Ranczo wita! Moja pierwsza działka.Lamia.

Zdjęcia naszych ogrodów.
Awatar użytkownika
Lamia
500p
500p
Od: 27 maja 2008, o 14:22
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witam wszystkich glebomaniaków!!!

Owoce zaczynają się czerwienić :) Smakowity widok prawda?

Moje pierwsze truskaweczki...

Obrazek

I czereśenki....
Obrazek
Olga00
500p
500p
Od: 4 maja 2008, o 19:02

Post »

Witaj Lamio. Widok naprawdę smakowity ;:13 Ja w tym roku kupiłam nasionka truskawek pnących, ale nic nie wzeszło. Może na drugi rok się uda, będę próbować do skutku. Życzę smacznego. :lol: :lol: :lol:
Awatar użytkownika
KaeR
1000p
1000p
Od: 10 maja 2007, o 18:09
Kontakt:

Post »

Witam.

Olga00 napisała:
Ja w tym roku kupiłam nasionka truskawek pnących, ale nic nie wzeszło. Może na drugi rok się uda, będę próbować do skutku.
Kiedyś posadziłem sadzonki truskawek pnących, faktycznie porosły na specjalnych podporach
do ok. 1 m ale nawet nie zakwitły na wysokości. Owocowały ale tylko w "parterze".
A na zdjęciu reklamowym tak pięknie wyglądały.

Pozdrawiam, Krzysztof.
Awatar użytkownika
Becia
1000p
1000p
Od: 9 lip 2007, o 16:04

Post »

witaj!! z wielkim zainteresowaniem prześledziłam Twój ogród, wielkie brawa dla was za ogrom wykonanej pracy, w takim tempie za rok nie będziecie pamiętać, jak było tu kiedyś!! (wiem co mówię). Będę zaglądać do Ciebie, wklejaj zdjęcia!! :wink: :wink: :wink:
Awatar użytkownika
coccinella
1000p
1000p
Od: 8 kwie 2008, o 12:42

Post »

Lamio - jakieś nowości u Ciebie?
Pozdrawiam, Iwona.
moje wątki
ten się nie myli co nic nie robi
Awatar użytkownika
Noen
100p
100p
Od: 13 cze 2007, o 21:02

Post »

Pięknie, pięknie. Działeczka jest już świetna, a ten kącik to bardzo dobry pomysł. Gratuluje ci, że tak w krótkim czasie zrobiłaś coś tak pięknego, a najbardziej podoba mi sie altanka i porównanie jej z tym czymś co było na początku.Masz bardzo fajne pomysły i kto wie czy z niektórych z korzystam bo za niedługo będę miał swoją działeczkę :D ;:1 ;:80
Pozdrawiam.
Awatar użytkownika
Lamia
500p
500p

Post »

Witam glebomaniaków! :)

Nowości u mnie Iwonko wiele...ale na razie brak czasu na wklejenie zdjęć.

Dostałam w prezencie pergolę która czeka na montaż i zakotwiczenie w ogrodzie,wiem już jakiego koloru jest piwonia :),mój młodziutki trawnik po oprysku starane został ładnie skoszony.Jadłam już pierwsze truskawki....i wiele wiele bym tu jeszcze mogła wymieniać...

Zdjęcia wkleję na pewno po weekendzie chociaż szczerze wątpie czy uda mi się tę pregolę zamontować już w ten weekend.Ale inne zdjęcia będą na pewno...Np.to jakiego koloru jest piwonia.:)

KaeR
Zawsze wszystko na zdjęciach wygląda pięknie.Mam doświadczenia tegoroczne z nasionami kwiatów.Miałam całą paletkę przepikowaną różnościami.Nie wiele mi z tego zostało.A zdjęcia były takie cudowne że bezmyślnie kupowałam to co mi się podobało na zdjęciu.
Jedynymi które przetrwały to niezapominajka,mam ją już w małych doniczkach i rośnie pięknie ale daleko jej do kwitnięcia :( Jest jeszcze troszkę żagwinu i gęsiówki kaukazkiej. W lipcu chyba to wszystko będe wsadzać do ogrodu bo na razie mam to na parapetach bo jest za małe i za delikatne by to wsadzać do gruntu.
Stąd wiem że opakowanie i zdjęcie na nim to największe złudzenie jakie może być:) Ale i tak w przyszłym roku będe się bawić w sianie i pikowanie :)
Awatar użytkownika
ewkapaw
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 sty 2008, o 09:18

Post »

WITAJ LAMIO!!!
Mam pytanie czy Ty jesteś czarodziejką , bo zaczynam tak myśleć o Tobie . Dokonać tyle zmian w tak krótkim czasie to może zrobić albo czarodziej albo jakiś wielki pracuś .
Zdaję sobie sprawę że kolor trawy , drzew i kwitnących kwiatów bardzo zmienia otoczenie , ale uprzątnięcie tego bałaganu wymagało od Was wiele wysiłku .
Życzę dalszych zmian i jeśli pozwolisz zajrzę do Ciebie za jakiś czas , sprawdzić jak prace postępują . ;:71
Pozdrawiam EWA
Spis linków
Awatar użytkownika
Lamia
500p
500p

