Sushi
- Anno
- 500p
- Od: 24 paź 2010, o 20:50
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Kontakt:
Re: Sushi
Mi to nie przeszkadza, takiego w restauracjach serwują - mówię to dla chwiejnozębych 

Only a few find the way, some don't recognize it when they do. Some don't ever want to
Moje storczyki
Mój Garnek
Moje storczyki
Mój Garnek
- Anno
- 500p
- Kontakt:
Zapomniałam zdać relacje z temaka
Kupiłam sobie Ebi no Temaki. W środku były: oczywiście ryż
, krewetki bez ogonków, sałata, ogórki w paseczki i tamago ( kawałki naleśnika). Może czymś zapomniałam? chyba nie. Rożek był z algi zwykłej ( nori). Chrupiąca i smaczna
Pyszniutko było 

Only a few find the way, some don't recognize it when they do. Some don't ever want to
Moje storczyki
Mój Garnek
Moje storczyki
Mój Garnek
- Nalewka
- Przyjaciel Forum
- Od: 30 paź 2006, o 12:42
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Zajrzałam do Moshi, jakie tam są boskie ceny!!! U nas porcja 6 sztuk byle czego to już 20 -40 zł.
Już wiem, że suszarnie w stolicy straszliwie zdzierają kasę, ale skoro taka moda i mają klientów, to pewnie jeszcze trochę to potrwa, zanim zaczną konkurować ceną... W Gdyni jest taniej, a wcale nie gorzej!
Niedawno robiliśmy maki z rybami (trzema różnymi ) i nigiri z krewetkami. Najlepsze były maki z awokado i tuńczykiem, PYCHA!!! Do tego jasny sos sojowy, dla odmiany. Trzeba to powtórzyć! Tylko jest jeden problem, wcale nie łatwo trafić naprawdę świeże ryby...

Już wiem, że suszarnie w stolicy straszliwie zdzierają kasę, ale skoro taka moda i mają klientów, to pewnie jeszcze trochę to potrwa, zanim zaczną konkurować ceną... W Gdyni jest taniej, a wcale nie gorzej!

Niedawno robiliśmy maki z rybami (trzema różnymi ) i nigiri z krewetkami. Najlepsze były maki z awokado i tuńczykiem, PYCHA!!! Do tego jasny sos sojowy, dla odmiany. Trzeba to powtórzyć! Tylko jest jeden problem, wcale nie łatwo trafić naprawdę świeże ryby...
"Wyrzuciłem telewizor na śmietnik, a w radiu urwałem gałkę, tak aby nikt z rodziny nie mógł zmienić stacji i teraz jest tylko wasze radio u mnie w domu. I jestem naprawdę wolnym człowiekiem."
- takasobie
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 1 mar 2009, o 22:32
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
I strasznie łosoś podrożal! Masakra! 50pln za kg! Niedawno kupowałam za 30pln. No i rzeczywiście rzadko jest tak świeży, że można użyć do sushi. Panie w sklepie już mnie znają, że trzeba mi rybę dać do powąchania 

Miłka
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
- Anno
- 500p
- Kontakt:
Wszystko zdrożało... Niedawno jak byłam w Moshi, to ceny wyższe 

Moje storczyki
Mój Garnek
Moje storczyki
Mój Garnek