Moja młoda działeczka - aanula cz.2
Witaj Aniu! współczuje Ci strat ogródkowych, Twój ogródek jest jednak tak piękny że na pewno nie straci na uroku (to na pocieszenie) a zdjęć nie ma bo zapominam aparatu zabrać, prace trwają mój M remontuje ubikacje, jest przekopywana prawa strona pod nową trawkę ja staram się robić porządki :troche plewie, sieje obiecuję że niedługo będą zdjęcia pozdrawiam!
a jeżeli chodzi o niecierpki to troche wysiałam część wzeszło, będę musiała popikować... ech jest z tym babranina, a okazuje się że mają być sadzonki już z kwiatkami w LIdlu u nas w czwartek za 10 szt - 12 zł i zastanawiam się czy nie kupić... tylko czy nie za wcześnie?
a jeżeli chodzi o niecierpki to troche wysiałam część wzeszło, będę musiała popikować... ech jest z tym babranina, a okazuje się że mają być sadzonki już z kwiatkami w LIdlu u nas w czwartek za 10 szt - 12 zł i zastanawiam się czy nie kupić... tylko czy nie za wcześnie?
Anulko kurcze ale dużo Ci wymarzło
u mnie poleciały wszystkie 3 Budleje , a były takie piękne , jedna z nich miała już 6- 7 lat , a pozostałe po 2 lata .Podmarzły też róże pnące oprócz Dumy Jadzi , na razie z cięłam do zdrowego oczka i będę czekała pewnie parę lat zanim będę takie piękne jak były
Lilie i hortensję co wieczór zakrywam , ale ja mam ogród pod nosem . Strasznie mi przykro .
Kochanie nie mam pojęcia co z tych sadzonek będzie
pomieszały mi sie nasionka jak je przywiozłam i teraz nie wiem co jak wyglądało .Kochanie moje też bardzo ładnie powschodziły , ja myślę ,że jeszcze trzeba troszeczkę poczekać z wsadzeniem do ziemi . Jak się ociepli to ja swoje wsadzę w grunt
zobaczymy co nam wyrośnie

Lilie i hortensję co wieczór zakrywam , ale ja mam ogród pod nosem . Strasznie mi przykro .
Kochanie nie mam pojęcia co z tych sadzonek będzie

- aanula
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 21 cze 2007, o 10:38
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Guciu, u nas dzisiaj w nocy znowu zapowiadają mrózgucia pisze:Aneczko, aż przykro patrzeć na te zmrożone roślinkiMiejmy nadzieję, że przymrozki już nie wrócą
![]()
Nawozu poszukam dopiero jutro, bo niestety w Castoramie wczoraj go nie dostałam i zaraz dam znać.

W tej chwili na termometrze jest tylko +1

Właśnie wnosiłam doniczki z roślinkami z tarasu i zmarzłam okropnie

Jolu, masz rację, że była

Ciągle miałam nadzieję, że odbije od korzenia

Iwonko, niecierpki są bardzo wrażliwe na niskie temperatury. Zawsze wysadzam je do gruntu dopiero po "zimnej zośce"

A na Twoje zdjęcia to czekam z wielką niecierpliwością

Jadziu, moje Budleje to były jeszcze "małolaty"

Żółta i fioletowa zmarzły całkowicie, a biała może jeszcze przeżyje bo zauważyłam dzisiaj, że odbija od korzenia

Moja Hortensja jeszcze ciągle okryta, bo przez te mrozy boję się ją stracić, a na działkę mam niestety spory kawałek drogi i nie zdążę dojechać w porę ...
Jadziu, a tak wyglądają "Krymskie" maluszki

- aanula
Masz rację JadziuJadzia1 pisze:Kochanie to takie same jak u mnieja swoje rano wystawiam na zewnątrz ale na noc jeszcze chowam .Sama jestem ciekawa co z tego będzie , myślę ,że ładne kwiaty bo jak tyle je wiozłam , to mam nadzieję ,że nie na marne . Swoją drogą to fajnie jest czekać i myśleć co też z tego wyrośnie

To jest bardzo ekscytujące

Coś rośnie i nie wiesz jak to będzie wyglądało

Już się nie mogę doczekać ...

