Moja skromna działka Ada.kj cz.2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
mag
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2008, o 09:41
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Aduś, nie ma na co czekać, szkoda Twojej pracy... myślę, że to kolejny znak, abyś zaczęła się rozglądać za inną działką, gdzieś w pobliżu domu :wink:
Pozdrawiam cieplutko. Magda
Spis treści.Wizytówka.
Awatar użytkownika
Cynthia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lut 2009, o 12:50

Post »

mag pisze:Aduś, nie ma na co czekać, szkoda Twojej pracy... myślę, że to kolejny znak, abyś zaczęła się rozglądać za inną działką, gdzieś w pobliżu domu :wink:
Aduś, to chyba nie jest zły pomysł :roll: ....przecież tam u Ciebie to szkoda cokolwiek kwitnącego sadzić :(
Strasznie mne złości takie złodziejstwo.....nie dość ,że kradną ,to jeszcze zniszczą :x :x :x

A tak na zmianę tematu i poprawę humoru, to zachwyciła mnie ta różyczka na pierwszych zdjęciach....jest prześliczna :D
Pozdrawiam słonecznie - Baśka :)
Awatar użytkownika
maria5
1000p
1000p
Od: 18 wrz 2008, o 17:06
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

A ja tak głupio ci napisałam o niespodziance też się zdenerwowałam chociaż to nie o moje róże chodzi jest mi cię szczerze żal i podziwiam cię że masz jeszcze chęci do pracy :(
Awatar użytkownika
JolantaG
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 lis 2008, o 14:52

Post »

ADO ,piękne te twoje różane królowe .
Coś mnie trafia ,jak czytam o tych paskudnych złodziejaszkach .Szczerze współczuję .
x-d-a

Post »

Ado, współczuję Ci straty tej pięknej róży.
W głowie sie nie mieści, że są na świecie tacy okropni, durni i bezmyślni złodzieje.
Trzymaj się i nie przejmuj za bardzo - szkoda Twojego zdrowia.
Awatar użytkownika
ada.kj
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 gru 2008, o 12:03

Post »

Dzięki kochane dziewczyny. Szlak człowieka trafia, ale cóż zrobić, trzeba dalej robić. Najbardziej podejrzewam sąsiada z na przeciwka, w dodatku znajomy, ale on taki jest, że lubi się nie swoim podzielić. A za rękę się nie złapało, więc trudno mu zwrócić uwagę. Moje róże nie są za bardzo widoczne z drogi, zasłania je duży krzak bzu i pigwowca. Trzeba dopiero wejść w alejkę i dopiero je widać. I dziwne, że u niego nigdy nic nie ginie. Jego piwonii wczesnych rosnących przy drodze nikt nie wyciął. A moje schowane za krzakami róż zniknęły. Już dwa lata temu myślałam, żeby zmienić działkę, ale wszędzie podobno są takie problemy. A szkoda włożonej własnej pracy i jak te choć ciekawsze roślinki poprzenosić, przecież to niemożliwe.
Co my wiemy to tylko kropelka. Czego nie wiemy to cały ocean.
Pozdrawiam cieplutko Ada vel Krysia
Księżycowe rabatki u Adki adolinki
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

ADO musiała byś całe ogrodzenie podpiąć pod prąd ,a to sobie ne da . Kiedyś przyjdzie i na niego kolej tylko kiedy
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
tara
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 mar 2008, o 22:01

Post »

Aduś jestem wściekła na złodziei, co prawda u mnie teraz mam spokoj bo mam super sasiada na domu ma zamontowana kamere i widac tego się boją, ale obok u syna posadziłam trzy powojniki dwa żółte nie pamietam nazwy i biały, jeden żółty dziś zobaczyłam wykopany, tak mialam z choinkami na świeta wykopywali a potem ścinali co sie bedą trudzić, gnoje!!!!
Co do nornic to u nas dzis straszna pogoda wieje, deszcz strach wyjśc z domu ale pojechalismy z działke zobaczyć - nie ma nowych dziur od trzech dni, nie wiem ale mój M znalazł dwie ogromne nory wziął lejkiem nalał w te nory karbidy z woda a na dodatek nalał dwukrotnie starego oleju samochodowego, ja pomyliłam z ropą, ponoć nie znosza tego zapachu.
Zobaczymy, ale karbid swoje na pewno zrobi.

