Moje różne zakątki.... cz.2
- Maska
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Re: Moje różne zakątki.... cz.2
Aniu takich liliowych maków to nie mam
śliczne są! Kolejny rok dochodzę do wniosku że lepiej siać na wiosnę niż czekać na samosiew. Te siane są dorodniejsze
Ładny kolor petunii w koszyku 
- anabuko1

- Od: 16 sty 2013, o 17:19
-
kropelka

- Od: 30 kwie 2008, o 13:05
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Aniu, lilie cudne! I dzielżan już kwitnie 
U mnie zaczyna dzielżan, ale lilii w tym roku będę mieć bardzo mało. Ta najładniejsza, od lat niezawodna kępa różowych lilii w tym roku ma same listki, marne na jakieś 30 cm (a zawsze miały sporo ponad metr). Nie wiem co im zaszkodziło! Inne lilie przemarzły i zwinęły łodygi, a potem już nie odbiły
Coś tam zakwitnie, ale nie tyle ile się spodziewałam...
U mnie zaczyna dzielżan, ale lilii w tym roku będę mieć bardzo mało. Ta najładniejsza, od lat niezawodna kępa różowych lilii w tym roku ma same listki, marne na jakieś 30 cm (a zawsze miały sporo ponad metr). Nie wiem co im zaszkodziło! Inne lilie przemarzły i zwinęły łodygi, a potem już nie odbiły
Coś tam zakwitnie, ale nie tyle ile się spodziewałam...
- apus

- Od: 26 kwie 2007, o 21:57
Aniu jak pięknie lilie u Ciebie kwitną! 
Pozdrawiam, Basia.
viewtopic.php?f=2&t=117468
viewtopic.php?f=2&t=117468
-
clem3

- Od: 8 lip 2014, o 15:28
U mnie liliowce dopiero się zapowiadają, ale to nic - poczekam
Piękny spektakl różany
A ta kompozycja z koszem jaka śliczna
I maki cudne, i powojniki... no nie da się wszystkiego nie pochwalić 
Pozdrawiam Małgosia poprzednie wątki - Nasze 1500 m2; Wyznania kwiatoholiczki ;)
Własnymi łapkami
Nadwyżki ogrodowe
Własnymi łapkami
Nadwyżki ogrodowe
- anabuko1

-
kropelka

- Od: 30 kwie 2008, o 13:05
Aniu, cudne kwitnienia! Gdzie nie zajrzę, królują róże!!!
- Ann_85
- 1000p

- Od: 26 mar 2010, o 14:00
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Żółta NN-ka w kroplach pięknie wygląda
Jestes zadowolona ze swojej Charlotte? Moja ma jeden kwiat i póki co nie widzę dalszych... Ale musze sie przyznać, że obłamałam jej wężem ogrodowym jeden z dwóch głównych pędów (takze był z pąkiem)
No i stanęła w miejscu z tym jednym kwiatem...
- Aguss85

- Od: 21 lut 2016, o 18:34
Cudne lilie i dzieżlan też pasuje do zestawienia
Współczuję problemów z internetem, mnie też to ostatnio dotyka, internet ciurka zamiast śmigać ale z moją radiówką nie mam za bardzo wyboru, jak tylko czekać, czy może w końcu dostawca to naprawi
W pochmurne dni wolę nawet nie zaczynać pisać postów, bo i tak nie udaje się na raz ich wysłać 
"Przymierzyłam szczęście. Pasuje mi, będę nosić."
Zapraszam do mojego ogrodu Warzywnik we fiolecie
Agnieszka
Zapraszam do mojego ogrodu Warzywnik we fiolecie
Agnieszka
- karolacha

- Od: 1 cze 2014, o 15:56
Aniu, zapraszam do oglądania mojego ogrodu u MAI W OGRODZIE NA hgtv w niedzielę , lub potem w necie, lub za tydzień w tvn 
-
plocczanka
- Przyjaciel Forum - Ś.P.

- Od: 31 lip 2014, o 21:16
Róże to róże, Aniu.
Wiadomo: królowe ogrodów.
Twoje są piękne.
Wszystkie.
Jednak u Ciebie są też inne piękne kwiatki, np.. maki - śliczniutkie.
No i lilie, dzielżany... Wszystkie kwiatki

Twoje są piękne.
Jednak u Ciebie są też inne piękne kwiatki, np.. maki - śliczniutkie.
- Blueberry

- Od: 7 kwie 2013, o 22:34
- Kontakt:
Aniu nadrabiam zaległości u Ciebie
jak pięknie
jak internet nie chodzi, to więcej czasu masz na oglądanie tych cudów na żywo
A tak na poważnie, oby jak najszybciej ruter naprawili 
?Nadzieja to jest kwiat, który zakwita i rośnie gdy inni go podlewają.? Charles Martin
Truskawkowa działka cz.3 Zielona ferajna cz.4
Pozdrawiam, Natalia
Truskawkowa działka cz.3 Zielona ferajna cz.4
Pozdrawiam, Natalia
- Pulpa222

