Moje różne zakątki.... cz.2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Re: Moje różne zakątki.... cz.2

Post »

Aniu takich liliowych maków to nie mam :lol: śliczne są! Kolejny rok dochodzę do wniosku że lepiej siać na wiosnę niż czekać na samosiew. Te siane są dorodniejsze ;:215 Ładny kolor petunii w koszyku ;:333
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

Kochani dziękuję za odwiedziny. Mam problem z Internetem. :roll:
Teraz wyśle zdjęcia może się uda. Potem odpisze i podglądam do was. ;:196
Kwitną lilie ;:138
Obrazek
Obrazek
Obrazek
kropelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 kwie 2008, o 13:05
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Aniu, lilie cudne! I dzielżan już kwitnie :)
U mnie zaczyna dzielżan, ale lilii w tym roku będę mieć bardzo mało. Ta najładniejsza, od lat niezawodna kępa różowych lilii w tym roku ma same listki, marne na jakieś 30 cm (a zawsze miały sporo ponad metr). Nie wiem co im zaszkodziło! Inne lilie przemarzły i zwinęły łodygi, a potem już nie odbiły :(
Coś tam zakwitnie, ale nie tyle ile się spodziewałam...
w domu i w ogrodzie, cz.2, cz.3, cz.4
pozdrawiam serdecznie, Mariola
Awatar użytkownika
apus
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 kwie 2007, o 21:57

Post »

Aniu jak pięknie lilie u Ciebie kwitną! ;:167
Pozdrawiam, Basia.
viewtopic.php?f=2&t=117468
clem3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lip 2014, o 15:28

Post »

U mnie liliowce dopiero się zapowiadają, ale to nic - poczekam :lol: Piękny spektakl różany ;:215 A ta kompozycja z koszem jaka śliczna ;:oj I maki cudne, i powojniki... no nie da się wszystkiego nie pochwalić ;:173
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Mam ruter w naprawie. Przez telefon internet ledwo chodzi.
Także nie mogę zajrzeć do was bo więcej się wkurzam jak się strona otwiera.
Dorzucę tylko zdjęcia.
Może się uda :roll:

Obrazek
Tom tom
Obrazek
Leander
Obrazek
LO
Obrazek
Charlotte
Obrazek
RU
Obrazek
Obrazek
NN
Obrazek
Obrazek

Obrazek
NN- piękna zmieniająca kolory w rozkwicie ;:167
Obrazek
F
Obrazek
Obrazek

jaśmin pełny, później kwitnie niż ten zwykły
Obrazek
kropelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 kwie 2008, o 13:05

Post »

Aniu, cudne kwitnienia! Gdzie nie zajrzę, królują róże!!!
w domu i w ogrodzie, cz.2, cz.3, cz.4
pozdrawiam serdecznie, Mariola
Awatar użytkownika
Ann_85
1000p
1000p
Od: 26 mar 2010, o 14:00
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Żółta NN-ka w kroplach pięknie wygląda ;:173 Jestes zadowolona ze swojej Charlotte? Moja ma jeden kwiat i póki co nie widzę dalszych... Ale musze sie przyznać, że obłamałam jej wężem ogrodowym jeden z dwóch głównych pędów (takze był z pąkiem) :oops: ;:145 No i stanęła w miejscu z tym jednym kwiatem...
Awatar użytkownika
Aguss85
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 lut 2016, o 18:34

Post »

Cudne lilie i dzieżlan też pasuje do zestawienia ;:138 Współczuję problemów z internetem, mnie też to ostatnio dotyka, internet ciurka zamiast śmigać ale z moją radiówką nie mam za bardzo wyboru, jak tylko czekać, czy może w końcu dostawca to naprawi ;:131 W pochmurne dni wolę nawet nie zaczynać pisać postów, bo i tak nie udaje się na raz ich wysłać ;:185
"Przymierzyłam szczęście. Pasuje mi, będę nosić."
Zapraszam do mojego ogrodu Warzywnik we fiolecie
Agnieszka
Awatar użytkownika
karolacha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 cze 2014, o 15:56

Post »

Aniu, zapraszam do oglądania mojego ogrodu u MAI W OGRODZIE NA hgtv w niedzielę , lub potem w necie, lub za tydzień w tvn :wit
Moje Arboretum
Część 8 - zapraszam Karolina
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16

