ,że milin potrzebuje przede wszystkim silnych podpór .Już nawet wymyśliłam gdzie go posadzę :P Kupując go nie miałam pojęcia .
Nie wiem,, jak na razie ,gdzie posadzić rajskie jabłuszko .
Może ktoś doradzi ,gdzie by się dobrze czuła i w jakim towarzystwie .
ANULKO , ja też dzisiaj leniuchowałam ,jeśli chodzi o ogród .
,ale w przyszłym tygodniu nie będzie żadnego lenistwa ,tylko ciężka praca . 
Może ktoś doradzi ,gdzie by się dobrze czuła i w jakim towarzystwie .
ANULKO , ja też dzisiaj leniuchowałam ,jeśli chodzi o ogród .
- JolantaG

Citronella jest podobna ,może to właśnie taagrazka pisze:Jolu ta jasna żurawka to chyba citronelle, bo tez taka mam, zobacz sobie w necie i porównaj. Zakupy fajne, ja też kupiłam kilka żurawek o czerwonych liściach
- iwa27
- 1000p

- Od: 19 maja 2009, o 07:59
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Witaj Jolu super zakupy, zwłaszcza jodła mi się podoba, choć milin też jest na mojej liście, ale musi poczekać, aż postawimy coś po czym będzie się mógł piąć
Ty też kupiłaś swego czasu jaśmin nagokwiatowy prawda
@monka u mnie zamieściła link do stronki z ciekawymi informacjami na jego temat. Okazuje się, że może też być prowadzony jako krzak. Ładne zdjęcia tam są
Ty też kupiłaś swego czasu jaśmin nagokwiatowy prawda
Życie jest jak bajka, nie ważne żeby było długie, ale ważne żeby było ciekawe
Mój kawałek świata.
część 3
Mój kawałek świata.
część 3
- agrazka
- Przyjaciel Forum

- Od: 22 maja 2005, o 23:39
- Kontakt:
no ale z hortensjami idzie ci nieźle, może byś powiedziała co ja kupiłam