Storczykowe szaleństwo w wydaniu Edyty ;)

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
andzia0801
200p
200p
Od: 10 sty 2011, o 23:23
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Storczykowe szaleństwo w wydaniu Edyty ;)

Post »

Biedne rybki :(
Ale za to jest miejsce ;)

Powodzenia życzę i proszę o więcej zdjęć :)
Pozdrawiam
mój wątek "wazonowce w keramzycie": http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=40124" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
Zuza_i_Tygrysek
200p
200p
Od: 21 paź 2011, o 09:35
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Andziu widzę, że mnie rozumiesz. Mną też targaja sprzeczne uczucia.... wmawiam sobie, że wreszcie była motywacja, żeby zrobić przemeblowanie i posprzątać w akwarium. Teraz ma już nowe miejsce, gdzie można co dzień je podziwiać. Jutro idę po żwirek i za jakiś czas po nowych lokatorów.

Wandziu reling pochodzi chyba z allegro. Są matowe i błyszczące. Przyprawniki też. Mamy w Lublinie taki duży sklep z takimi rzeczami, ale wtedy o tym nie wiedziałam.

Judi - z czasem Twój M sam będzie Cie wysyłał n abuszowanie po przecenach, jak będzie chciał mieć spokój w domu :wink:

Wracając do moich storczyków to muszę się pochwalić, że po raz pierwszy doczekałam się pędzików wychodzących z oczek. Wiem, że dla niektórych to codzienność, ale mi do tej pory usychały pędy kwiatowe. A teraz na moim rozczapirzonym wielkoludzie powstaje nie jedna a 5 nowych gałązek :heja 4 z nich już dają się sfotografować. Jedna jest jeszcze nieśmiała i chowa się 'w oczku'. Mam nadzieję, że pozostałe oczka też kryją takie niespodziewanki :tan

Obrazek Obrazek Obrazek
Pozdrawiam Edyta :)
Zapraszam do obejrzenia mojej storczykowej kolekcji
Storczykowe szaleństwo w wydaniu Edyty :)
Awatar użytkownika
vito157
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 sie 2009, o 19:20
Kontakt:

Post »

wanda_23 pisze:Edytko - cudo :!: Jak już się w końcu przeprowadzę, to zamierzam sobie zrobić prezent na nowy dom w postaci właśnie takiego storczyka :)

P.S. Strasznie mi się podobają zdjęcia na tle kuchni, bardzo fajny pałąk z przyprawami - powiesz gdzie kupiłaś :?:
No widzisz? Ktoś to jednak docenił.... ;:224
Awatar użytkownika
Zuza_i_Tygrysek
200p
200p

Post »

vito157 pisze:
wanda_23 pisze:Edytko - cudo :!: Jak już się w końcu przeprowadzę, to zamierzam sobie zrobić prezent na nowy dom w postaci właśnie takiego storczyka :)

P.S. Strasznie mi się podobają zdjęcia na tle kuchni, bardzo fajny pałąk z przyprawami - powiesz gdzie kupiłaś :?:
No widzisz? Ktoś to jednak docenił.... ;:224
No właśnie :) PS nie mów nic na temat jakości zdjęć - były robione komórką bo aparat wciąż cierpi na brak baterii :)
Awatar użytkownika
andzia0801
200p
200p
Od: 10 sty 2011, o 23:23

Post »

Mnie też zawsze cieszy przedłużanie pędu z oczka, pęd robi się gęsty ;)

Ja kiedyś u swoich zastosowałam zaczytaną gdzieś na necie metodę "budzenia" oczek. Trzeba delikatnie oderwać tę łuskę na oczku i to ma pomóc w pokazaniu się pędu. U mnie zadziałało u części storczyków od razu, ale część oczek obudziła się po dopiero roku od oderwania łuski :D
mój wątek "wazonowce w keramzycie": http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=40124" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
vito157
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Pisałem to już na moim wątku (tutaj: http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=48232): zrywałem łuskę na oczku i smarowałem mieszaniną wazeliny z ukorzeniaczem. I też działało.
Awatar użytkownika
Judi
200p
200p
Od: 7 cze 2011, o 23:36

Post »

Gratuluję Ci bocznych pędzików ;:138 mi zdarzyło się, to tylko jeden raz na miniaturce ;:96 A teraz czekam jak na igłach, bo widzę u dwóch innych storczyków, że coś wyszło i stoi sobie w miejscu ;:120
Moje storczyki - http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 29&t=47876" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
nina1611
500p
500p
Od: 27 mar 2011, o 13:11
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

gratuluję bocznych pędów :) ;:138
Pozdrawiam Małgorzatka :)
Niektóre z moich storczyków ...
Awatar użytkownika
Mireczek1965
200p
200p
Od: 3 sie 2011, o 12:06

Post »

Kurcze z Tobą Edytka to strach zadrzeć, ledwie pomyślałaś o zamianie akwarium na storczyki, a tu apokalipsa. :;230 Może posiadasz wrodzone zdolności paranormalne, lepiej być Twoim przyjacielem niż wrogiem.
Kolekcja piękna, zazdroszczę nowych przyrostów. ;:167
Awatar użytkownika
Judi
200p
200p
Od: 7 cze 2011, o 23:36

Post »

Mówisz, że jak zacznę mu bardziej suszyć głowę na temat nowych storczyków, to dostanę bezwarunkową zgodę na częste nabywanie nowych ;:88 :;230
Moje storczyki - http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 29&t=47876" onclick="window.open(this.href);return false;
natalkastl
100p
100p
Od: 24 paź 2011, o 13:48