Post »

Róże to róże, Aniu. ;:108 Wiadomo: królowe ogrodów. :tan
Twoje są piękne. ;:333 Wszystkie. ;:215
Jednak u Ciebie są też inne piękne kwiatki, np.. maki - śliczniutkie. ;:63 No i lilie, dzielżany... Wszystkie kwiatki ;:215 ;:303 ;:215
Awatar użytkownika
Blueberry
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 kwie 2013, o 22:34
Kontakt:

Post »

Aniu nadrabiam zaległości u Ciebie :oops: jak pięknie ;:138 jak internet nie chodzi, to więcej czasu masz na oglądanie tych cudów na żywo :wink: A tak na poważnie, oby jak najszybciej ruter naprawili ;:168
?Nadzieja to jest kwiat, który zakwita i rośnie gdy inni go podlewają.? Charles Martin
Truskawkowa działka cz.3 Zielona ferajna cz.4
Pozdrawiam, Natalia
Awatar użytkownika
Pulpa222
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 kwie 2010, o 08:45

Post »

Aniu, widzę, że lilie już u Ciebie kwitną, ale, jak sama piszesz, działka jest słoneczna. U mnie słońce na przydział, więc wszystkie jeszcze w pąkach.
Robisz świetne zdjęcia i jest co oglądać. Róż masz sporo, ale powojniki biją wszystko na głowę. Mają tak dużo kwiatów, że nie mogę się nadziwić ;:63 . Cóż, ja od lat je sadzę, ale kwitną jako tako ;:224 . Jeszcze te viticella, jak się rozrosną, to wiosną jest pięknie, ale wielkokwiatowe - nędza. Pewnie za kwaśna ziemia ;:174 .
Życzę Ci na urlopie wspaniałej pogody ;:196 .
Pozdrawiam Ania
"Niebezpiecznie jest mieć rację w sprawach, w których ustanowione władze się mylą." Voltaire
Ogród "po 30-tce" Cz.I, Część II , Część III aktualna,Tillandsie są ? dla leniwych
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Aniu Tom tom to róża? bo gdzieś widziałam takie piwonie ;:oj Jak wszystko nadrabia zimną i późna wiosnę.
Szkoda, że róże tak szybko przekwitają, bo teraz na odmianę upały i deszcz ...i to dość intensywny :wink:
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Kochani ,Witajcie !! Dziękuję za odwiedziny wpisy ;:196
.Ruter dalej mam w serwisie.Tylko internet z telefonu.
Tak to już jest ,że jakieś pracę się przesuwają.U ciebie o 2 miesiące.U mnie tez nie wiadomo na ile.Mąz kładł płytki na tarasie.Deszcz szybko do domu, przewrócił się. rozciął głęboko nogę.Zszywana, ledwo chodzi, pracę odłożone.
Syn o kulach jeszcze chodzi, dopiero zdjęty gips, na nogę jeszcze nie może stawać.Teraz mąż na nogę nie może stawać.Chodzi o kulach mam dwóch do obsługi itp.:P
Ale pozytywna rzecz ,że o 3 w nocy córcię z lotniska obesraliśmy i już jest w domu.Po 2 latach migracji.Wróciła do Polski i idzie na wymarzone studia, jak się dostanie.Listy w lipcu..Ale i tak w końcu będę widziała ją więcej anie tylko 2 razy w roku na 2 dni :roll:
Upały, grzeje...Ale i deszcze wczoraj trochę były .I dzisiaj trochę.Ale dobrze od podlewania jestem zwolniona.

