Nie mylić z piennąjollla500 pisze:Okrywowa czyli pnąca
Skromny ogród Joli cz.4
- grzech77
- 200p

- Od: 29 maja 2008, o 10:39
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Aha... bo wiesz ja mam takie zboczenie, jak okrywowa to znaczy , że okrywa ziemię.... a tu ma okrywać drabinkę...? Mówię, z blondyna zawsze blondyn wyjdzie 
Witam serdecznie Wszystkich. Pozdrawiam ciepło z Mogilan, tam gdzie do słońca bliżej. www.mogilany.pl
Moje zacisze.
Moje zacisze.
- grzech77
- 200p

No dobra .... to teraz obie mi wytłumaczycie te różnice. Ja zgłupiałem.... do reszty.
Witam serdecznie Wszystkich. Pozdrawiam ciepło z Mogilan, tam gdzie do słońca bliżej. www.mogilany.pl
Moje zacisze.
Moje zacisze.
- grzech77
- 200p

No tak i znowu muszę się udać i grzebać po książkach i gazetach....
Ja wiem czy zakochałem... zawsze lubiłem róże tylko wiem, że są wymagające zwłaszcza te bukietowe, czy szpalerowe. Chociaż pewnie coś mieszam. Te pnące są mniej wymagające ale też swoje muszą mieć. Za to moja mama chciała by mieć różany ogród przed domem. Głupio odmówić . Co do miejsca, to wiesz, jestem jednak Krakus z urodzenia .... to i centuś jestem, tu akurat chodzi mi o powierzchnię nie pieniądze. Jakoś nie umiem sobie powiedzieć nie przy kupnie roślin.
A jadę chyba dopiero we wtorek rano, ale wyjadę z domu do Chorzowa w poniedziałek. A póki co się leczę....
P.S.
Tak czułem, nie wiedziałem właśnie jak się nazywają te szczepione na kiju , dziękuję Gosiu.
Ja wiem czy zakochałem... zawsze lubiłem róże tylko wiem, że są wymagające zwłaszcza te bukietowe, czy szpalerowe. Chociaż pewnie coś mieszam. Te pnące są mniej wymagające ale też swoje muszą mieć. Za to moja mama chciała by mieć różany ogród przed domem. Głupio odmówić . Co do miejsca, to wiesz, jestem jednak Krakus z urodzenia .... to i centuś jestem, tu akurat chodzi mi o powierzchnię nie pieniądze. Jakoś nie umiem sobie powiedzieć nie przy kupnie roślin.
A jadę chyba dopiero we wtorek rano, ale wyjadę z domu do Chorzowa w poniedziałek. A póki co się leczę....
P.S.
Tak czułem, nie wiedziałem właśnie jak się nazywają te szczepione na kiju , dziękuję Gosiu.
Moje zacisze.
Moje zacisze.
- grzech77
- 200p

Coś jak dzień przed grypą.... wszystko cie boli, głowa jak z ołowiu.... ale spokojnie, żywcem mnie nie weźmie 
Moje zacisze.
Moje zacisze.
Witaj Joluś, widzę że i Ty sobie ładnie odpoczęłaś... a co do tłumów n a plaży to tragedia... ja co dziennie lazłam z pół kilometra plażą żeby się z miarę rozłożyć...
A ogródek mnie rozczarował po zastaniu... jakoś tak mi się przejadł i widziałam tam ładniejsze
ale pewnie na wiosnę jak znów wszystko pozmieniam to go polubię
A dynie to powłaziły mi na winogron i zarosły wszystko i już nie wiem co gdzie i co z nimi zrobić
kupę liści a owoców jakoś mało...
A ogródek mnie rozczarował po zastaniu... jakoś tak mi się przejadł i widziałam tam ładniejsze
A dynie to powłaziły mi na winogron i zarosły wszystko i już nie wiem co gdzie i co z nimi zrobić
- aanula
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 21 cze 2007, o 10:38
Witam Joleczkę po urlopie

Wypoczęta ... opalona ... i gotowa na dalsze przeobrażenia w ogrodzie ... TAK??
Za tydzień ja też wybieram się nad nasze morze i przeraża mnie takie plażowanie
Ale na szczęście nad morzem będę tylko przejazdem i to w różnych miastach
Mam nadzieję, że trafię na dobrą pogodę i będę mogła chociaż połazić po plaży ...
Wypoczęta ... opalona ... i gotowa na dalsze przeobrażenia w ogrodzie ... TAK??
Za tydzień ja też wybieram się nad nasze morze i przeraża mnie takie plażowanie
Mam nadzieję, że trafię na dobrą pogodę i będę mogła chociaż połazić po plaży ...