AgaNet - mój kawałek Szkocji, cz.6

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: AgaNet - mój kawałek Szkocji, cz.6

Post »

Nie wiem dlaczego Twoja werbena się pokłada. Moja stoi sztywno. Nigdy nie miałam z nią problemów.
Ostatnie zdjęcie ;:167
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 19:01

Post »

Aga zazdroszczę Ci tych widoków z nad morza.

Rozchodnik śliczny
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

No tak, Margo ma wzorcową werbenę, i dostałam już od niej dwa razy sadzonkę, ale nic z tego, u mnie rosnąć ani kiełkować nie chce. Ech, co za uparta roślina ;:224
Zdjęcia "pajęcze" bardzo lubię. Nastajają mnie sentymentalnie i zawsze podziwiam to pajęcze mistrzostwo szydełkowania serwetek.
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Aga, piękne widoki! Delfiny to przesympatyczne zwierzęta i bardzo mądre ;:173
Pajęczynki w Twoim ogrodzie bardzo romantyczne...z kropelkami rosy wyglądają cudnie :wit
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
Awatar użytkownika
AgaNet
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 sie 2010, o 11:00
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Steasi - ja na szczęscie się mgieł nie obawiam, inaczej ciężko by było tu mieszkać !!! Mgłę nawet lubię, wnosi trochę tajemnicy i spokoju, nostalgii ?. Nie lubię tylko, kiedy krzyżuje nam mocno plany, a trafiło się parę razy ;:131

Annes - ostatnio delfiny można właśnie wiosną i jesienią dośc często wypatrzeć w morzu północnym ;:108 Fakt że sa daleko, ale to wielka radocha móc na nie popatrzeć choćby i z takiej odległości :)

Aage - chyba każdemu z nas kojarzą się one z inteligentnymi stworzeniami :)

Loki - mam nadzieję ze u ciebie pogoda nadal dopisuje ? Tutaj całkiem, całkiem, nie narzekam jak na razie :)
W kilku okolicznych ogrodach widziałam jeszcze kwitnące kosmosy - i wiesz co, od razu twoje wielkoludy mi sie przypomniały :lol: ale tutejsze mizeroty nie maja z nimi szans :;230

Michalska - Marysiu, nie mam rozchodników z czerwonym kwiatem. Ten jest taki mocno ciemno rózowy, moze nawet lekko wpada w bordo ? Służę szczepką gdyby co :D

Margo - myslę, ze to porywiste wiatry mi ja tak położyły ;:131

Geniu - miło cie widzieć. Gdzies mi się zgubił twój wątek ;:oj

Wandeczko - pajęczynki fajnie się fotografuje ;:108 czasami g- zwłaszcza z rana - ogród przybrany te ozodby wygląda naprawdę ciekawie :)
A werbena u mnie nie jest uparta - raczej nieposłuszna :;230 rosnie jak szalona, i rozkłada się wszędzie :;230

Robaczek - dziękuję :)
maryna45m
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 gru 2009, o 17:02

Post »

Agato tak to na zdjęciu wygląda .Rozchodnik jest jakiś inny , ja mam zupełnie ciemne bordowe kwiaty i liście nie widziałam u Ciebie. Chętnie dokonam wymiany .pozdrawiam. ;:180
Awatar użytkownika
AgaNet
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witajcie wieczorkiem :wit

Pogoda dziś była wyśmienita. Słonecznie i ciepło ! w południe było 20 stopni ;:oj
Gdy czytam o przymrozkach w Pl, to myslę, że pomimo upalnego lata, ciepełka jakoś mało było w tym roku w PL. Pogoda płata figle :roll:

Udało mi się dziś popracowac trochę w ogrodzie, i to w krótkim rękawku :lol: Trawnik skoszony, kanty przycięte, rozprawiłąm sie też z chwastami na rabatach. Starszy syn wyczyścił szpary pomiędzy płytkami chodnikowymi , pozamiatał i mogliśmy jeszcze troche poleniuchować na ławeczce :) Tylko zdjęc jakoś dziś nie zrobiłam ;:131 Wybaczcie ;:173
Mam dla was za to fotkę z rowerowej wyprawy :)
Obrazek

i żeby było na temat, jesienne trawy "po szkocku" :)