- Katkakotka
- 30p - Uzależniam się...
- Od: 23 mar 2009, o 00:50
- gucia
- Przyjaciel Forum
- Od: 27 wrz 2007, o 18:27
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Aneczko, obleciałam dzisiaj LM i OBI i Chloroza Stop- Floramixu nigdzie nie mają. Jedynie u Tracza znalazłam preparat przeciwko chlorozie Agrecolu, ale niestety nadaje się tylko do domowych, więc nie wzięłam....w składzie podają tylko żelazo, a o magnezie nie wspominają.
Swoim Rh sypnęłam tylko nawóz NPK/10:8:22, a po iglaki dałam magnez, mam nadzieję, że będzie ok :P
Swoim Rh sypnęłam tylko nawóz NPK/10:8:22, a po iglaki dałam magnez, mam nadzieję, że będzie ok :P
Pozdrawiam serdecznie, Bożena
Moje wątki
Moje wątki
- aanula
Dziękuję dziewczyny za słowa otuchy i wsparcie
ale jak to napisała Gabi, nic na to nie poradzimy - matka natura robi za nas "porządki" w naszych ogrodach
Iza, z trzech Budlei tylko jedna odbija od korzenia
dwie chyba padły na amen
Jeszcze poczekam kilka dni i jak nie będzie nic z ziemi wyłazić to je wyrzucę
Guciu, znalazłam dzisiaj ten nawóz
Jak chcesz to Ci kupię i wyślę ...
Anulko, ciepło to u nas na razie jest tylko w dzień, na noc znowu zapowiadają przymrozki
Ciekawe co jutro zastanę na działce ... ile mi wymarzło przez te dwie ostatnie noce
A na pocieszenie po stracie róży juz mam następną
Dostałam od przyjaciół na urodziny
i to nie jedną ale dwie

Dzisiaj wracając z pracy zajechałam do Auchana i też na pocieszenie
poczyniłam drobne zakupy ... takie były drobne, że gotówki mi zabrakło w portfelu

Na koniec swoich wywodów
kilka zdjęć z działki 

I zakwitły ( dopiero
) pierwsze tulipany

Przy płocie znalazłam śliczną niespodziankę

I jeszcze takie coś "rośnie" mi na działce

Jutro znowu jadę na działkę sadzić hortensję na pniu, którą wczoraj dostałam z Allegro i mam kupę sałaty do pikowania ... wysiała mi się sama z ub. roku i mam "gotowce"
Aparat jutro biore ze sobą ... może będą nowości ...

ale jak to napisała Gabi, nic na to nie poradzimy - matka natura robi za nas "porządki" w naszych ogrodach

Iza, z trzech Budlei tylko jedna odbija od korzenia

Jeszcze poczekam kilka dni i jak nie będzie nic z ziemi wyłazić to je wyrzucę

Guciu, znalazłam dzisiaj ten nawóz

Jak chcesz to Ci kupię i wyślę ...
Anulko, ciepło to u nas na razie jest tylko w dzień, na noc znowu zapowiadają przymrozki

A na pocieszenie po stracie róży juz mam następną

Dzisiaj wracając z pracy zajechałam do Auchana i też na pocieszenie

Na koniec swoich wywodów

I zakwitły ( dopiero

Przy płocie znalazłam śliczną niespodziankę

I jeszcze takie coś "rośnie" mi na działce

Jutro znowu jadę na działkę sadzić hortensję na pniu, którą wczoraj dostałam z Allegro i mam kupę sałaty do pikowania ... wysiała mi się sama z ub. roku i mam "gotowce"

Aparat jutro biore ze sobą ... może będą nowości ...
- aanula
Mariolu, u mnie krokusy już przekwitającoma95 pisze:Ty masz jeszcze krokusy![]()
Bardzo je lubię ale już zapomniałam jak wyglądają bo tak szybko przekwitły....

Mój biegun zimna jest cofnięty w czasie o co najmniej dwa tygodnie ...

- AGNESS
- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Witaj Anuś
przepiękne tulipanki, u mnie też dopiero zaczynają kwitnąć, dziś otworzyła się dopiero druga kępa. Z przykrością czytam, że sporo roślinek Ci przemarzło, dobrze, że chociaż jedna budleja odbiła, no i fajnie, że dostałaś piękne rózyczki
to troszkę zmniejszyło żal ze strat 
Muszę powiedzieć, że robisz przepiękne zdjęcia, dosłownie nie mogę się napatrzeć
Rewelacyjnie wygląda ten irysek w żwirku
i Aniu czy znasz nazwę tego skalniaczka na zdjęciu obok prymulki, mam taki ale nie wiem jak się nazywa.Tulipany, żonkile, biała sasaneczka, i wszystkie pozostałe- przepiękne 

Muszę powiedzieć, że robisz przepiękne zdjęcia, dosłownie nie mogę się napatrzeć