Piękne roslinki, ale "rumba" cudowna,

pozdrawiam i miłego dnia,
Spis moich wątków. Wątek aktualny.
Up­ra­wiam swój ogród marzeń
Awatar użytkownika
Grzesik
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2009, o 15:49

Post »

Cześć Krysiu! Wróciłaś już z działki? Jak tam, witr nie urwał Ci głowy? ;)
Chciałem zapytać czy pamiętasz jak kupowaliśmy bożykwiat pod igiełką, mój zakwitł i w dodatku na biało, co jak co ale tego koloru to się nie spodziewałem, miła niespodzianka :D
Pozdrawiam cieplutko!
Awatar użytkownika
Comcia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 maja 2008, o 14:28

Post »

Dzisiaj u siebie też widziałam taką zmutowaną biedronkę :shock:
Awatar użytkownika
EwkaEs
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lip 2008, o 20:28

Post »

Witaj Ado,przeczytałam,ze tym razem z róż Cię ogołocono przed Bożym Ciałem.Trzeba taki pręgierz działkowy zainstalować i podwiązywać złapanych złodziei z łupem w rękach.W wiekach średnich za fałszowanie masła na przykład przywiązywano z osełką oszukańczego tłuszczu na głowie!Ale niestety jest tylko podejrzany oby mu wszystkie róże nie do zwalczenia plamistość chwyciła .Ado wspominałaś,ze masz psa, może by tak?

Obrazek
Awatar użytkownika
ada.kj
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 gru 2008, o 12:03

Post »

Ewo. Dziękuję. Mój pies a raczej mojego syna to terier irlandzki, więc trochę w innym typie, ale taki by się przydał chyba u mnie w ogrodzie. Dziwne, że tak kwiaty poznikały akurat przed świętem Bożego Ciała, więc najprawdopodobniej do strojenia ołtarzy.
Ale już koniec o tym. Dziś we Wrocławiu była piękna pogoda, więc byłam trochę na działce.
Dalej rozwijają się kolejne różyczki. Dziś kilka zdjęć róż sadzonych w tym roku. Są one dla mnie wielką niewiadomą, choć ze sprawdzonego źródła więc z niecierpliwością czekam na ich kwiaty
Obrazek
shery brandy
Obrazek
Alinka
Obrazek
Derby
Obrazek
pierwszy pąk westerlanda
Rozkwitają również róże które są od kilku lat w moim ogrodzie
Obrazek
pilgrim róża angielska
i kolejna róża NN
Obrazek
Miała to być róża parkowa różowa, dwa razy była przesadzana i bardzo źle rosła.Jesienią odbiła od korzenia wyglądało, że dziczkami, ale je zostawiłam. W tym roku wiosną przycięłam te dziczki i stwierdziłam, że zobaczymy co z tego wyrośnie. Pięknie się rozkrzewiła po przycięciu i jest obsypana pąkami. Róża kolczasta, liście matowe, jak u róży rugosy. Kwiaty przepięknie delikatnie pachnące.
Co my wiemy to tylko kropelka. Czego nie wiemy to cały ocean.
Pozdrawiam cieplutko Ada vel Krysia
Księżycowe rabatki u Adki adolinki
Awatar użytkownika
Monika76
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2007, o 17:50

Post »

Ciekawa jestem jak w rozkwicie będzie wyglądała Derby.
U Moniki - cz. 1, cz. 2
Gdy życie ofiaruje Ci cytryny, zrób z nich lemoniadę.
Awatar użytkownika
Cynthia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lut 2009, o 12:50

Post »

ada.kj pisze: Obrazek
Alinka
Piękna, cudna, bosssska :!: :!: :!: :!:
Pozdrawiam słonecznie - Baśka :)
Awatar użytkownika
Ania Kropelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2009, o 08:11
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witaj Krysiu, piękne masz róże i strasznie mi przykro że tak parszywi ludzie sie kręcą po Twojej dziace :-(

A może spróbuj pędy posmarować jakimś mazidłem, jak pobrudzi ręce to zostawi, oczywiście takim co nie zniszczy roślin..... :-(
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”