Moja skromna działka Ada.kj cz.2
- Cynthia
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 16 lut 2009, o 12:50
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Aduś, to chyba nie jest zły pomysłmag pisze:Aduś, nie ma na co czekać, szkoda Twojej pracy... myślę, że to kolejny znak, abyś zaczęła się rozglądać za inną działką, gdzieś w pobliżu domu
Strasznie mne złości takie złodziejstwo.....nie dość ,że kradną ,to jeszcze zniszczą :x :x :x
A tak na zmianę tematu i poprawę humoru, to zachwyciła mnie ta różyczka na pierwszych zdjęciach....jest prześliczna
Pozdrawiam słonecznie - Baśka 
-
x-d-a
- ada.kj

- Od: 2 gru 2008, o 12:03
Dzięki kochane dziewczyny. Szlak człowieka trafia, ale cóż zrobić, trzeba dalej robić. Najbardziej podejrzewam sąsiada z na przeciwka, w dodatku znajomy, ale on taki jest, że lubi się nie swoim podzielić. A za rękę się nie złapało, więc trudno mu zwrócić uwagę. Moje róże nie są za bardzo widoczne z drogi, zasłania je duży krzak bzu i pigwowca. Trzeba dopiero wejść w alejkę i dopiero je widać. I dziwne, że u niego nigdy nic nie ginie. Jego piwonii wczesnych rosnących przy drodze nikt nie wyciął. A moje schowane za krzakami róż zniknęły. Już dwa lata temu myślałam, żeby zmienić działkę, ale wszędzie podobno są takie problemy. A szkoda włożonej własnej pracy i jak te choć ciekawsze roślinki poprzenosić, przecież to niemożliwe.
Co my wiemy to tylko kropelka. Czego nie wiemy to cały ocean.
Pozdrawiam cieplutko Ada vel Krysia
Księżycowe rabatki u Adki adolinki
- tara

- Od: 16 mar 2008, o 22:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Aduś jestem wściekła na złodziei, co prawda u mnie teraz mam spokoj bo mam super sasiada na domu ma zamontowana kamere i widac tego się boją, ale obok u syna posadziłam trzy powojniki dwa żółte nie pamietam nazwy i biały, jeden żółty dziś zobaczyłam wykopany, tak mialam z choinkami na świeta wykopywali a potem ścinali co sie bedą trudzić, gnoje!!!!
Co do nornic to u nas dzis straszna pogoda wieje, deszcz strach wyjśc z domu ale pojechalismy z działke zobaczyć - nie ma nowych dziur od trzech dni, nie wiem ale mój M znalazł dwie ogromne nory wziął lejkiem nalał w te nory karbidy z woda a na dodatek nalał dwukrotnie starego oleju samochodowego, ja pomyliłam z ropą, ponoć nie znosza tego zapachu.
Zobaczymy, ale karbid swoje na pewno zrobi.
Piękne roslinki, ale "rumba" cudowna,
pozdrawiam i miłego dnia,
Co do nornic to u nas dzis straszna pogoda wieje, deszcz strach wyjśc z domu ale pojechalismy z działke zobaczyć - nie ma nowych dziur od trzech dni, nie wiem ale mój M znalazł dwie ogromne nory wziął lejkiem nalał w te nory karbidy z woda a na dodatek nalał dwukrotnie starego oleju samochodowego, ja pomyliłam z ropą, ponoć nie znosza tego zapachu.
Zobaczymy, ale karbid swoje na pewno zrobi.
Piękne roslinki, ale "rumba" cudowna,
pozdrawiam i miłego dnia,
- EwkaEs

- Od: 9 lip 2008, o 20:28
Witaj Ado,przeczytałam,ze tym razem z róż Cię ogołocono przed Bożym Ciałem.Trzeba taki pręgierz działkowy zainstalować i podwiązywać złapanych złodziei z łupem w rękach.W wiekach średnich za fałszowanie masła na przykład przywiązywano z osełką oszukańczego tłuszczu na głowie!Ale niestety jest tylko podejrzany oby mu wszystkie róże nie do zwalczenia plamistość chwyciła .Ado wspominałaś,ze masz psa, może by tak?

- ada.kj

- Od: 2 gru 2008, o 12:03
Ewo. Dziękuję. Mój pies a raczej mojego syna to terier irlandzki, więc trochę w innym typie, ale taki by się przydał chyba u mnie w ogrodzie. Dziwne, że tak kwiaty poznikały akurat przed świętem Bożego Ciała, więc najprawdopodobniej do strojenia ołtarzy.
Ale już koniec o tym. Dziś we Wrocławiu była piękna pogoda, więc byłam trochę na działce.
Dalej rozwijają się kolejne różyczki. Dziś kilka zdjęć róż sadzonych w tym roku. Są one dla mnie wielką niewiadomą, choć ze sprawdzonego źródła więc z niecierpliwością czekam na ich kwiaty

shery brandy

Alinka

Derby

pierwszy pąk westerlanda
Rozkwitają również róże które są od kilku lat w moim ogrodzie

pilgrim róża angielska
i kolejna róża NN

Miała to być róża parkowa różowa, dwa razy była przesadzana i bardzo źle rosła.Jesienią odbiła od korzenia wyglądało, że dziczkami, ale je zostawiłam. W tym roku wiosną przycięłam te dziczki i stwierdziłam, że zobaczymy co z tego wyrośnie. Pięknie się rozkrzewiła po przycięciu i jest obsypana pąkami. Róża kolczasta, liście matowe, jak u róży rugosy. Kwiaty przepięknie delikatnie pachnące.
Ale już koniec o tym. Dziś we Wrocławiu była piękna pogoda, więc byłam trochę na działce.
Dalej rozwijają się kolejne różyczki. Dziś kilka zdjęć róż sadzonych w tym roku. Są one dla mnie wielką niewiadomą, choć ze sprawdzonego źródła więc z niecierpliwością czekam na ich kwiaty

shery brandy

Alinka

Derby

pierwszy pąk westerlanda
Rozkwitają również róże które są od kilku lat w moim ogrodzie

pilgrim róża angielska
i kolejna róża NN

Miała to być róża parkowa różowa, dwa razy była przesadzana i bardzo źle rosła.Jesienią odbiła od korzenia wyglądało, że dziczkami, ale je zostawiłam. W tym roku wiosną przycięłam te dziczki i stwierdziłam, że zobaczymy co z tego wyrośnie. Pięknie się rozkrzewiła po przycięciu i jest obsypana pąkami. Róża kolczasta, liście matowe, jak u róży rugosy. Kwiaty przepięknie delikatnie pachnące.
Co my wiemy to tylko kropelka. Czego nie wiemy to cały ocean.
- Ania Kropelka

- Od: 19 lut 2009, o 08:11
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.