- Od: 21 kwie 2010, o 08:45
Aniu, widzę, że lilie już u Ciebie kwitną, ale, jak sama piszesz, działka jest słoneczna. U mnie słońce na przydział, więc wszystkie jeszcze w pąkach.
Robisz świetne zdjęcia i jest co oglądać. Róż masz sporo, ale powojniki biją wszystko na głowę. Mają tak dużo kwiatów, że nie mogę się nadziwić
. Cóż, ja od lat je sadzę, ale kwitną jako tako
. Jeszcze te viticella, jak się rozrosną, to wiosną jest pięknie, ale wielkokwiatowe - nędza. Pewnie za kwaśna ziemia
.
Życzę Ci na urlopie wspaniałej pogody
.
Robisz świetne zdjęcia i jest co oglądać. Róż masz sporo, ale powojniki biją wszystko na głowę. Mają tak dużo kwiatów, że nie mogę się nadziwić
Życzę Ci na urlopie wspaniałej pogody
Pozdrawiam Ania
"Niebezpiecznie jest mieć rację w sprawach, w których ustanowione władze się mylą." Voltaire
Ogród "po 30-tce" Cz.I, Część II , Część III aktualna,Tillandsie są ? dla leniwych
"Niebezpiecznie jest mieć rację w sprawach, w których ustanowione władze się mylą." Voltaire
Ogród "po 30-tce" Cz.I, Część II , Część III aktualna,Tillandsie są ? dla leniwych
- Maska

- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
Aniu Tom tom to róża? bo gdzieś widziałam takie piwonie
Jak wszystko nadrabia zimną i późna wiosnę.
Szkoda, że róże tak szybko przekwitają, bo teraz na odmianę upały i deszcz ...i to dość intensywny
Szkoda, że róże tak szybko przekwitają, bo teraz na odmianę upały i deszcz ...i to dość intensywny
- anabuko1

Kochani ,Witajcie !! Dziękuję za odwiedziny wpisy
.Ruter dalej mam w serwisie.Tylko internet z telefonu.
Tak to już jest ,że jakieś pracę się przesuwają.U ciebie o 2 miesiące.U mnie tez nie wiadomo na ile.Mąz kładł płytki na tarasie.Deszcz szybko do domu, przewrócił się. rozciął głęboko nogę.Zszywana, ledwo chodzi, pracę odłożone.
Syn o kulach jeszcze chodzi, dopiero zdjęty gips, na nogę jeszcze nie może stawać.Teraz mąż na nogę nie może stawać.Chodzi o kulach mam dwóch do obsługi itp.:P
Ale pozytywna rzecz ,że o 3 w nocy córcię z lotniska obesraliśmy i już jest w domu.Po 2 latach migracji.Wróciła do Polski i idzie na wymarzone studia, jak się dostanie.Listy w lipcu..Ale i tak w końcu będę widziała ją więcej anie tylko 2 razy w roku na 2 dni
Upały, grzeje...Ale i deszcze wczoraj trochę były .I dzisiaj trochę.Ale dobrze od podlewania jestem zwolniona.
ewelkacha88-Ewelinko Uwielbiam wszelkiego rodzaju kwiecia i kolorki.
Owszem są grupy roślin, które bardziej lubię.Ja róże, hosty, clematisy, hortensje ...liliowce....
Dziękuję, My też bardzo lubimy i ten swój domek drewniany na Dębowym i tutaj ten klimat, Dalej od miasta.
Urlop pełen wrażeń ..Jak to życie.
Dorotko350 Dziękuję
Clematisy też bardzo lubię dokupuję co roku jakiś.I dosadzam w różne miejsca.
Nie dziwię się,że dokupiłaś Chippendale..To przepiękna róża.Ja też ją uwielbiam
Chciałabym dokupić ze 2 okrywowe rżę na jesień.Takie co kwitłby cały czas prawie .
Fionka wymizana.Zawłaszcza wieczorami.Codziennie coś z łowów przynosi .Pobawi się i zostawia na tarasie.
a_nie-Alu . Maska-Marysiu Te maczki kwitną z tydzień może dłużej,zależy jakie są czy mniejsze , czy większe z kilkoma kwiatkami.Te fioletowe , nawet nie wiedziałam,że takie są siałam je późno, znalazłam nasiona.A one były z ubiegłego roku.
Już nawet nie pamiętam ,ale od kogoś dostałam troszkę i są.Nie wiem, czy na drugi rok się wysieją.Ale muszę zebrać trochę nasion z nich wszystkich.
Petunia w koszyku dobrze rośnie, może dlatego,że ma większą doniczkę
apus-Basiu;kropelka-Mariolu; Aguss85-Aguś Lilie to i ja i mój mąż bardzo uwielbiamy.Co roku jakieś dokupuję i dosadzam.
Te białe św.Józefa to zamierzam przesadzić bliżej tarasu, bo zapach od nich rozchodzi się na 1, 5 m wokół.Tak muszę iść dalej aby je czuć.A tak będą na tarasie już zapach czułabym częściej
To ni dzielżan to Z galiardia.
Mariolu szkoda,że twoje lilie ,chyba nie wszystkie ?? Coż marnie rośną .
Dalej problem z netem mam.Cóż złośliwość, akurat na czas urlopu.Ale i widzisz i noga męża. także przygód nie brakuje.I czasu na nudę.
clem3-Małgosiu U mnie też liliowce dopiero zaczynają.A będzie ich sporo.Fajnie.Następna grupa roślin, które kocham
Róże są piękne.Choć nie wszystkie zbudowały ładne krzaczki.Tak samo z clemkami.Nie wszystkie bujnie rosną
Ann_85-Aniu Moja Charlotte wcale nie za duża urosła.Kwiatowych łodyżek mam 3.Czyli bardzo skromne dawkowanie kwiatowe.Mogłoby być lepiej .
Oj szkoda,że ci się obłamała.Ja jak plewiłam z różance, tak D,,ą złamałam 2 pędy z innych róż.Sama na siebie byłam zła.
karolacha-Karolinko Chyba nie przegapiłam tego twojego odcinka Mai w ogrodzie ??
A jak coś to w tą niedzielę obejrzę, tak ?? Z przyjemnością zobaczę .Dzięki.
plocczanka-Lucynko Dziękuję.Nie z wszystkich róż jestem zadowolona.Dużo w tym roku nie zbudowało ładnego krzaczka.Nie wiem czemu.A przez to będą miały mniej kwiatów.Ale i te, które są to i tak cieszą
Tak, inne kwiatki, to jha też bardzo lubię.Cóż tak już mam
Maczki też są piękne