ewelkacha88-Ewelinko Uwielbiam wszelkiego rodzaju kwiecia i kolorki.
Owszem są grupy roślin, które bardziej lubię.Ja róże, hosty, clematisy, hortensje ...liliowce....
Dziękuję, My też bardzo lubimy i ten swój domek drewniany na Dębowym i tutaj ten klimat, Dalej od miasta.
Urlop pełen wrażeń ..Jak to życie. ;:173
Dorotko350 Dziękuję ;:196 Clematisy też bardzo lubię dokupuję co roku jakiś.I dosadzam w różne miejsca.
Nie dziwię się,że dokupiłaś Chippendale..To przepiękna róża.Ja też ją uwielbiam ;:167
Chciałabym dokupić ze 2 okrywowe rżę na jesień.Takie co kwitłby cały czas prawie .
Fionka wymizana.Zawłaszcza wieczorami.Codziennie coś z łowów przynosi .Pobawi się i zostawia na tarasie. :roll:
a_nie-Alu . Maska-Marysiu Te maczki kwitną z tydzień może dłużej,zależy jakie są czy mniejsze , czy większe z kilkoma kwiatkami.Te fioletowe , nawet nie wiedziałam,że takie są siałam je późno, znalazłam nasiona.A one były z ubiegłego roku.
Już nawet nie pamiętam ,ale od kogoś dostałam troszkę i są.Nie wiem, czy na drugi rok się wysieją.Ale muszę zebrać trochę nasion z nich wszystkich. ;:108
Petunia w koszyku dobrze rośnie, może dlatego,że ma większą doniczkę :?
apus-Basiu;kropelka-Mariolu; Aguss85-Aguś Lilie to i ja i mój mąż bardzo uwielbiamy.Co roku jakieś dokupuję i dosadzam.
Te białe św.Józefa to zamierzam przesadzić bliżej tarasu, bo zapach od nich rozchodzi się na 1, 5 m wokół.Tak muszę iść dalej aby je czuć.A tak będą na tarasie już zapach czułabym częściej :D
To ni dzielżan to Z galiardia. :)
Mariolu szkoda,że twoje lilie ,chyba nie wszystkie ?? Coż marnie rośną . :roll:
Dalej problem z netem mam.Cóż złośliwość, akurat na czas urlopu.Ale i widzisz i noga męża. także przygód nie brakuje.I czasu na nudę.
clem3-Małgosiu U mnie też liliowce dopiero zaczynają.A będzie ich sporo.Fajnie.Następna grupa roślin, które kocham ;:167
Róże są piękne.Choć nie wszystkie zbudowały ładne krzaczki.Tak samo z clemkami.Nie wszystkie bujnie rosną :)
Ann_85-Aniu Moja Charlotte wcale nie za duża urosła.Kwiatowych łodyżek mam 3.Czyli bardzo skromne dawkowanie kwiatowe.Mogłoby być lepiej .
Oj szkoda,że ci się obłamała.Ja jak plewiłam z różance, tak D,,ą złamałam 2 pędy z innych róż.Sama na siebie byłam zła.
karolacha-Karolinko Chyba nie przegapiłam tego twojego odcinka Mai w ogrodzie ??
A jak coś to w tą niedzielę obejrzę, tak ?? Z przyjemnością zobaczę .Dzięki.
plocczanka-Lucynko Dziękuję.Nie z wszystkich róż jestem zadowolona.Dużo w tym roku nie zbudowało ładnego krzaczka.Nie wiem czemu.A przez to będą miały mniej kwiatów.Ale i te, które są to i tak cieszą ;:167
Tak, inne kwiatki, to jha też bardzo lubię.Cóż tak już mam ;:113

Maczki też są piękne :D
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Blueberry-Natalio Oj, ja też mam zaległości w waszych ogrodach przez te fakty życiowe i szwankujący internet.
Niestety ruter jeszcze w serwisie.Dziś trochę korzystam z internetu z telefonu.A raczej z tego limitu.
Pulpa222-Aniu O tak działkę mam w bardzo słonecznym miejscu..Ale lilie mam posadzone w różnych miejscach.Te na słońcu bardzie są już rozwinięte.Ale i pod drzewkami też mam.I między innymi roślinami.Będzie zaraz całkiem liliowo. ;:167
Dziękuję za miłe słowa. co do moich roślin i mojej fotografii. Odkryłam,że to też lubię .
Powojniki nie wszystkie są takie bujne.Są , które kwitną tylko paroma kwiatkami.cóż, łudzę się,że może za rok, czy dwa też zbudują ładniejsze snopy jako rośliny.Zobaczymy :roll:
Maska-Marysiu Tom Tom to róża.Ale wcale nie jestem z niej zadowolona.Chyba na jesienią ją gdzieś przesadzę.A tam dam jakieś okrywowe.Tylko jeszcze nie wiem jakie.
Oj tak, upały i deszcze trochę im w pięknie przeszkadzają .Ale cóż zrobić, taka to letnia pora. :)

Hortensja Dębowa pięknieje i cieszy :tan
Obrazek
Obrazek
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”