Leśny ogród Elli - 2008r.

Zdjęcia naszych ogrodów.
Elba
200p
200p
Od: 28 sie 2008, o 17:57
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Elu witaj!

Bardzo ładnie jest w Twoim ogrodzie. Świetnie wygląda ta macierzanka wkomponowana w te płaskie kamienie.
Pomysły masz znakomite.
Hosty przepiękne i wspaniale rozrośnięte.
Pozdrawiam , Elżbieta
x-ja
---
Od: 11 wrz 2008, o 19:15
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Taaak rzeczywiście masz baaardzo skromny ogródek :twisted:

Wypielęgnowany, obsadzony kwiatuszkami, kępiska dorodnych host, no nie mogę.

Pozdrawiam cieplutko
Awatar użytkownika
Ellaa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 lip 2008, o 23:59
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Elba pisze:Elu witaj!

Bardzo ładnie jest w Twoim ogrodzie. Świetnie wygląda ta macierzanka wkomponowana w te płaskie kamienie.
Pomysły masz znakomite.
Hosty przepiękne i wspaniale rozrośnięte.
Witaj, witaj Elu :wit ;:138
Baaaardzo się cieszę, że mnie tu znalazłaś, juz nie mówiąc jak mi miło się czyta Twoje pochwały :wink: :wink: ;:87 Będę Ci mogła pokazac jakie hosty mam już na 'stanie' :wink: Elu, chociaż Ci powiedziałam, że na ten rok koniec z hostowymi zakupami, to jeszcze, jednak, się skusiłam na te, od p. Andrzeja, 'Krossa Regal', 'Guakamole', 'Lakeside Black Satin' i wreszcie wolna od wirusa 'Striptease', moją chorą już wykopałam ;:145 Ach ten zarazek :wink: :
To już naprawdę ostatnie w tym roku, daję słowo :wink:

Obrazek

Wpadaj do mojego ogrodu jak najczęsciej :D
Awatar użytkownika
Ellaa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

agnieszka72 pisze:Nie no znowu się głodna robię :evil: :lol: .
Co zajrzę to same smakołyki :roll: .
Nooo....dobrze, nie będę Cię już zadręczac przyziemnymi widoczkami pokarmów dla ciala :wink:

Teraz coś dla duszy :wink:
Liliowiec 'Baja'
Obrazek

Canna
Obrazek

Różowa lawenda
Obrazek

Kwiaty hosty 'Stiletto'
Obrazek

Zawilec japoński
Obrazek
Awatar użytkownika
Ellaa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

tija pisze:Taaak rzeczywiście masz baaardzo skromny ogródek :twisted:
Wypielęgnowany, obsadzony kwiatuszkami, kępiska dorodnych host, no nie mogę. Pozdrawiam cieplutko
Witaj cieplutko ;:7 :D
Mój ogródek jest naprawdę skromniutki, malutki. Kobiecy, więc kwiatuszki muszą byc, koniecznie :wink: Urządzony tanim kosztem, bo własnoręcznie, bez zatrudniania fachowców. Wiele roślin wyhodowałam z nasion lub rozmnożyłam. Rośliny dorodne, bo zasilam je co roku własnym kompostem. Jeżdżę do sąsiednich wsi po 'krowieniec', bo w mojej, letniskowej miejscowości, krowy nie uświadczysz :? Do lasu ( he, he..to znaczy, ulicę dalej :wink: ) chodzę po pokrzywy i z tego robię gnojówki, które śmierdzą przeokropnie, ale tylko przez jakiś czas. Za to jak wspaniale na nich rosną rośliny :D Wystarczy odrobina zaangażownia i każdy może miec bujne kępy roślin w ogrodzie :wink:
Awatar użytkownika
Comcia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 maja 2008, o 14:28

Post »

Witaj.
Dopiero teraz zauważyłam twój ogród i muszę powiedzieć że bardzo mi się podoba. Najbardziej chyba to że sama wszystko wyhodowałaś i to część z nasion. To musi być wielka satysfakcja.....
Co do gęsto nasadzanych rabat - rozumiem cię. Jak zobaczę coś co mi się podoba to natentychmiast muszę to mieć :) A potem zmartwienie gdzie ( i kiedy ) to wszystko poupychać :):):)
A kamieni i skalniaka to na pewno spora liczba forumowiczów ci zazdrości :)
Awatar użytkownika
Ellaa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

