Sorki ale robi się bałagan, tym bardziej że jest oddzielny wątek dla pumilaków, ja jestem tylko statystycznym forumkiem A które to są pumila ? ogólnie rzecz biorąc teraz zaczynają kwitnąć i wysokość do ok. 30 cm Zresztą praktyczne jest wstawianie w odpowiednim wątku, ponieważ po nazwach to i sam diabeł nie trafi
kto mi cos powie na temat uprawy irysa "blue magic" kupionego w Biedronce tego roku.pochodzi z Holandii?kiedy sie sadzi i kiedy zakwitnie?jest napisane ze po pierwszych przymrozkach, a ja juz posadzilam, nie wiem czy nie za wczesnie.
agusiowa pisze:kto mi coś powie na temat uprawy irysa "blue magic" kupionego w Biedronce tego roku.pochodzi z Holandii?kiedy sie sadzi i kiedy zakwitnie?jest napisane ze po pierwszych przymrozkach, a ja już posadzilam, nie wiem czy nie za wczesnie.
Ja też mam tą odmianę kupioną z Biedronki Ja posadziłąm je jakoś z tydzień albo więcej przed 15nastym maja.Ładnie wyszły takie zieloniutkie listki mają ale czy zakwitną oj to tego nie wiem - poczekamy to zobaczymy hehe
Galadriela pisze:Czy tylko u mnie irysy wysokie bródkowe powariowały i zaczęły już wypuszczać pąki kwiatowe?