Mój ogród wśród łąk część 4

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
klarysa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 mar 2011, o 17:29
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Mój ogród wśród łąk część 4

Post »

Gosiu, możesz ;:108 . Niektórzy też tak do (o) mnie mówią (Dżasta ;:306 ).
Wycieczka malownicza i relaksująca. Dzięki ;:196
Awatar użytkownika
karolacha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 cze 2014, o 15:56
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Dzięki za wycieczkę krajoznawczą ;:180 piękny pies, kaczor, pierwszy raz w zbliżeniu widzę norę lisa , no i piękne widoki ;:63 ;:108
Moje Arboretum
Część 8 - zapraszam Karolina
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2013, o 10:54

Post »

Nareszcie popadało i moje roślinki są szczęśliwe. Jedynie martwi mnie trawa....a właściwie jej wysokość. Kosiarka w naprawie ;:145 Dzwoniłam do serwisu, ale miły pan powiedział, że potrwa to około 2 tygodni :shock:. Będzie niezła dżungla.

Jagoda - Zderzyłam, w właściwie potknęłam o wystające kły makiery, jak leciałam na spotkanie z podłogą, łapałam się ....jak tonący brzytwy i ogólnie mam poranioną nogę i łapki. Firaneczka wypasiona, a w środku b...no oględnie bałagan. :D
Lula nie wywala ozorka specjalnie, ona tak już ma, że jak skończy czyścić futerko, język na jakiś czas zostaje na wierzchu.

Aguś Czarownico - Lisek z roku na rok swoją norę powiększa. Ciekawa jestem, czy z powodu powiększającej się rodzinki, czy też swoich rozmiarów? :lol:

Aguś athshe - No co Ty, ja się nie focham na takie rzeczy ;:196 Jak przed komunią? U nas na razie sprawy opanowane, dzisiaj będziemy pakować podaruneczki dla gości. Zuza sama wymyśliła .

Miłeczko - Sieroty vel korony nie za bardzo lubią być przesadzane. One nie mają łusek chroniących przed wysychaniem. I mogą rosnąć bardzo długo na jednym stanowisku. Ja bym poczekała aż zaschnie część nadziemna i szybko posadziła w inne miejsce. Najpóźniej w sierpniu. I lubią jedzonko, więc może dokarm :uszy

Soniu - Na szczęście nasze maleństwo, czyli Maluszek już polubił świat zewnętrzny. Nawet na noc nie wraca. Za to całymi dniami odsypia na kanapie ;:173 A moją okolicę ja też lubię, już nie wiem jak bym zniosła sąsiada za płotem czy nawet ścianą.

Aniu - Spraw sobie mahonię, jest cudna. Zimą różnie z jej zielonością, bo zimy różne, ale świetnie odbija i daje sobie radę. A zapach jej kwiatów czuje się z daleka. ;:3

Tulapku - A może to olszyny? :oops: :oops: Mają takie maleńkie orzeszki, czarne na jesieni. ;:131

Monia - A powiedz mi jeszcze ile jej miejsca zostawić wokoło?? Niedługo będę sadziła jednoroczne i nie chcę żeby ją zadusiły. :?:

Marysiu - Jakby lisek zachodził do mojego drobiu :wink: , to cóż, bieda z nim. Sąsiad ma kury, dokupił po akcji z Pepsi, więc lisek ostrzy pewnie na nie pazurki. A lasek ktoś posadził kilka lat temu, niecały hektar tego jest, ale widok w nim niesamowity. Filmy powinni kręcić ;:333

Dorotko - Ja na moje piwonie też położyłam już krzyżyk. Nawet chciałam je wykopać...na szczęście poczytałam sobie o nich, poczekałam. Wczoraj zajrzałam, a tam ...pełno pączków. Liczę na mega kwitnienie. Tak samo z koronami, są żelazne zasady w ich pielęgnacji i jak spełnisz, to będziesz się cieszyła ich kwiatami. I cierpliwości. ;:196

Dżasti - Proszę bardzo, ja lubię się szwendać i jak tylko mogę robię to. Mam piękną okolicę i żal by nie korzystać. :wit

Karolka - Dzięki, fajnie że mogłaś dzięki zaprzyjaźnionemu ( prawie) mojemu sąsiadowi zobaczyć jego lokum. A szkoda, że zapachu nie można zapodać, bo z nory wydobywa się specyficzny smrodek.Lisi zapach. ;:131

W klimacie obecnym. Niestety, nie znam żadnej nazwy moich tulipanów. Niektóre z nich mieszkają u mnie od samego początku. Z różnymi przeżyciami, bo posadzone w jednym miejscu jesienią....kwitły w innym wiosną. Kret im pomagał czy jak? :;230
Najbardziej lubię pachnące, bo niestety nie wszystkie pachną. Obecnie w całym domu, w każdym pomieszczeniu królują tulipany. M się dopytuje, czy jeszcze się nimi nie znudziłam ( cały sezon zimowy mam też tulipany kupowane w L). To jest niemożliwe żeby mnie mogły zmęczyć kwiaty swoim widokiem.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
athshe
500p
500p
Od: 12 cze 2009, o 09:10

Post »

A podpowiedz, co Zuza wymyśliła? Bo ja też kombinuję, ale jeszcze nic mi do głowy nie przyszło. Ogon mam taki, że zaproszenia jeszcze nie są wysłane :) Za to załatwiona kucharka, ciasta i fotograf, czyli to co w części domowej najważniejsze. Kościołowo jeszcze tylko odebrac albę i chyba kupic nowy różaniec, bo się córcia przyznała wczoraj, że jej się zerwał i częśc zgubiła.

