Sushi

Jak zachować doskonałe zdrowie, kondycję i urodę? Porady, zdrowa żywność, najlepsze przepisy.
Awatar użytkownika
Anno
500p
500p
Od: 24 paź 2010, o 20:50
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kontakt:

Re: Sushi

Post »

Mi to nie przeszkadza, takiego w restauracjach serwują - mówię to dla chwiejnozębych :lol:
Only a few find the way, some don't recognize it when they do. Some don't ever want to
Moje storczyki
Mój Garnek
Awatar użytkownika
Anno
500p
500p
Kontakt:

Post »

Zapomniałam zdać relacje z temaka :oops: Kupiłam sobie Ebi no Temaki. W środku były: oczywiście ryż :;230 , krewetki bez ogonków, sałata, ogórki w paseczki i tamago ( kawałki naleśnika). Może czymś zapomniałam? chyba nie. Rożek był z algi zwykłej ( nori). Chrupiąca i smaczna :tan Pyszniutko było ;:138
Only a few find the way, some don't recognize it when they do. Some don't ever want to
Moje storczyki
Mój Garnek
Awatar użytkownika
Nalewka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 paź 2006, o 12:42
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Zajrzałam do Moshi, jakie tam są boskie ceny!!! U nas porcja 6 sztuk byle czego to już 20 -40 zł. :shock:

Już wiem, że suszarnie w stolicy straszliwie zdzierają kasę, ale skoro taka moda i mają klientów, to pewnie jeszcze trochę to potrwa, zanim zaczną konkurować ceną... W Gdyni jest taniej, a wcale nie gorzej! ;:224

Niedawno robiliśmy maki z rybami (trzema różnymi ) i nigiri z krewetkami. Najlepsze były maki z awokado i tuńczykiem, PYCHA!!! Do tego jasny sos sojowy, dla odmiany. Trzeba to powtórzyć! Tylko jest jeden problem, wcale nie łatwo trafić naprawdę świeże ryby...
"Wyrzuciłem telewizor na śmietnik, a w radiu urwałem gałkę, tak aby nikt z rodziny nie mógł zmienić stacji i teraz jest tylko wasze radio u mnie w domu. I jestem naprawdę wolnym człowiekiem."
Awatar użytkownika
takasobie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 mar 2009, o 22:32
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

I strasznie łosoś podrożal! Masakra! 50pln za kg! Niedawno kupowałam za 30pln. No i rzeczywiście rzadko jest tak świeży, że można użyć do sushi. Panie w sklepie już mnie znają, że trzeba mi rybę dać do powąchania :;230
Miłka
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
Awatar użytkownika
Anno
500p
500p
Kontakt:

Post »

Wszystko zdrożało... Niedawno jak byłam w Moshi, to ceny wyższe :(
Moje storczyki
Mój Garnek
_fox_

Post »

A foxik taką kolacyjkę dzisiaj wcinał :;230 :;230

Obrazek

Został tylko imbir i wasabi ;:145
ODPOWIEDZ

Wróć do „Bądźmy ZDROWI i piękni... jak nasz ogród”