Post »

Dziękuje Ewciu za miłe słowa...Chyba się zaraz zaczerwienię :oops:
Przede mną pracowity weekend...Mam nadzieję że uda mi się wypielić moją rabatkę.A swoją drogą jak to jest możliwe że te chwaściska rosną w takim tempie?? Praktycznie co weekend muszę ją plewić.A muszę bo to jest młoda rabatka i nie chcę jej zapuścić i zagłuszyć nowych nasadzeń.
U mnie pogoda nie najlepsza ale wciąż nie pada :( Mam nadzieję że jeszcze przez weekend nie będzie padało i że może uda mi się jakieś mięsko usmażyć na moim pięknym nowym grillu :) Ach cóż za skromność!
Awatar użytkownika
ewkapaw
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 sty 2008, o 09:18

Post »

Musze Ci powiedzieć , ze chwaściska rosną i to bez opamiętania . U nas w Szczecinie była straszna susza , kwiatki nie chciały rosnąć , ale chwaściki rosły dobrze !! Też wiem co znaczy kazdą chwilę spędzić na pracy w ogrodzie i nawet trudno znaleźć chwilę na odpoczynek , bo jeszcze tyle do zrobienia . Ale jaka jest wielka radość gdy wykona się zaplanowaną pracę - samo szczęście . :lol:
Pozdrawiam EWA
Spis linków
Awatar użytkownika
sonia71
50p
50p
Od: 17 mar 2008, o 16:35
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

znakomita metamorfoza bałaganu w raj ;:154 czyściutko,zielono i ...Masz prawdziwą "wygódkę",sporo czasu męczyłam się jak rozwiązać ten problem bo po pracy najlepsze ;:18 ale wiadomo jak działa szczególnie na kobitki ;:103 a tu nie ma jak na nasze szczęście wymyślili coś takiego jak turystyczne ;:26 ,wracając jednak do roślinek ;:215
Awatar użytkownika
alutka
30p - Uzależniam się...
30p - Uzależniam się...
Od: 8 lut 2008, o 23:05

Post »

Metamorfoza cudowna! Ze speluny w rajski kącik! :) Mam nadzieję, ze z moim pogorzeliskiem tez uda mi się rozprawić...
Szacun- Lamia!! :D
Awatar użytkownika
hal1959
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2008, o 19:52
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Witaj Lamio,jestem pod wrażeniem efektów pracy w ogrodzie, w tak krótkim czasie.Piwonia ogromniasta.Czekam na jej kolor z niecierpliwością ;:88 Pozdrawiam.Halina
Pozdrawiam.Halina
Hal-Linki
Aktualne
Awatar użytkownika
giga45
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 lut 2008, o 12:55

Post »

witaj Lamio przeczytałam u Cioci...-Iwonki twoje pytanie. Jeśli w wiekszości usunęłąs bryłę korzeniowa tego chwaściska to r..p w zupełnosci wystarczy. Pozdrawiam i zapraszam do mnie. :P :D
Moje Gigulinki
Pozdrawiam wszystkich cieplutko - GIGA
Awatar użytkownika
Lamia
500p
500p

Post »

Witajcie kochani!

Niedzielny dzionek tradycyjnie bardzoooo pracowity :)

Pojadłam pysznych czereśni,wypieliłam rabatki i co najważniejsze PERGOLA JUż STOI!!!

Niestety pod koniec prac w ogrodzie kiedy chciałam porobić zdjęcia okazało się że padła mi bateria w aparacie wrrrr... :evil:

Udało mi się zrobić tylko kilka :) więc natychmiast je zamieszczam...
Jupiii...udało się również ustawić datę w aparacie jak należy :)

Urocza lewkonia
W przyszłym sezonie będę jej miała o wiele wiele więcej bo urzekły mnie te pastelowe kolorki.Są zjawiskowe!

Obrazek

Piwonia.Biała!!!
Co prawda troszkę mnie ten kolor rozczarował...wolałabym ciemny róż...albo jasny róż :)
Strasznie mi ona opadła na ziemię,ma chyba za ciężkie kwiaty.Niestety nie starczyło już dziś siły by jej zrobić jakieś podpórki.Może jutro??

Obrazek

No i kawałek mojej wypielonej rabatki z dni poprzednich.
Aktualne jutro jak naładuję baterię
Obrazek :lol:

aha,no zapomniałabym dodać że moje róże na rabacie po ostatnich opryskach mają się dobrze.Co prawda jedna straciła wszystkie pączki bo coś mi ją coś bezczelnie zerzarło ale pozostałe mają się dobrze.Nie ma mszyc nie ma robactwa...czekam więc na kwiaty,których kolory są tak jak piwonia dla mnie zagadką!
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”