Blueberry-Natalio Oj, ja też mam zaległości w waszych ogrodach przez te fakty życiowe i szwankujący internet.
Niestety ruter jeszcze w serwisie.Dziś trochę korzystam z internetu z telefonu.A raczej z tego limitu.
Pulpa222-Aniu O tak działkę mam w bardzo słonecznym miejscu..Ale lilie mam posadzone w różnych miejscach.Te na słońcu bardzie są już rozwinięte.Ale i pod drzewkami też mam.I między innymi roślinami.Będzie zaraz całkiem liliowo.
Dziękuję za miłe słowa. co do moich roślin i mojej fotografii. Odkryłam,że to też lubię .
Powojniki nie wszystkie są takie bujne.Są , które kwitną tylko paroma kwiatkami.cóż, łudzę się,że może za rok, czy dwa też zbudują ładniejsze snopy jako rośliny.Zobaczymy
Maska-Marysiu Tom Tom to róża.Ale wcale nie jestem z niej zadowolona.Chyba na jesienią ją gdzieś przesadzę.A tam dam jakieś okrywowe.Tylko jeszcze nie wiem jakie.
Oj tak, upały i deszcze trochę im w pięknie przeszkadzają .Ale cóż zrobić, taka to letnia pora.
Hortensja Dębowa pięknieje i cieszy