coma95 pisze:Witaj.
Dopiero teraz zauważyłam twój ogród i muszę powiedzieć że bardzo mi się podoba. Najbardziej chyba to że sama wszystko wyhodowałaś i to część z nasion. To musi być wielka satysfakcja.....
Co do gęsto nasadzanych rabat - rozumiem cię. Jak zobaczę coś co mi się podoba to natentychmiast muszę to mieć :) A potem zmartwienie gdzie ( i kiedy ) to wszystko poupychać :):):)
A kamieni i skalniaka to na pewno spora liczba forumowiczów ci zazdrości :)
Witaj cieplutko ;:7 :wit
Wreszcie ktoś, kto mnie rozumie ;:109 No właśnie, jest tyle pięknych roślin i nie raz można bardzo tanio niektóre kupic, to jak sie nie skusic :wink: Mam na końcu działki taką swoją 'szkółkę', gdzie trzymam rośliny do momentu przygotowania dla niach stanowiska, i wierz mi, mam tego tam sporo ;:109 Wyhodowanie roślin z nasion znacznie obniża koszty, daje dużą frajdę, ale w przypadku bylin wiąże się z długim oczekiwaniem na kwiaty, zwykle kilka lat, więc to zajęcie dla cierpliwych :wink: No i dochodzi jeszcze taki 'dylemat', zwykle otrzymujemy więcej sadzonek niż nam potrzeba, i co z nimi później zrobic, wyrzucic szkoda, a posadzic nie ma już gdzie.....przynajmniej ja tak miałam :( :wink:
Skalnak każdy może sobie zafundowac i to bardzo tanim kosztem :wink: Wystarczy odrobina wyobraźni i chęci, w dodatku, to dobry sposób na pozbycie się różnych pozostałości po remontach i posprzątanie sobie działki :wink: Nawet nie wiesz, że patrząc na mój ukwiecony skalniak, tak na prawdę patrzysz na kupę gruzów, resztek pustaków, cegieł, kamieni i innych pozostałosci po remontach..... ;:109 ;:113 Trzeba się rozejrzec po okolicy, może na polach znajdą się kamienie, albo są w pobliżu kamieniołomy :?:
Awatar użytkownika
Ellaa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Znalazłam kila fotek mojego oczka

Obrazek
Obrazek
x-p-k
Konto usunięte na prośbę.
Od: 3 sie 2008, o 00:13

Post »

Bardzo fajne to oczko, ciekawie zaaranżowane. I widzę że masz w nim piękne nenufary i osokę aloesowatą. :)
Awatar użytkownika
agnieszka72
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 22 lip 2008, o 20:30

Post »

Ellaa pisze: No i dochodzi jeszcze taki 'dylemat', zwykle otrzymujemy więcej sadzonek niż nam potrzeba, i co z nimi później zrobic, wyrzucic szkoda, a posadzic nie ma już gdzie.....przynajmniej ja tak miałam
No to ja piszę żebyś się nie rozmyśliła :lol: -daj tylko znać jakie masz nadwyżki a znajdą się chętni żeby się nimi zaopiekować :wink:
KDanuta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 kwie 2008, o 10:57

Post »

Witaj Elu :!:
mnie też bardzo podobaja się takie geste nasadzenia,
jak jedno wychodzi z drugiego, a hosty masz piękne,
zdrowe nie obgryzione przez ślimaki, czyżbyś ich nie miała :?:

Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2008, o 13:50

Post »

O, trafiłam do nowego, pięknego ogrodu. Podoba mi się u Ciebie, lubię taki gąszcz i niecierpliwie czekam, aż moje rośliny osiągną takie imponujące rozmiary. Imponujesz mi tym, że udaje Ci się wyhodowac z nasion piękne rośliny.
Masz ładnie zakomponowane nasadzenia, a oczko z fontanną - na szóstkę!
Pozdrawiam, Danuta
Awatar użytkownika
safiori
200p
200p
Od: 7 kwie 2008, o 09:51

Post »

Jak miło powspominać kwiaty lata, :D zaraz cieplej na sercu. Ja tez wysiałam trytome no i czekalam 3 lata aż zakwitła . Jedna na początku września a druga teraz w połowie października :shock: :D Piekne masz oczko wodne mapweno milo się wypoczywa przy nim. . Ach, kiedy będzie znowu lato????
bożena170365
500p
500p
Od: 17 lut 2008, o 22:48

Post »

Oczko wodne.....,tak się spodziewałam....superaśne...z czego zrobione...,dzięki z info na temat suchego murka...czy bym potrafiła?,hosty cuuuudne,moje niestety podupadły po remoncie... :D
Pozdrawiam, Bożena
Zapraszam do mojego ogrodu
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?t=12693
bożena170365
500p
500p
Od: 17 lut 2008, o 22:48

Post »

A ...zapomniałabym ....nadwyżek absolutnie nie wyrzucaj kochana ,ja już się piszę na niektóre ..hi,hi,szczególnie hostasy,i zawilca japońskiego bardzo bym chciała.... :D
Pozdrawiam, Bożena
Zapraszam do mojego ogrodu
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?t=12693
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”