Obrazek
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Aguś bardzo pracowicie spędziliście dzisiejszy dzień :D
Piękne widoki....czy te kwiatuszki wzdłuż drogi to marcinki??? ależ pięknie wyglądają w tak ogromnych ilościach ;:oj
Awatar użytkownika
AgaNet
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Michalska pisze:Agato tak to na zdjęciu wygląda .Rozchodnik jest jakiś inny , ja mam zupełnie ciemne bordowe kwiaty i liście nie widziałam u Ciebie. Chętnie dokonam wymiany .pozdrawiam. ;:180
Marysiu, postaram się jutro zrobic jakąś lepszą fotkę, to będziesz mogła porównać ;:108 Na wymianę nic nie chę, bo nie mam gdzie sadzić :;230
AGNESS pisze:Aguś bardzo pracowicie spędziliście dzisiejszy dzień :D
Piękne widoki....czy te kwiatuszki wzdłuż drogi to marcinki??? ależ pięknie wyglądają w tak ogromnych ilościach ;:oj
Pracowicie, pracowicie ;:108 ale stos cebulowych dalej nie posadzony ;:124 zastanawiam się jeszcze jak te cebule upchnąć, w jakich zestawieniach.... niby ogólną koncepcję mam ;:131 Chcę róze podsadzić tulipanami ;:108
Trochę przeszkadza mi werbena, która wylega na rabacie różanej. Zastanawiam się czy jej nie wyrwać ???? Trochę szkoda bo ładnie ciągle kwitnie ... I tak oto dumam, i dumam, i cebule ciągle w koszyku :lol:

Kwiatki przy drodze wyglądały jak marcinki ;:108 Parę set metrów dalej było jakies gorpodarstwo. Może się wysiały ?????? Pojęcia nie mam, ale szpalerek piękny :)
Awatar użytkownika
Locutus
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2010, o 16:48
Kontakt:

Post »

Ano pogoda na razie znośna. Trochę słońca, trochę deszczu, ale ciepło ? w dzień ponad 20°C, nocami po kilkanaście. Tak więc cały czas mogę się cieszyć wilcami, lewkoniami, cyniami, astrami, ślazówkami, ślęzawami, nasturcjami, słonecznikami, nagietkami, eszolcjami, kosmosami, od niechcenia kwitnie też kilka powojów trójbarwnych...

A rozmiary moich kosmosów rzeczywiście mnie powalają... Przecież te bydlaki wyższe ode mnie są...

Pozdrawiam!
LOKI
Awatar użytkownika
Steasi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 wrz 2010, o 20:47

Post »

Dopiero teraz zdałam sobie sprawę, że masz dzieci :roll: O mężu owszem wiedziałam ale dzieci. Ale człowiek głupi ;:223
Szpaler z marcinków naprawdę malowniczo wygląda, chętnie takie coś bym u siebie widziała ;:108
Awatar użytkownika
AgaNet
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Loki - dobrze że możesz się jeszcze roślinami nacieszyć. U mnie pogodowo tez całkiem, całkiem, :D licze na ładną jesień, obym się nie przeliczyła :;230
Dwa powojniki u mnie powtarzają kwitnienie, wiec jest i coś nowego do podziwiania, tylko że juz dość szybko robi się szarówka po południu, więc podziwiać trochę cięzko :?
Widzialam te twoje kosmosy giganteusy :uszy

Paula - można się czasem zaskoczyć na FO ;:108 nie wiemy kto klika z drugiej strony i stąd czasem takie rózne niespodzianki ;:108 No bo jak z kwiatowego awatarka ocenic czyjś wiek czy chociażby posiadanie dzieci ??? :;230 A dzieci mam dwoje. Starszy syn to juz nastolatek ;:224
Co do marcinków - też mi sie podobaja posadzone w takiej dużej grupie, ale nie mam żadnego. Cóż - za dużo rzeczy mi sie podoba a ogród za mały na chciejstwa.
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 19:01

Post »

Ago rzeczywiście kwiatki wyglądają jak marcinki do tego ciekawy kolor
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59

Post »

Aguś, pozdrawiam Cię serdecznie!
Mam trochę do nadrobienia w Twoim wątku, więc zabieram się za czytanie...
Cieszę się, że pogoda i na Wyspach dopisuje! Piękne zdjęcie z wyprawy ;:170
Ściskam,
A
Awatar użytkownika
AnaAn
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 gru 2012, o 17:49

Post »

Aga, werbena wygląda cudownie; nie widać żeby się pokładała.
Fajnie, że masz już porządek w ogrodzie. U mnie w tym roku na bakier z kancikami; plan wykonany w połowie ;:131
Pozdrawiam, Ania
Ogród 100 róż cz. IV
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”