.Ruter dalej mam w serwisie.Tylko internet z telefonu.
Tak to już jest ,że jakieś pracę się przesuwają.U ciebie o 2 miesiące.U mnie tez nie wiadomo na ile.Mąz kładł płytki na tarasie.Deszcz szybko do domu, przewrócił się. rozciął głęboko nogę.Zszywana, ledwo chodzi, pracę odłożone.
Syn o kulach jeszcze chodzi, dopiero zdjęty gips, na nogę jeszcze nie może stawać.Teraz mąż na nogę nie może stawać.Chodzi o kulach mam dwóch do obsługi itp.:P
Ale pozytywna rzecz ,że o 3 w nocy córcię z lotniska obesraliśmy i już jest w domu.Po 2 latach migracji.Wróciła do Polski i idzie na wymarzone studia, jak się dostanie.Listy w lipcu..Ale i tak w końcu będę widziała ją więcej anie tylko 2 razy w roku na 2 dni
Upały, grzeje...Ale i deszcze wczoraj trochę były .I dzisiaj trochę.Ale dobrze od podlewania jestem zwolniona.
ewelkacha88-Ewelinko Uwielbiam wszelkiego rodzaju kwiecia i kolorki.
Owszem są grupy roślin, które bardziej lubię.Ja róże, hosty, clematisy, hortensje ...liliowce....
Dziękuję, My też bardzo lubimy i ten swój domek drewniany na Dębowym i tutaj ten klimat, Dalej od miasta.
Urlop pełen wrażeń ..Jak to życie.
Dorotko350 Dziękuję
Nie dziwię się,że dokupiłaś Chippendale..To przepiękna róża.Ja też ją uwielbiam
Chciałabym dokupić ze 2 okrywowe rżę na jesień.Takie co kwitłby cały czas prawie .
Fionka wymizana.Zawłaszcza wieczorami.Codziennie coś z łowów przynosi .Pobawi się i zostawia na tarasie.
a_nie-Alu . Maska-Marysiu Te maczki kwitną z tydzień może dłużej,zależy jakie są czy mniejsze , czy większe z kilkoma kwiatkami.Te fioletowe , nawet nie wiedziałam,że takie są siałam je późno, znalazłam nasiona.A one były z ubiegłego roku.
Już nawet nie pamiętam ,ale od kogoś dostałam troszkę i są.Nie wiem, czy na drugi rok się wysieją.Ale muszę zebrać trochę nasion z nich wszystkich.
Petunia w koszyku dobrze rośnie, może dlatego,że ma większą doniczkę
apus-Basiu;kropelka-Mariolu; Aguss85-Aguś Lilie to i ja i mój mąż bardzo uwielbiamy.Co roku jakieś dokupuję i dosadzam.
Te białe św.Józefa to zamierzam przesadzić bliżej tarasu, bo zapach od nich rozchodzi się na 1, 5 m wokół.Tak muszę iść dalej aby je czuć.A tak będą na tarasie już zapach czułabym częściej
To ni dzielżan to Z galiardia.
Mariolu szkoda,że twoje lilie ,chyba nie wszystkie ?? Coż marnie rośną .
Dalej problem z netem mam.Cóż złośliwość, akurat na czas urlopu.Ale i widzisz i noga męża. także przygód nie brakuje.I czasu na nudę.
clem3-Małgosiu U mnie też liliowce dopiero zaczynają.A będzie ich sporo.Fajnie.Następna grupa roślin, które kocham
Róże są piękne.Choć nie wszystkie zbudowały ładne krzaczki.Tak samo z clemkami.Nie wszystkie bujnie rosną
Ann_85-Aniu Moja Charlotte wcale nie za duża urosła.Kwiatowych łodyżek mam 3.Czyli bardzo skromne dawkowanie kwiatowe.Mogłoby być lepiej .
Oj szkoda,że ci się obłamała.Ja jak plewiłam z różance, tak D,,ą złamałam 2 pędy z innych róż.Sama na siebie byłam zła.
karolacha-Karolinko Chyba nie przegapiłam tego twojego odcinka Mai w ogrodzie ??
A jak coś to w tą niedzielę obejrzę, tak ?? Z przyjemnością zobaczę .Dzięki.
plocczanka-Lucynko Dziękuję.Nie z wszystkich róż jestem zadowolona.Dużo w tym roku nie zbudowało ładnego krzaczka.Nie wiem czemu.A przez to będą miały mniej kwiatów.Ale i te, które są to i tak cieszą
Tak, inne kwiatki, to jha też bardzo lubię.Cóż tak już mam
Maczki też są piękne

Blueberry-Natalio Oj, ja też mam zaległości w waszych ogrodach przez te fakty życiowe i szwankujący internet.
Niestety ruter jeszcze w serwisie.Dziś trochę korzystam z internetu z telefonu.A raczej z tego limitu.
Pulpa222-Aniu O tak działkę mam w bardzo słonecznym miejscu..Ale lilie mam posadzone w różnych miejscach.Te na słońcu bardzie są już rozwinięte.Ale i pod drzewkami też mam.I między innymi roślinami.Będzie zaraz całkiem liliowo.
Dziękuję za miłe słowa. co do moich roślin i mojej fotografii. Odkryłam,że to też lubię .
Powojniki nie wszystkie są takie bujne.Są , które kwitną tylko paroma kwiatkami.cóż, łudzę się,że może za rok, czy dwa też zbudują ładniejsze snopy jako rośliny.Zobaczymy
Maska-Marysiu Tom Tom to róża.Ale wcale nie jestem z niej zadowolona.Chyba na jesienią ją gdzieś przesadzę.A tam dam jakieś okrywowe.Tylko jeszcze nie wiem jakie.
Oj tak, upały i deszcze trochę im w pięknie przeszkadzają .Ale cóż zrobić, taka to letnia pora.
Hortensja Dębowa pięknieje i cieszy