Marpy kwiatki i rabatki
- Elizabetka
- Przyjaciel Forum

- Od: 4 lip 2006, o 20:04
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- ElzbietaaG
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 16 sie 2008, o 14:57
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- marpa

- Od: 2 sty 2009, o 13:13
Evluk - inna nazwa złotlinu to kerria japonica - ten mój jest odm.Pleniflora - pełny. Osobiście
go nie lubię i przesadziłam go obok do syna do przed ogródka .Wycinałam suche pędy i skubany dał mi po oczach!Zakłuł mi oko i wylądowałam na pogotowiu!Od tej pory nic przy nim nie robię a on i tak kwitnie obficie.A tak w ogóle to jest ładny krzew....ozdobny..ładnie się prezentuje.Ma ładny pokrój.
Elu - to jest zaledwie część mojej kolekcji hostowej - liczyłam ostatnio te ,które się pokazały i było ich ok.80
w tym kilka mam w 2 egz.Ale gdzie mi tam do forumowych tuzów!!!
Dzięki za odwiedziny!
Pozdrawiam Was serdecznie!

go nie lubię i przesadziłam go obok do syna do przed ogródka .Wycinałam suche pędy i skubany dał mi po oczach!Zakłuł mi oko i wylądowałam na pogotowiu!Od tej pory nic przy nim nie robię a on i tak kwitnie obficie.A tak w ogóle to jest ładny krzew....ozdobny..ładnie się prezentuje.Ma ładny pokrój.
Elu - to jest zaledwie część mojej kolekcji hostowej - liczyłam ostatnio te ,które się pokazały i było ich ok.80
Dzięki za odwiedziny!
Pozdrawiam Was serdecznie!
- Ellaa

- Od: 6 lip 2008, o 23:59
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
No, no, no.... aż 80 , musisz miec sporo miejsca i jeszcze chcesz dokupic kolejnemarpa pisze: to jest zaledwie część mojej kolekcji hostowej - liczyłam ostatnio te ,które się pokazały i było ich ok.80w tym kilka mam w 2 egz.
Tak to już jest z tym 'hostowym zarazkiem', jak się go raz załapie pozbyc się nie sposób
Może Maryniu pokażesz nam kiedyś wszystkie swoje odmiany host, to by dopiero była uczta dla oczu
- marpa

- Od: 2 sty 2009, o 13:13
Elu w tym sezonie hosty we wszystkich ogrodach będą!Zakupy trwały aż huczało na forum!
Ciężko będzie się "przebić" ;:22
.A u mnie żadnych rarytasów nie ma!!Ale to co mam to oczywiście zechcę pokazać.A zakupy..pewnie jeszcze coś kupię w tym sezonie na razie te które przyjechały z Karpacza na balkonie rosną - a to same olbrzymki będą...Ale mam po drodze niedaleko domu punkt sprzedaży a tam doniczki pełne host różnistych ,przepięknie rozrośniętych tylko bezimiennych.!!!Ale mam i taką szkółkę w pobliżu gdzie są w niewielkich ilościach ale nazwane.Tam też czasem coś kupię a ponadto na rynku też nie przejdę obojętnie koło host chociaż często bywa tak ,że po przyniesieniu -na działkę okazuje się,że tę już mam
....

MIŁEGO DNIA!
Ciężko będzie się "przebić" ;:22

MIŁEGO DNIA!

- Ellaa

- Od: 6 lip 2008, o 23:59
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
To znaczy, że 'zarazek hostowy' zapodał się wszystkim....tylko się cieszyc....będzie co oglądac i na co się wymieniac....marpa pisze: Elu w tym sezonie hosty we wszystkich ogrodach będą! Zakupy trwały aż huczało na forum!
Maryniu nie ma się czym martwic, przecież tu nie chodzi o konkurencję, ale o naszą miłośc do roślinmarpa pisze:Ciężko będzie się "przebić" ;:22.A u mnie żadnych rarytasów nie ma!!Ale to co mam to oczywiście zechcę pokazać.
Każda roślina, nawet ta pospolita, jeśli jest zadbana i rośnie zdrowo, budzi podziw i uznanie dla ogrodnika
Ja bardzo chętnie zobaczę Twoje wszystkie hosty
- ElzbietaaG

- Od: 16 sie 2008, o 14:57
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.