Post »

Boczne pędziki super gratulacje oby nie długo zakwitły-czekam z niecierpliwością :)
Nowy Falek zakupiony w kwiaciarni cudko:) Też chyba sobie sprawię jakiegoś falka znowu :)
Ja to falki i inne okazy kupuję na allegro(ponieważ mąż nie wie)haha mam taką sytuację,że on ma kwiatków(a tymbardziej storczyków powyżej) choc ostatnio kupił mi słoiczek falków na orchidgarden.pl i się śmiał,że takie małe ciekawe czy przeżyja ze mną :evil: masakra :( ale ja i tak się zbytnio tym nie przejmuję i robię mu na złosc i znowu czekam na falki :D
A co do rybek oj oj nie ładnie ;:14 ale co tam storczyk lepszy do podziwu co tam rybki one tylko pływają i nic więcej :P
Też kiedys miałam i też się pozbyłam :)
Awatar użytkownika
Migotka
500p
500p
Od: 22 mar 2011, o 00:25

Post »

Prześlicznego tego storczyka sobie kupiłaś, nie dziwię się, że nie mogłaś mu się oprzeć, jak się do Ciebie "uśmiechał" z wystawy :wink: A rybki - czyżby samospełniające się proroctwo :?:
Mój zielony kącik - http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 36&t=48108" onclick="window.open(this.href);return false;,
Wymiana/sprzedaż - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=11&t=47934" onclick="window.open(this.href);return false;
- Joanna
Awatar użytkownika
Zuza_i_Tygrysek
200p
200p

Post »

Andziu to może ja spróbuję na tych co się nie chcą ruszyć, hmm? Aczkolwiek jakoś mi się wydaje, że jak coś się ruszyło po pół roku to nie należy tego wiązać z tym zabiegiem. To tak jak wyciągać wnioski, że im więcej strażaków uczestniczy w pożarze, tym większe zniszczenia powodują :;230 Jakoś sceptycznie podchodzę do keiki paste, smarowania koncentratem pomidorowym, odrywania itp... Aczkolwiek jak pomyślę o keikach to może i popróbuję tych wynalazków. Tak bardzo chcę mieć choć 1 keika :tan

Vito z twoim sposobem też już się zaznajomiłam, ale nie wiem czy próbować. A tak w ogóle to gdzie się kupuje wazelinę?

Judi za często tam zaglądasz :) Jak się na coś patrzy co pół godziny to nie widać, ze rośnie :;230 Gdy mnie nie ma w domu 1 dzień to wszystko od razu szybciej rośnie :) Co do męża, to mój mnie w ten sposób próbuje przekupić, jak coś chce. Wysyła mnie na polowanie (nawet mnie dofinansowuje, jak jest bardzo zdesperowany) a sam niby z nudów wymyka się do kolegów i gra na konsoli.

Nino dziękuję za miłe słowa

Mirku ciesz się, że nie myślę o twoim akwarium, bo też by jeszcze coś się stało :lol:

Natalko kupujesz duże storczyki na allegro? W sensie - takie z liśmi i kwitnące, czy bez kwiatów? a może same maluszki? w jakim stanie docieraję?

Migotko cieszę się, że mnie rozumiesz :tan A co do rybek to chyba masz rację...

Ostatecznie nie zrezygnowałam całkiem z mojego akwarium (zwłaszcza, że Mireczek podsunął mi pomysł podlewania storczyków wodą z akwarium) i dziś dostało nowe wyposażenie i dwóch nowych lokatorów w postaci molinezji księżycowych :heja Oczywiście stoi już w innym miejscu.

Oprócz tego całego zamieszania, mój nowy aksamitny fioleciak otworzył pączka i wygląda jeszcze ładniej :) A biały falek już całkowicie rozwinął drugiego kwiatka i szykuje do otwarcia trzeciego. Mam nadzieję, że jutro porobię jakieś zdjątka :)
Awatar użytkownika
vito157
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Zuza_i_Tygrysek pisze:Vito z twoim sposobem też już się zaznajomiłam, ale nie wiem czy próbować. A tak w ogóle to gdzie się kupuje wazelinę?
W każdym sklepie z kosmetykami.
Teraz ciiiiiii..... powiem Ci w sekrecie, że nie miałem w domu czystej wazeliny, więc podebrałem córce wazelinę o zapachu... czekoladowym. Nie kosztowałem - ale pewnie też smakowała jak czekolada. Storczykowi to nie przeszkadzało. Może lubi słodycze?
Awatar użytkownika
Zuza_i_Tygrysek
200p
200p

Post »

vito157 pisze:
Zuza_i_Tygrysek pisze:Vito z twoim sposobem też już się zaznajomiłam, ale nie wiem czy próbować. A tak w ogóle to gdzie się kupuje wazelinę?
W każdym sklepie z kosmetykami.
Teraz ciiiiiii..... powiem Ci w sekrecie, że nie miałem w domu czystej wazeliny, więc podebrałem córce wazelinę o zapachu... czekoladowym. Nie kosztowałem - ale pewnie też smakowała jak czekolada. Storczykowi to nie przeszkadzało. Może lubi słodycze?
Dobre :;230 To ja pójdę do Rossmana i kupię karmelową :)
ODPOWIEDZ

Wróć do „Moje storczyki !”