U nas też mokro - nareszcie :)
Agnieszka - istota w ogrodzie ekstremalnie początkująca http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... =2&t=73469" onclick="window.open(this.href);return false;
Nie działa mi c z kreseczką - przepraszam, jeśli razi kogoś ta literówka.
Awatar użytkownika
chalaputkowo
1000p
1000p
Od: 16 cze 2014, o 18:59

Post »

Małgoś zdusić raczej chyba będzie trudno , myślę że w tym roku - 2 może trzy pędy wypuści , ale co roku będzie bujniejsza , rośnie dość szybko , chyba tylko rannik mógłby jej zagrozić ;:218
piękne tulipanowe kwitnienia , ten biało-czerwono prążkowany śliczny
Buziaki dla Zuzi ;:196 , śliczna dziewczynka , że też nie mam córci ;:145 , synuś już dorosły ;:145
Zielono mi - bo wesoło mi - bo zielono mi - Monika
Chałaputkowo,Chałaputkowo-dwa
Chałaputkowo to i owo
JagiS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 kwie 2012, o 14:10

Post »

Wszystko pięknie wytłumaczyłaś, Małgosiu ;:306.
Tylko ja dalej nie wiem, o co się wywróciłaś, czyli co to jest makiera ;:218.
Ilość tulipanów robi niezapomniane wrażenie :shock:.

Buziaki dla Ciebie i Zuzy - ;:196 Jagi
Awatar użytkownika
gracha
1000p
1000p
Od: 23 maja 2012, o 21:49

Post »

Małgosiu Żeby kózka nie skakała ....... dobrze że nic sobie nie złamałaś , przypadki niestety chodzą po ludziach
tulipanki wszędzie tulipanki ,może być ich nie wiem ile nigdy się nie znudzą ;:215
Pozdrawiam Gracha
Mój Raj cz.5
Moje wątki
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 cze 2010, o 21:44

Post »

Gosiu całe szczęście, że tulipany wędrują po ogrodzie a nie kończą żywota w małych kałmuczych brzuszkach futrzastych stworzonek. ;:215
Ostatnie zdjęcie najbardziej rozczulające. ;:215
Awatar użytkownika
Viola K
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 mar 2013, o 19:41

Post »

Gosiu ;:oj jak pięknie przepikowałaś lobelię :) palcami ??? ja w tym roku nie siałam pierwszy raz .

.. a zatrwianki są śliczne , dlaczego nie lubisz ich w swoich bukietach suszonych ,będą bardzo fajnie się prezentowały , ja mam w tym roku kilka odmian i bylinowe też :)

Pospacerowałam po Twoim ogrodzie ;:167 .. i jak zwykle cuda , cudeńka .. gąski , ptaszki , kotki , tyle tulipanów wszystkie kolory tęczy .

;:168
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Małgosiu dobrze, że przygoda obyła się beż większych konsekwencji. ;:196 Pokazałaś ślicznie tulipany, w fazie kwitnienia, która moim zdaniem jest najpiękniejsza. ;:31 Miłośniczka tulipanów urocza. ;:167
Awatar użytkownika
Tulap
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lip 2014, o 09:30

Post »

Aha,ta sama krew tulipanowa ;:204
Właśnie te najnowsze odmiany to niewypały,albo dymem śmierdzą(tak,tak,dymem...)albo wcale.
No ale niektóre pachną ;:306
Jak na razie prym dla mnie wiodą queen of night,ten zapach jest ciężki ale lekki ;:24
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

Gosiu :wit
ale cudne masz tulipanki :D
Te ostanie 3 zdjatka przepiękne.Dwa cudne tulipcie, takie i ja może trafię , bardzo mi się podobają ;:108
No i księżniczka widzę,że też tulipanki lubi,Śliczna dziewczyna .W mamusię się wdała ??
Awatar użytkownika
dorotka350
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 26 maja 2014, o 20:18

Post »

Małgosiu mieszkasz w pięknej okolicy ;:215 Lubię takie sielskie krajobrazy...chciałabym mieszkać w tak spokojnym, pełnym przestrzeni miejscu ;:108
Pokaz tulipanów ;:138 to jest ich czas i każdy kwiat, nawet ten najczęściej spotykany - czerwony, cieszy oczy.
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Witaj Gosiu,Twój ogród taki sielankowy ,że chce się w nim być,tyle już kwitnie wszystkiego ,a zaraz pewnie następne zakwitną ,okolica Twoja też taka z bajki ,cudowna ,lubię swojskie krajobrazy ,można się rozmarzyć ,pozdrawiam i pięknych snów życzę ;:168
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Małgosiu tulipany piękne ! jak można się jakimikolwiek kwiatkami się znudzić. Też nie wiem jaką krzywdę sobie zrobiłaś :?
Czy dlatego siedzisz w domu ? Zdjęcie Zuzi w tym ujęciu przypomina mi Twoją buzię zza murka! Śliczne dziewczyny z Was ;:167
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”